Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Meglepetés

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. január 6.   10:10

Erste kommentár Ugyan az elmúlt napokban egyre növekedett az odds a demokraták javára a georgiai választásokkal kapcsolatban, ennek ellenére hatalmas meglepetés, hogy a jelenlegi állás szerint a demokraták végül...

Erste kommentár

Ugyan az elmúlt napokban egyre növekedett az odds a demokraták javára a georgiai választásokkal kapcsolatban, ennek ellenére hatalmas meglepetés, hogy a jelenlegi állás szerint a demokraták végül valószínűleg mindkét szenátori helyet elhozzák. Ez pedig azt jelenti, hogy 50:50 százalékos republikánus-demokrata szenátus mellett szavazategyenlőség esetén Kamala Harris alelnök szava dönt, azaz valójában demokrata többség lesz a szenátusban is. Ez pedig a korábban várt koalíciós kormányt is felülírja, hiszen így egyszínű demokrata kabinet alakulhat, mivel elnöki javaslatra a szenátus nevezi ki a minisztereket. Az új felállás összességében hozhat akár egy további költségvetési stimulust is, hiszen a demokraták mintegy 1.400 milliárd dollárral nagyobb csomagot szerettek volna eredetileg. Ugyanakkor a társasági adó 21 százalékról 28 százalékra nőhet, és a tőkenyereség adó illetve a magasabb jövedelműek adója is emelkedhet, ami negatív a részvénypiacok szempontjából. Arról se feledkezzünk meg, hogy a technológiai részvények így is, úgy is retteghetnek a várható reguláktól, vagy esetleges feldarabolástól.


Így talán nem meglepő, hogy a Nasdaq komolyabb mínuszt mutat ma reggel, míg a DAX enyhe emelkedést mutat, ami talán inkább a technikai képnek tudható be az elmúlt kétnapos esést követően. A BUX pedig továbbra is jó formában van.

Fordulhat a szenátus

Különösen erős napot zárt tegnap az amerikai piac annak fényében, hogy mekkora változás előtt állhat az amerikai törvényhozás. A három index közül a Nasdaq Composite teljesített a legjobban, közel 1%-ot emelkedett. Ez azért is érdekes, mert pont a technológiai vállalatokat érintené legkevésbé kedvezően a demokrata kontrol.


97%-os feldolgozottság mellett úgy néz ki, hogy mindkét széket a demokraták fogják megnyerni. A sajtó már győztesnek kiáltotta ki az egyik demokrata jelöltet, a másik pedig jelen állás szerint 0,3 százalékponttal vezet. A korai szavazatokat most is később dolgozzák fel, mint a választás napján érkezetteket, így a demokraták előnye tovább javulhat. A PredictIt jelenleg csupán 5%-os valószínűséget tulajdonít annak, hogy a szenátus republikánus kézen marad. A piacok is elkezdték beárazni a demokrata győzelmet. A Russell 2000 futures 1,4%-os pluszban, a Nasdaq 100 futures 1,3%-os minuszban kereskedik, a 10 éves állampapír hozama pedig 1% fölé emelkedett.


A személyenkénti 600 dolláros támogatás nagyrészét már el is utalta a Pénzügyminisztérium. A 164 milliárd dolláros keretösszegből 112 milliárdot már eljuttattak a lakosság bankszámlájára.


Megemelte várakozását a Moderna. A társaság bejelentette, hogy a korábban becsült 500 millió dózis helyett 600 milliót fog tudni idén legyártani.

Gyengült a kínai szolgáltatóipar teljesítménye

Vegyes kereskedéssel folytatódik a hét Ázsiában. A Nikkei 225 0,4%-ot csökken, a Hang Seng és CSI 300 indexek pedig 0,3% és 0,9%-ot emelkednek.


Az elemzők által várt 57,9-től és a novemberi 57,8-as értéktől is elmaradt a decemberben mért 56,3-as szolgáltatóipari beszerzési menedzser index. Az esés azonban nem nevezhető aggasztónak, a Caixin által publikált statisztika továbbra is erős növekedésről árulkodik.

Határidős piacok

Vegyes képet mutattak a határidős piacok ma reggel. A Dow pluszban, az S&P és a Nasdaq mínuszban volt. Az európai határidős indexek szintén pluszban voltak.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben