Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nehezen indul 2021

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. január 4.   10:02

Erste kommentár Véget ért a 2020-as év, a vírus azonban továbbra is velünk van. A naptári fordulót követően Amerika legtöbb államában ismét erősen terjed a vírus. Ez vélhetően az ünnepi szezonnak...

Erste kommentár

Véget ért a 2020-as év, a vírus azonban továbbra is velünk van. A naptári fordulót követően Amerika legtöbb államában ismét erősen terjed a vírus. Ez vélhetően az ünnepi szezonnak köszönhető, amikor egyrészt többet találkoztak az emberek, másrészt kevesebb tesztet végeztek a hatóságok. Sokkal nagyobb probléma azonban, hogy a tervezett 20 millió ember helyett decemberben csak 4 millió kapta meg az első oltást. Sőt mi több, az idősek otthonában lakó és dolgozó 2-3 millió emberből csak 283 ezren kapták meg az első oltást. Jelenleg a koronavírusos korházi ápoltak 25%-át az idősotthonok lakói adják, így ezen csoport beoltásával jelentősen felszabadulna a korházak kapacitása. Az egyetlen pozitívum, hogy a vírus ellenére az aggregát fogyasztás továbbra is tartja magát. A JPMorgan Chase hitel- és bankkártya forgalma december végén nagyságrendileg megegyezett az egy évvel korábbi értékkel.

Trump egyre kétségbeesettebben küzd

Enyhe emelkedéssel zárult az év Amerikában. December 31-én a Dow Jones Industrial Average 0,7%-ot emelkedett, a S&P 500 és Nasdaq Composite pedig 0,6% és 0,1%-os pluszban zárt.


Donald Trump szombaton telefonon arra szólította fel a georgiai minisztert, hogy találjon még 11.780 republikánus szavazatot. Ennyi szavazaton múlott, hogy a déli államot Joe Biden nyerte meg.


Január 5-én kerül sor Georgiában az utolsó két szenátor megválasztására. A demokratáknak mindkét posztot meg kell nyerniük ahhoz, hogy a Szenátusban átforduljon a jelenlegi republikánus többség. A PredictIt november közepén még több mint 80%-os valószínűséget tulajdonított annak, hogy republikánus marad a felsőház, jelenleg azonban csupán 53%-os valószínűséggel számol.

Elmaradt a várakozásoktól a kínai feldolgozóipar teljesítménye

Vegyes kereskedéssel indul az év Ázsiában. A Nikkei 225 0,7%-ot csökken, a Hang Seng és CSI 300 indexek pedig 0,9% és 1,1%-ot emelkednek a nap végéhez közeledve.


A Caixin által összeállított kínai feldolgozóipari beszerzési menedzser index a novemberi 54,9-es értékéről 53,0-ra csökkent decemberben. Ugyan az elemzők enyhe csökkenésre számítottak, de az adat elmaradt a konszenzus 54,7-es várakozásától.


1-2%-os csökkenéssel indítják az évet a kínai bankok és ingatlanfejlesztők részvényei, miután tovább szigorodnak a hitelezési szabályok. A legfrissebb előírások szerint az ingatlanpiac a banki hitelportfoliók maximum 40%-át adhatja, a bankok jelzálog finanszírozása pedig maximum 32,5%-a lehet a teljes hitelezésnek. A bankoknak négy évük van megfelelni az új szabályoknak.

Határidős piacok

Pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Tovább veszi saját részvényeit a MOL

A MOL 106.000 darab „A” sorozatú saját részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén 2.206,3 forintos átlagáron december 30-án. A tranzakciót követően a MOL 61.986.466 darab „A” sorozatú és 578 darab „C” sorozatú papírt birtokol. A program kezdete óta összesen 9.537.994 darab saját részvényt vettek, ami a teljes alaptőke 1,16%-a.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben