Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Közeleg az év vége

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. december 30.   09:42

Erste kommentár Az év utolsó napjait egyre inkább a portfólió átsúlyozások okozta kereskedés dominálja. Ezt láthattuk az elmúlt két napban is. Miután a hétvégén Trump...

Erste kommentár

Az év utolsó napjait egyre inkább a portfólió átsúlyozások okozta kereskedés dominálja. Ezt láthattuk az elmúlt két napban is. Miután a hétvégén Trump aláírta a mentőcsomagot, az S&P 500 0.7%-ot emelkedett; a ciklikus papírok azonban erős esésnek indultak, annak ellenére, hogy ezen papírok lesznek a mentőcsomag legnagyobb haszonélvezői. A Russell 2000 Index 2.2%-ot esett eddig a héten.

Saját részvényeket vásárolt a MOL

December 29-én a társaság 168 ezer darab "A" sorozatú részvényt vásárolt 2203.6 forintos átlagáron.

McConnell nem támogatja Trumpot

Mitch McConnell, a szenátus republikánus vezetője nem támogatja Trump azon kezdeményezését, hogy a már jóváhagyott 600 dolláros lakossági támogatás 2000 dollárra emelkedjen. Arra készül, hogy ezt a kezdeményezést két másik, sokkal megosztóbb tervezettel együtt bocsássa szavazásra, amivel csökkenhet a javaslat támogatottsága.


Colorado államban is megjelent az Egyesült Királyságban beazonosított koronavírus variáns, ami jelen ismeretek szerint 50-70%-kal fertőzőbb, mint az általános fajta.

Változás jöhet az Intel-nél

Az Intel 5%-ot emelkedett, miután az aktivista Third Point LLC nyílt levélben szólította fel a vezetőséget, hogy jelentősen változtassanak a vállalati stratégián. Az alapkezelő szerint több üzletágat is értékesíteni kellene, illetve különválasztani a tervezési és gyártási folyamatokat. Az elmúlt években az Intel részvénye alulteljesítette a versenytársakét, ami elsősorban annak volt köszönhető, hogy a társaság nem volt képes tartani a versenyt a technológiai fejlesztésben. A TSMC és az AMD is egyre nagyobb részesedést szerzett, idén pedig az Apple is elhagyta az Intel-t.

Lassan mozdul a kínai jegybank

Negyedéves riportjában a PBOC megismételte, hogy a kínai monetáris politika nem fog egyik napról a másikra megváltozni. A magas adósságállományok és stabilizálódó gazdaság közepette a PBOC többször jelezte, hogy szigorítani fog a monetáris kondíciókon. Időközben azonban számos állami vállalat csődbe ment, így a jegybank egyre óvatosabban próbálja visszavonni a lazítást.

Tovább csökkennek a kőolajkészletek

Az amerikai API intézmény felmérése szerint a múlt héten közel 4.9 millió hordóval csökkentek a kőolaj készletek Amerikában. A desztillátum és benzin készletek 1.9 és 0.7 millióval csökkentek.

Határidős piacok

Ismét enyhe, 0.3-0.4%-os emelkedést mutat az amerikai futures piac.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben