Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Trump aláírta a mentőcsomagot

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. december 28.   10:29

Erste kommentár Vasárnap este írta alá az amerikai elnök a legújabb költségvetési tervezetet, ami egyrészt jövő szeptemberig biztosítja az állam finanszírozását, másrészt pedig egy...

Erste kommentár

Vasárnap este írta alá az amerikai elnök a legújabb költségvetési tervezetet, ami egyrészt jövő szeptemberig biztosítja az állam finanszírozását, másrészt pedig egy gazdasági mentőcsomagot biztosít a koronavírus okozta recesszió orvoslására. Az elnöki aláírással véget ért a mentőcsomag körüli bizonytalanság, így a lakosság és az érintett vállalatok számára hamarosan megérkezik az újabb pénzügyi segítség. Ahogy már korábban is írtuk, a rendhagyó munkanélküli programok és a heti 300 dolláros többlet támogatás március végéig meghosszabbításra kerül, a lakosság nagy része 600 dolláros támogatásban részesül, a kisvállalkozásoknak munkabér és egyéb működési költségeit pedig ismét átvállalja az állam.


Csökkenésnek indult az új fertőzöttek száma Amerikában. Az elmúlt hetekben jelentős mértékben javult a jelenlegi gócpontnak számító közép-nyugati államok fertőzöttsége, a hétvégén pedig a déli államokban is elérkezett a fordulat. New York és egy maroknyi kisebb állam kivételével mindenhol csökken a napi új betegek száma. A csökkenő trend a védőoltások elindulásával a kórházi kapacitások jelentős javulásához vezethet.

Hernádi Zsolt részvényeket hívott le és adott el

A MOL vezérigazgatója 240 ezer részvényre szóló opcióját hívta le 1.669 forintos áron, amelyet el is adott 2.098 forinton.

Elmaradt a várakozásoktól az ünnepi költekezés

A Mastercard SpendingPulse felmérése alapján év per év alapon november 1-je és december 24-e között 2.4%-kal emelkedett a kiskereskedelmi forgalom Amerikában, ami elmarad a National Retail Federation által várt 3.6-5.2%-os emelkedéstől. Ugyanakkor már önmagában az is megnyugvásra ad okot, hogy tavalyhoz képest egyáltalán emelkedett a kiskereskedelmi forgalom. 2008-ban több mint 3%-kal esett vissza az ünnepi költekezés.

Továbbra is gyenge a japán ipari termelés

Novemberben év per év alapon 3.4%-kal csökkent a japán ipari termelés, ami alulmúlta az elemzők által várt 2.3%-os visszaesést és az október 3.0%-os csökkenést.

Nyomás alatt a kínai tech szektor

Tovább folytatódik a kínai technológiai papírok korrekciója, miután a kínai kormány újabb vizsgálatokat jelentett be Jack Ma érdekeltségeivel szemben. Az Alibaba ellen vizsgálat indul versenykorlátozás gyanújával, az Ant Group-ot pedig arra utasították a helyi szabályozók, hogy változtasson az üzleti modelljén, és a magas kockázatú hitelezés és vagyonkezelés helyett a fizetési szolgáltatásokra koncentráljon. A kommunista pártnak nem tetszik a kínai milliárdosok egyre nagyobb hatalma, így tovább szigorodik a technológiai óriások körüli szabályozás. Az Alibaba esetében azért indult vizsgálat, mert a társaság a platformjain értékesítő harmadik feleket arra kényszeríti, hogy ezen eladók kizárólag az Alibaba platformjain hirdessék szolgáltatásaikat. Az Alibaba hongkongi részvényei a pénteki 8%-os korrekciót követően további 9%-ot estek a mai napon. Az Ant IPO novemberi felfüggesztésétől számítva több mint 30%-ot vesztettek az Alibaba részvényesei.

Stabilizálódnak a nyersanyag piacok

Az arany erős emelkedéssel, az olaj pedig jelentős csökkenéssel indult neki az év utolsó hetének. A mozgások azonban teljes mértékben visszafordultak, miután Trump aláírta a várva várt mentőcsomag tervezetet.

Emelkednek a határidős piacok

A költségvetési csomag elfogadása, az amerikai esetszámok csökkenése, és az európai oltások megkezdése pozitív hangulatot eredményezett az európai tőzsdéken, amivel egyidőben az amerikai futures piacok is emelkednek.

Gyorsan csökkentek a költségek a Lufthansa-nál

A Lufthansa részvényei több mint 6%-ot emelkednek, miután a vállalat CEO-ja a hétvégén arról számolt be, hogy a vártnál gyorsabb mértékben sikerült a költségeket csökkenteni a német légitársaságnál. Carsten Spohr azt is hozzátette, hogy az adósság nem emelkedett veszélyesen magas szintekre.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben