Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Az S&P500 is…

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. december 18.   10:11

Erste kommentár Az S&P500 is új csúcsra ment tegnap a jó hangulatban, amit ma már az ázsiai piacokról induló kis elbizonytalanodás követ. Korábban írtunk az alagútról. Most a Credit Suisse elemzője mondott...

Erste kommentár

Az S&P500 is új csúcsra ment tegnap a jó hangulatban, amit ma már az ázsiai piacokról induló kis elbizonytalanodás követ. Korábban írtunk az alagútról. Most a Credit Suisse elemzője mondott hasonlókat a Bloomberg TV-n, igaz picit másképpen fogalmazott. Nevezetesen arra hívta fel a figyelmet, hogy ha valaki egy fedezeti alapot vezetne hathetes befektetési horizonttal, akkor nagyon óvatosnak kellene lennie. Ha azonban az elkövetkező időszakon átnézünk a jövő évre, akkor igazán nagy lehetőségekben lehet részünk, elsősorban az egészségügyi szektor, vagy éppen a pénzügyi szektor részvényeiben. S nicsak, itthon is ez a kettő megy! Ja, nem is. A MOL is megy, ami nagyon „szét lett adva”, s valljuk meg, a Richter ugyan új csúcsra ment, de nem megy sehova. Az utóbbi esetében arról van szó, hogy az MACD szerint korrekcióban van, s éppen a 20 napos mozgóátlag felé tendál.


Ma reggel a DAX és a BUX is oldalazik, az előbbi kis pluszban, az utóbbi kis mínuszban.

Támogatják a Moderna vakcinájának jóváhagyását

A Dow 0,5%-ot, az S&P 0,6%-ot, a Nasdaq pedig 0,8%-ot emelkedett tegnap. Ezzel az S&P és a Nasdaq is új történelmi csúcsra emelkedett. A tegnapi kedvezőtlen munkanélküliségi adat kapcsán ismét felerősödtek a fiskális élénkítéssel kapcsolatos spekulációk.


Az FDA szakértői bizottsága 1 tartózkodás mellett 20:0 arányban támogatta a Moderna vakcinájának jóváhagyását, így napokon belül sor kerülhet a hivatalos engedélyeztetésre is. Ezzel már a második Covid elleni vakcina válik elérhetővé a tengerentúlon, felpörgetve az oltási programot.


Három amerikai állam indított versenyhatósági eljárást a Google anyacége, az Alphabet ellen. A kereset szerint a Google keresője visszaélt piaci erőfölényével. Két hónapon belül ez már a harmadik versenyhatósági vizsgálat a társaság ellen.

Mélyül a defláció Japánban

Ázsiában csökkentek az indexek: a Nikkei 0,2%, a Hang Seng 1%, a Shanghai index pedig 0,3%-kal csökkent ma hajnalban.


A japán fogyasztói árak a várakozásoknál (-0,8%) nagyobb mértékben estek vissza, 0,9%-kal csökkentek.


A BoJ a mai ülésén nem nyúlt a monetáris kondíciókhoz, viszont a vállalkozások likviditását biztosító eszközrendszer fennállásának határidejét fél évvel kitolta.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacokon negatív hangulat uralkodott ma reggel.

Eladja horvát biztosítóját az OTP

Az OTP horvát leánybankja eladja a horvát OTP Osiguranje d.d. biztosító társaságban fennálló 100%-os részesedését a Groupama Biztosítónak. A tranzakció pénzügyi zárására várhatóan 2021. első félévében kerülhet sor, a szükséges felügyeleti engedélyek megszerzésének függvényében. Az OTP portfolió tisztitást hajt végre a fő tevékenységi körébe nem tartozó eszközök értékesítésével. Biztosító cégeit már számos országban értékesítette a Grourpamának. A hír semleges.

Magyar Telekom: három cég pályázik a frekvenciákra

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság közölte, hogy a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone adott be pályázatot a 2020 októberében meghirdetett 900 MHz-es és 1800 MHz-es frekvenciasávokra. Várható volt, hogy a Digi már el sem indul a tenderen, hiszen a korábbi árverésen is kizárták a pályázók közül. Úgy kalkulálunk, hogy a Magyar Telekom jövőre 67 milliárd forintot költhet frekvenciákra.

Tovább veszi saját részvényeit a MOL

A MOL 100.000 darab „A” sorozatú saját részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén 2.179,2 forintos átlagáron december 17-én. A tranzakciót követően a MOL 60.912.466 darab „A” sorozatú és 578 darab „C” sorozatú papírt birtokol. A program kezdete óta összesen 8.463.994 darab saját részvényt vettek, ami a teljes alaptőke 1,03%-a.

Richter részvény a munkavállalóknak

A Richter 2020. december 17-én 277.947 darab saját részvényt adott át dolgozóinak a munkavállalói értékpapír-juttatási program keretében. A részvények 2023. január 1-ig letétben lesznek. A tranzakciót követően a társaság saját részvény állománya 130.107 darab, csoport szinten 135.607 darab.

A Waberer’s logisztikai fejlesztést indít

A Waberer’s tegnap jelentette be, hogy logisztikai fejlesztési programot indít 3 milliárd forint (~ 8,5 millió euró) értékben. Egészségügyi és központi logisztikai rendszereket fognak fejleszteni, a programot 1 milliárd forinttal segíti a magyar kormány. A program 2021-ben indul és 2022-ig tart. A kapcsolódó pénzügyi támogatás részvényenként körülbelül 56 forint. A részvényárfolyam nem reagált a hírre.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben