Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Európában egyszerre dördül el a startpisztoly

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. december 17.   10:39

Kamatdöntő ülést tart ma a BoE A CAC40 0,3%-ot, a FTSE100 0,9%-ot a DAX 1,5%-ot emelkedett tegnap Ursula von der Leyen tegnap bejelentette, hogy az Unió összes tagországában egyszerre fogják megkezdeni az oltásokat. Bár ennek...

Kamatdöntő ülést tart ma a BoE

A CAC40 0,3%-ot, a FTSE100 0,9%-ot a DAX 1,5%-ot emelkedett tegnap


Ursula von der Leyen tegnap bejelentette, hogy az Unió összes tagországában egyszerre fogják megkezdeni az oltásokat. Bár ennek dátumát nem árulta el, de mivel jövő héten engedélyt kaphat a Pfizer vakcinája, így akár még idén indulhatnak az oltások az egészségügyi dolgozók körében.


Kamatdöntő ülést tart ma a BoE. A Brexit körüli bizonytalanság miatt a jegybank várhatóan kivár és nem változtat sem a kamatokon, sem pedig az eszközvásárlási programon. Kommunikációjában pedig várhatóan majd arra helyezi a hangsúlyt, hogy rendezetlen Brexit esetén kész tovább lazítani a gazdaság támogatása érdekében.


A nyilatkozatok alapján kisebb előrelépések történhettek a Brexit tárgyalásokban. Boris Johnson pedig azt mondta, hogy a megállapodás elfogadásához visszahívhatja a parlamentet a téli szünetről.


Novemberben 14%-kal csökkent Európában az új autók értékesítése. Ennek fő oka, hogy a járvány miatt több országban is bezáratták az autókereskedéseket. A járványügyi intézkedések szigorától függően jelentős különbségek voltak az egyes országok között. Franciaországban és Angliában 27% volt a visszaesés, míg Németországban, ahol végig nyitva tarthattak a kereskedések, csak 3% volt a csökkenés.


Lazább feltételekkel, de visszatérhet az európai légitársaságok résidő szabályozása. Normál körülmények között a résidők (reptér használati jogosultság) 80%-át fel kell használni a légitársaságoknak, hogy a jogosultságokat továbbra is fenntartsák. Ezt a szabályt a járvány miatt tavasztól felfüggesztették, ám a mostani javaslat szerint március végén lazább feltételekkel ugyan, de visszatérhet: 80% helyett 40%-os minimum elvárással, ami arra utal, hogy tavasztól a légiforgalom élénkülése várható.

A BMW megemelte az operatív marzs várakozását

Mivel az értékesített BMW-k számának visszaesése csak 10 százalék lesz, miközben korábban legalább 10 százalékot várt a vállalat, ez azt eredményezi, hogy az idei évre vonatkozó operatív marzs várakozását a 0-3 százalékos tartományból 2-3 százalékra emeli a cég. Jövőre pedig biztosan növekedni fog az eladott gépkocsik száma, mondta a cég pénzügyi vezetője.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben