Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Tovább húzódó Brexit tárgyalások

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. december 10.   10:56

Fontos döntéseket hozhat ma az EKB Tegnap nap végére alábbhagyott az európai piacok lelkesedése. A FTSE100 0,1%-ot, a DAX 0,5%-ot emelkedett, míg a CAC40 0,3%-ot csökkent. Boris Johnson és Ursula von der Leyen újabb...

Fontos döntéseket hozhat ma az EKB

Tegnap nap végére alábbhagyott az európai piacok lelkesedése. A FTSE100 0,1%-ot, a DAX 0,5%-ot emelkedett, míg a CAC40 0,3%-ot csökkent.


Boris Johnson és Ursula von der Leyen újabb határidőben állapodtak csak meg. Mivel a tegnapi konstruktív egyeztetések ellenére továbbra is jelentős ellentét látható a két fél álláspontja között, ezért úgy döntöttek, hogy vasárnapig meghosszabbítják a tárgyalásokat, de még ez sem feltétlenül jelenti a végső határidőt. Vagyis a ma kezdődő kétnapos EU csúcson nem fognak szavazni a Brexit kérdéséről, így valószínűleg újabb rendkívüli EU csúcsra lesz majd szükség. Boris Johnson még a találkozót megelőzően kijelentette, hogy amennyiben az EU nem lazít álláspontján, akkor akár rendezetlen feltételek mellett is sor kerülhet év végével a Brexitre.


Az EU csúcs két fő témája tehát az EU-s költségvetés és helyreállítási alap elfogadása, valamint ehhez kapcsolódóan a jogállamisági feltételek elfogadása lehet majd, melyről tegnap előzetesen nagyköveti szinten már egyeztettek is. Szintén az EU csúcson fogadhatják el a szigorúbb környezetvédelmi szabályozást, amit 2030-ta kéne teljesíteni.


Kamatdöntő ülést tart ma az EKB. A várakozások szerint 500 milliárd euróval növelik a PEPP program keretösszegét és legalább 2021 végéig meghosszabbítják azt. Ezen túlmenően a TLTRO program keretében ismét kedvező feltételekkel nyújthatnak likviditást a bankszektornak. A jegybank ma teszi közzé frissített gazdasági előrejelzését is, melyben várhatóan lefelé módosítja inflációs előrejelzését.


Holnaptól néhány intézkedéssel már tovább szigorít Szlovákia, de december 21-től legalább három hétre bezárják a nem létfontosságú cikkeket árusító boltokat is, és szünetet rendelnek el az oktatási intézményekben.

Továbbra is ambiciózusak a Deutsche Bank céljai

Befektetői napot tarott tegnap a Deutsche Bank, ahol megerősítették a 2022-es célokat, ezekben azonban a piac továbbra sem bízik. 2022-re a bank 24,4 milliárd eurós bevételt és 4,5 milliárdos profitot szeretne elérni. A piaci várakozások ettől mindkét tétel esetében mintegy 2 milliárd euróval elmaradnak. A korrigált tőkemegfelelés vonatkozásában 8%-os célt tervez elérni a menedzsment, melyben szintén nem hisznek a befektetők. Új információként az hangzott el, hogy novemberben is jól teljesített a kötvénykereskedési üzletág, bevétele 23%-kal haladta meg a tavalyi szintet.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben