Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Most a Modernától van jó hír

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. december 4.   10:28

Erste kommentár A Moderna tegnap piaczárás után jelentette be, hogy az eddigi kísérletek alapján az oltása 119 napig védettséget biztosít a koronavírus ellen. Az adatokat a fázis egyes, mellékhatásokat...

Erste kommentár

A Moderna tegnap piaczárás után jelentette be, hogy az eddigi kísérletek alapján az oltása 119 napig védettséget biztosít a koronavírus ellen. Az adatokat a fázis egyes, mellékhatásokat vizsgáló kísérletekben részt vevő alanyok szervezetében a fent leírt ideig magas szinten megmaradó antitestekre alapozzák. Különben a fent említett cirka négy hónap sokkal hosszabb idő, mint amit a betegségen átesett emberek esetén tapasztaltak. Ugyanis utóbbiak esetében tipikusan 2 hónapig voltak kimutathatók az antitestek. A cég az év végéig 20 millió adag oltóanyagot szállít le, míg az első negyedévben 100-125 millió adag kerülhet piacra, amelynek nagyrésze, 85-100 millió adag az USA piacain kerül értékesítésre. A részvény a három nappal ezelőtti nagy zuhanást követően, a korábbi, szökési rés betöltését követően indult újra emelkedésnek, hogy aztán tegnap közel 10 százalékkal száguldjon. A száguldást és a hír közzétételét követően, a zárást követő OTC piacon már kis mértékben csökkent az árfolyam, ami március óta közel tízszeresére növekedett. Különben a keddi beleadás napján mintegy 40 dollárt mozgott az árfolyam és a forgalom történelmi maximumot ért el. Ez pedig az álmoskönyvek szerint a száguldás végére utaló jel lehet.


A DAX és a BUX is oldalazik ma reggel, az előbbi kis mínuszban, és újra a kitörési szint alatt, míg a másik kis pluszban, a lélektani szint alatt.

Egyre közelebb a megállapodás

A tegnapi napon pozitív hangulat jellemezte a piacokat egészen az utolsó fél óráig, amikor az a hír érkezett, hogy az idei 100 millió adag helyett csupán 50 millió vakcinát fog tudni a Pfizer leszállítani. A hír azonban teljes mértekben megtévesztő, ugyanis már a november 9-i bejelentésében jelezte a társaság, hogy idén 50 millió dózist fog tudni legyártani. A Dow Jones Industrial Average és a Nasdaq Composite 0,3% és 0,2%-os pluszban zártak, az S&P 500 index pedig kevesebb mint 0,1%-ot csökkent.


A demokrata vezetőség után a republikánus vezetőség is támogató hangon beszélt a héten bejelentett 900 milliárd dolláros költségvetési tervezetről. Mitch McConnell szerint jó irányba haladnak a tárgyalások, és Trump szerint is közel járunk a megállapodáshoz.


Újabb fővel bővült a Federal Reserve kormányzótanácsa. A 7 tagú testületben már csak egy üresedés maradt, miután a szenátus tegnap jóváhagyta Christopher Waller kinevezését. Waller az elmúlt 11 évben a St. Louis-i Fed elemzési vezetője volt, előtte pedig a University of Notre Dame közgazdasági tanszékének volt a vezetője.

Tovább emelkedik az autóértékesítés Kínában

Vegyes kereskedéssel zárul a hét Ázsiában. A Nikkei 225 Index 0,2%-ot csökken, a Hang Seng és CSI 300 indexek 0,2%-ot emelkednek a nap végéhez közeledve.


A CAAM előzetes számai alapján novemberben 11,1%-kal emelkedett év per év alapon a kínai autóértékesítések száma. A személygépjármű értékesítések 9,3%-kal nőttek.

Határidős piacok

Vegyes képet mutattak ma reggel a határidős piacok. Az amerikai indexek és a FTSE pluszban, a DAX és a CAC mínuszban volt.

Tovább veszi saját részvényeit a MOL

A MOL 270.000 darab „A” sorozatú saját részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén 2.006,9 forintos átlagáron december 3-án. A tranzakciót követően a MOL 59.067.466 darab „A” sorozatú és 578 darab „C” sorozatú papírt birtokol. A program kezdete óta összesen 6.618.994 darab saját részvényt vettek, ami a teljes alaptőke 0,81%-a.

A Richter is vette a részvényeit

A Richter 11.000 darab saját részvényt vásárolt december 2-án 7.236 forintos átlagáron. A társaság összesen 500 ezer darab vételére adott megbízást, ebből eddig 131.138 darab teljesült.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben