Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A Richter akvirált

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. december 3.   10:24

Erste kommentár A Richter ma jelentette be, hogy eszközvásárlási szerződést kötött a Janssen Pharmaceutica NV-vel („Janssen”), a Johnson & Johnson teljes tulajdonú leányvállalatával, a Janssen...

Erste kommentár

A Richter ma jelentette be, hogy eszközvásárlási szerződést kötött a Janssen Pharmaceutica NV-vel („Janssen”), a Johnson & Johnson teljes tulajdonú leányvállalatával, a Janssen Evra® transzdermális fogamzásgátló tapasz eszközeire az Amerikán kívüli piacok tekintetében. A fizetendő ár 263,5 millió dollár. Az eszközvásárlási megállapodást átmeneti üzleti licencszerződés és egyéb kapcsolódó megállapodások egészítik ki, amelyek segítségével az üzleti tevékenység zavartalan marad a marketingengedélyek Richternek történő átadásához szükséges időszak alatt. A megállapodás alapján a Janssen a zárást követően átmeneti támogatást nyújt az Egyesült Államokon kívüli forgalomba hozatali engedélyek átadásának megkönnyítése érdekében a Richter számára. A termék ugyan jól illeszkedik a Richter nőgyógyászati portfóliójába és biztosan többet hoz, mint a készpénz a számlán, de akkor is kérdéses, hogy miért vásárol egy 18 éve piacon lévő szert, amelynek az értékesítése 5 éve meg is szűnt az USA-ban. Ott már csak a generikus verzió érhető el, amelynek az értékesítése 350 millió dollár környéken volt tavaly, de mintha már leszálló ágban lenne az is. Mindenesetre később a Richter részletesebb tájékoztatást fog adni az akvizíció hátteréről, így remélhetőleg további részletek is kiderülnek.


A nemzetközi piacokon nem változott a kép. Továbbra is a hinta-palinta üzemmód van, akármit is mond Shiller. Ugyanis most éppen arról próbálja győzködni a piacokat, hogy nem is drágák a részvények a rekord alacsony hozamkörnyezet és a FOMO (Fear of Missing Out) hatás, vagyis a félelem miatt, hogy kimaradnak a piaci száguldásból, ami semmi más, minthogy nagyon sok elköltendő pénz van a piacon. A történelemben eddig különben kétszer volt magasabb vagy hasonló a Shiller P/E ráta, mint a mostani 33-as érték: 1929-ben (32,5) és 2000-ben (44,2). Ugyankkor az alacsony hozamok azt eredményezik, hogy a részvénypiaci befektetések várható hozama még mindig 4 százalékkal magasabb, mintha kötvényekbe fektetnénk. Na, ez az, amiért mégiscsak attraktívnak tekinti a piacot a professzor.

Egyre többen támogatják a kétpárti költségvetési javaslatot

Egyre jobb hírek érkeznek a legújabb költségvetési csomagról, a piacok azonban nem sok pozitív reakciót mutatnak. A Dow Jones Industrial Average és az S&P 500 Index 0,2%-os pluszban zárt, a Nasdaq Composite kevesebb, mint 0,1%-ot csökkent.


A kedden bejelentett 900 milliárd dolláros költségvetési tervezetet eredetileg 9 szenátor és az 50 képviselőből álló Problem Solvers Caucus támogatta. Tegnap további 3 republikánus szenátor fejezte ki támogatását, csakúgy, mint a demokrata vezetőség. Nancy Pelosi és Chuck Schumer is jó ötletnek tartja, hogy a tárgyalások ezen tervezet mentén haladjanak. A csomag négy fő elemből tevődik össze. A kisvállalatokat támogató PPP és CDFI programok újabb 300 milliárd dollárt kapnának. A heti 300 dolláros rendkívüli munkanélküli segélyt három hónappal, március végéig meghosszabbítanák, ami további 180 milliárdba kerülne. Az államok és helyi önkormányzatok 160 milliárdos segélyt kapnának, az oktatásra pedig több mint 80 milliárdot fordítana a program.


A képviselőház is jóváhagyta azt a javaslatot, ami kivezetné az amerikai tőzsdékről azon kínai vállalatokat, amelyek nincs amerikai hatóságok által ellenőrzött auditja. Trump nagy valószínűséggel még idén aláírná a törvénytervezetet, a kínai vállalatoknak azonban három évük van megfelelni az előírásoknak. A SEC egy olyan javaslaton is dolgozik, amivel ellenőrzés alá kerülne a kínai vállalatok auditja anélkül, hogy megsértené a kínai törvényeket. Azok ugyanis megtiltják, hogy külföldi hatóságok felülvizsgálják a belföldi vállalatok könyvvizsgálatát.


Publikálták a decemberi Bézs könyvet. A legtöbb jegybanki körzet moderált növekedésről számolt be, négy körzetben azonban 0% körül alakult a gazdasági növekedés. Szinte az összes körzetben tovább emelkedett a foglalkoztatott száma, a növekedés mértéke azonban meglehetősen alacsony volt.

Tovább javul a kínai szolgáltatóipar teljesítménye

Vegyes kereskedéssel folytatódik a hét Ázsiában. A Nikkei 225 index gyakorlatilag változatlan, a Hang Seng index 0,8%-ot emelkedik, a CSI 300 index pedig 0,2%-ot csökken a kereskedés végéhez közeledve.


A Caixin által publikált kínai szolgáltatóipari beszerzési menedzser index az 56,4-es konszenzust meghaladva 56,8-ról 57,8-ra emelkedett novemberben.


A végleges japán szolgáltatóipari beszerzési menedzser index is tovább javult, noha a teljesítmény még így is meglehetősen gyengének számít. Az októberi 46,7-ről 47,8-ra emelkedett az index értéke.

Határidős piacok

Alapvetően negatív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel, egyedül a Nasdaq volt pluszban.

Tovább veszi saját részvényeit a MOL

A MOL 250.000 darab „A” sorozatú saját részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén 2.012,3 forintos átlagáron december 2-án. A tranzakciót követően a MOL 58.797.466 darab „A” sorozatú és 578 darab „C” sorozatú papírt birtokol. A program kezdete óta összesen 6.348.994 darab saját részvényt vettek, ami a teljes alaptőke 0,77%-a.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben