Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Továbbra sincs egyezség

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. december 1.   11:26

Elhúzódó vita várható A lengyel szóvivő tájékoztatója alapján, amit a lengyel és magyar kormányfők hétfői találkozója után tartott, továbbra is messze van a két vétózó és a többi...

Elhúzódó vita várható

A lengyel szóvivő tájékoztatója alapján, amit a lengyel és magyar kormányfők hétfői találkozója után tartott, továbbra is messze van a két vétózó és a többi tagállam álláspontja egymástól. Sőt, még az unió dezintegrációja is felmerült a sajtóeseményen. Ezek a megjegyzések pedig nem a megoldás irányába mutatnak. Mindenesetre egyelőre nem úgy néz ki, hogy a december 10-11-i csúcsra megszületik a megállapodás. Orbán Viktor különben már számos alkalommal elmondta, hogy hónapokig elhúzódó vitára számít. Így a magyar kormány fel is készült, hiszen az MNB-nél vezetett számláján soha nem látott mennyiségű pénzt halmozott fel az elmúlt hónapokban. Ez az összeg számításaink szerint egy időre megközelítette a GDP 8 százalékát is.


A britek főtárgyalója szerint az EU túl sokat kér a halászat, az irányítási szabályok és a felmerülő viták megoldási mechanizmusa kapcsán. Azaz a tárgyalások továbbra is akadoznak, miközben mára terveztek valamiféle egyezséget, hogy aztán annak megszövegezése után karácsony környékén elfogadja és törvénybe iktassa azt a parlament. Mindezt azért, hogy januárban ne kelljen a kereskedelmi és a határátkelési bizonytalanságokkal szembenézni.

Elanco részvényeket értékesített a Bayer

A Bayer augustusban adta el az állategészségügyi üzletágát az Elanco-nak, és akkor az 5,3 milliárd dollár mellé kapott 72,9 millió Elanco részvényt is. Ebből adott most el 54,5 millió darabot 1,6 milliárd dollárért, a Roundup perek miatti költségekre. A maradék részvényeket is el szándékozik adni.

Örülhetnek a Daimler alkalmazottak

A Daimler vezetősége egy egyszeri ezer eurós bónusszal lepi meg 160 ezer alkalmazottját. A bónusz után a társaságnak nem kell adózni vagy járulékot fizetni. A 160 millió euró részvényenként kb. 16 cent, azaz nem jelentős.

Terepjárókat hív vissza a Fiat Chrysler

A Fiat Chrysler közel 30 ezer 2014 és 2019 között gyártott Jeep Grand Cherokee-t hív vissza. A társaság bejelentése szerint az EGR hűtés okozza a problémát.

Távozik az UniCredit vezér

Az UniCredit több mint 7%-ot csökken, miután a vezérigazgagtó bejelentette lemondását. Jean Pierre Mustier 4 évet töltött Olaszország legnagyobb bankjánál, utódjának személye egyelőre kétséges. A CEO azután mondott le, hogy az igazgatótanács többször nem értett vele egyet a vállalati stratégiát illetően.

PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben