Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Visszatérhet a banki osztalék

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. november 25.   10:51

Jön a 40 elemű DAX index Jó napja volt tegnap az európai részvényeknek. A CAC40 1,2%-ot, a DAX 1,3%-ot, a FTSE100 1,6%-ot emelkedett. Az EKB alelnöke a Financial Times-nak azt nyilatkozta, hogy jövőre feloldják a bankok...

Jön a 40 elemű DAX index

Jó napja volt tegnap az európai részvényeknek. A CAC40 1,2%-ot, a DAX 1,3%-ot, a FTSE100 1,6%-ot emelkedett.


Az EKB alelnöke a Financial Times-nak azt nyilatkozta, hogy jövőre feloldják a bankok osztalékfizetési tilalmát. A pénzintézeteknek azonban rendkívül konzervatívnak kell lenniük, az osztalék mértékét úgy kell majd meghatározniuk, hogy egy pénzügyi és gazdasági sokkot is képes legyen elviselni tőkehelyzetük.


Lezárult a DAX index átalakításáról szóló konzultáció, melyben 600 szereplő vett részt. A legfontosabb változás, hogy 2021 szeptemberétől 40 tagúra bővül az eddig 30 elemből álló index. Új kritérium, hogy az index tagsághoz 2020 decemberétől már a megelőző két évet pozitív EBITDA eredménnyel kell zárniuk a társaságoknak. Az eddigi szeptemberi felülvizsgálat helyett a jövőben évente kétszer, márciusban és szeptemberben is lesz index felülvizsgálat. 2021 szeptemberétől a minimum forgalmi kritérium fölött a rangsorolásnál már csak a piaci kapitalizációt fogják figyelembe venni, a forgalmat nem.


Az amerikai kormány vakcináért felelős programjának, az “U.S. Operation Warp Speed” programnak a vezetője elárulta, hogy az Astra Zeneca kísérleténél nemcsak a dózis tért el a két tesztelési csoportban, hanem az alanyok életkora is. A kisebb dózist kapók fiatalabbak voltak. Ez is szerepet játszhatott abban, hogy a kisebb dózist kapók esetében 90% fölött volt a vakcina hatékonysága, míg a nagyobb dózis esetében csak 62%. A teszt eredménye már önmagában is sok kérdést felvetett, a mostani nyilatkozat csak fokozta ezeket, de a kérdéseket a végleges tanulmány még megválaszolhatja.


Emmanuel Macron francia elnök bejelentette, hogy szombattól fokozatosan lazítanak a járványügyi szabályokon. Első körben a kisebb boltok nyithatnak ki újra, majd ezt követően december 15-től már a mozik, színházak és múzeumok is újranyithatnak, amennyiben a vírushelyzet ezt lehetővé teszi. Az év végi ünnepekre pedig lehetővé teszik a belföldi utazást is. A középiskolákban azonban várhatóan csak január végén, a felsőoktatásban pedig csak februárban folytatódhat a rendes oktatás a mostani digitális helyett.


Angliában is lazítanak, és az egyes területek járványügyi besorolásától teszik majd függővé a korlátozó intézkedéseket. London polgármestere azért lobbizik, hogy a főváros ne a legszigorúbb hármas, hanem csak kettes besorolást kapjon, ebben az esetben már az éttermek is újra kinyithatnának.

Nagy volt az érdeklődés a Lufthansa kötvényei iránt

A Lufthansa eredetileg 500 millió euró értékben akart 5 éves kötvényeket kibocsátani, de mivel 4 milliárd euró fölötti vételi ajánlat érkezett a kötvényekre, a kibocsátott mennyiséget megduplázták. A kötvények kibocsátására jó időzítéssel került sor, hiszen a vakcinálról szóló hírek és az európai járványügyi lazítások hatására a befektetők bizalma kezd visszatérni a szektorral kapcsolatban.s

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben