Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Maradtunk a sávban

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. november 24.   10:27

Erste kommentár Tegnap további jó hírek érkeztek a védőoltás illetve gyógyszer fronton. Ráadásul egyre több országban van túl a csúcson az új megbetegedések száma, s ennek...

Erste kommentár

Tegnap további jó hírek érkeztek a védőoltás illetve gyógyszer fronton. Ráadásul egyre több országban van túl a csúcson az új megbetegedések száma, s ennek köszönhetően egyre több helyen indulnak be a lazítások. Most például Boris Johnson jelentette be, hogy a jövő héten feloldják a szigorú országos korlátozást és helyette regionális szintű intézkedések lépnek életbe. Közben az Egyesült Királyságban hamarosan megkezdődhet, az EU-ban pedig december folyamán indul az oltás. Tehát javuló helyzetre számíthatunk. Különben itthon is mintha javuló tendenciát mutatnának az új megbetegedések. Már a 7 napos mozgóátlag is komoly csökkenésben van.


A javuló helyzet ellenére az indexek maradtak a sávban. Ez igaz a DAX, a Dow Jones, Nasdaq vagy éppen az S&P500 indexre is. Pedig még a beszerzési menedzser indexek is sok esetben jobbak lettek a várakozásoknál (pl. USA). Az, hogy ilyen javulás mellett sem tudnak a piacok tovább emelkedni, azzal magyarázható, hogy ezeket a jó híreket már korábban beárazta a piac. A reggeli órákban a DAX emelkedik, miközben a BUX kismértékben csökken. Valószínűleg ma is sávos kereskedésre, oldalazásra számíthatunk.

Várhatóan Janet Yellen lesz Biden pénzügyminiszter-jelöltje

Erős emelkedéssel indult a hét az USA-ban, a Dow Jones Industrial Average 1,1% pluszban zárt. Számos pozitív fejlemény közrejátszott a kiemelkedő teljesítményben. Egyrészt Európával ellentétben Amerika legsúlyosabban érintett államai nem vezetettek be drákói korlátozásokat, így a gazdasági felépülés tovább tud folytatódni a tengerentúlon. Ezt tükrözték az IHS Markit által publikált beszerzési menedzser indexek is. Míg Franciaországban a szolgáltatóipar aktivitása rohamosan csökken, addig Amerikában közel 6 éves csúcsra emelkedett. Az AstraZeneca bejelentése és Janet Yellen jelölése tovább javították a hangulatot. A kevésbé ciklikus S&P 500 és Nasdaq Composite indexek 0,6 és 0,2%-ot emelkedtek.


Médiaértesülések szerint Joe Biden Janet Yellent kérné fel pénzügyminiszter-jelöltjének a jövő héten. Yellen 2014 és 2018 között volt a Fed elnöke. A pozitív piaci reakció annak köszönhető, hogy Yellen egyrészt kétpárti támogatást élvez, másrészt nézetei nem nevezhetők szélsőségesnek. A volt Fed elnök korábbi nyilatkozatai alapján erősen támogatja a fiskális lazítás folytatását, véleménye szerint a 2008-as válságot követően a lassú kilábalás a nem elégséges állami költekezésnek volt köszönhető.

Nincs többé mélyszegénység Kínában?

Vegyes kereskedéssel folytatódik a hét Ázsiában. A Nikkei 225 és Hang Seng indexek 2,5% és 0,1%-ot emelkednek, a CSI 300 index pedig 0,6%-ot csökken a nap végéhez közeledve.


A Kommunista Párt bejelentése szerint a vezetőség elérte 10 éves célját, miszerint Kína egész területén sikerült felszámolni a mélyszegénységet. A párt elmondása szerint az elmúlt évtizedekben több mint 700 millió embert sikerült kiemelni a szegények sorából. A World Bank szerint azonban a mérce túlságosan alacsony szinten lett meghatározva. Ha évi 2 ezer dolláros fizetésnél lenne meghúzva a határ, akkor 373 millió ember, vagyis a népesség 27%-a továbbra is a szegények kategóriájába tartozna.

Határidős piacok

A főbb amerikai és európai határidős indexek is pluszban voltak ma reggel.

Tovább veszi saját részvényeit a MOL

A MOL 89.000 darab „A” sorozatú saját részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén 2.008,2 forintos átlagáron november 23-án. A tranzakciót követően a MOL 57.217.466 darab „A” sorozatú és 578 darab „C” sorozatú papírt birtokol. A program kezdete óta összesen 4.768.994 darab saját részvényt vettek, ami a teljes alaptőke 0,58%-a.

A Richter is veszi a részvényeit

A Richter 1.000 darab saját részvényt vett november 20-án 6.930 forintos átlagáron. A cég összesen 500.000 darabot szeretne venni bónusz programjához.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben