Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Tovább tart az EKB kötvényvásárlási programja

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. november 23.   11:20

Boris Johnson áttörést szeretne elérni A CAC 0,4%-ot, az FTSE 0,3%-ot, a DAX pedig 0,4%-ot emelkedett pénteken. Az EKB vezető közgazdásza, az ír Philip Lane szerint a PEPP programot folytatni kell addig, amíg bizonyos feltételek nem...

Boris Johnson áttörést szeretne elérni

A CAC 0,4%-ot, az FTSE 0,3%-ot, a DAX pedig 0,4%-ot emelkedett pénteken.


Az EKB vezető közgazdásza, az ír Philip Lane szerint a PEPP programot folytatni kell addig, amíg bizonyos feltételek nem teljesülnek. Ugyanakkor most még túl korai ezeket a feltételeket meghatározni, az EKB később fog ezekről dönteni. Korábban egyébként június végéig tartották volna fenn PEPP programot, de a jelenlegi járványügyi helyzet jelentősen rontja a gazdasági kilátásokat, bár ezek most szerencsére nem olyan szigorúak, mint tavasszal voltak. Ez indokolja a határidő kitolását.


Boris Johnson komoly lépéseket fontolgat, hogy legyen végre áttörés a Brexit tárgyalásokban, amelynek határideje jövő kedd. A halászati és támogatási kérdésekben még egyezségre kell jutni, ezért találkozik Ursula von der Leyennel is. Míg a brit parlament a karácsonyi szünet környékén ezeket a lépéseket törvénybe tudja iktatni, addig az EU nem fog hasonló lépéseket tenni, azaz az EU parlamentjei nem fogják tudni még idén ratifikálni ezeket a szerződéseket.


Az Egyesült Királyságban is megkezdődhet decemberben az oltás, mint az USA-ban. Az AstraZeneca védőoltása 70 százalékban bizonyult hatékonynak a koronavírus ellen. 2.700 teszt esetében 90%, míg 9.000 ember esetében csak 62%-os hatékonyságot találtak. A különbség az, hogy az első csoportnál volt egy második, kisebb dózisú oltás is. Azaz ezzel az oltóanyaggal is el lehet érni a másik két gyártó oltóanyagának hatékonyságát.

Extra szavazati jogot kaphatnak a Stellantis-ba hosszú távra befektetők

Jutalomban részesülhetnek a Fiat Chrysler és PSA hosszútávú részvényesei. A tervek szerint azon részvényesek, akik minimum 3 évig tartják a két cég összeolvadásával létrejövő Stellantis papírjait, részvényenként extra szavazati jogot kaphatnak. A jutalom célja a nem kívánatos menedzsment változások és átvételi kísérletek megnehezítése.

Új technológiával kísérletezik a német vasút

A dízel hajtású vonatokat a hidrogén hajtás válthatja fel Németországban, amennyiben sikeresnek bizonyul a Deutsche Bahn és a Siemens kísérleti projektje. A végeredményre még sokat kell várni, a kísérlet ugyanis csak 2024-ben indulni Baden-Württemberg 600 km hosszú próba szakaszán.

Az UniCredit mentheti meg a legrégebbi bankot

Emelkedésnek indultak a Monte dei Paschi di Siena kötvényei, miután az olasz kormány és az UniCredit egyre közelebb kerül a megállapodáshoz, aminek értelmében az utóbbi felvásárolná a bajba került bankot. A pénzügyminisztérium 2,5 milliárd eurót adna az Monte dei Paschinak, a UniCredit adókedvezményt kapna, illetve kompenzációt az integrációval járó kockázatokért és költségekért cserébe.

Leminősítették a BMW-t

A Morgan Stanley leminősítette a BMW részvényét. A befektetési bank szerint az autóipar 2021-es talpra állása már nagyrészt beárazásra került, így felülsúlyról egyenlő súlyra csökkentette a BMW besorolását.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben