Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A közeljövő nagyobb súlya

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. november 19.   09:35

Erste kommentár Hol nagyon okos (nak véli magát), hol pedig nagyon bután viselkedik a piac. Tegnap két hír küzdött egymással. Az egyik szerint a Pfizer védőoltása 95 százalékos hatékonyságot mutat a...

Erste kommentár

Hol nagyon okos (nak véli magát), hol pedig nagyon bután viselkedik a piac. Tegnap két hír küzdött egymással. Az egyik szerint a Pfizer védőoltása 95 százalékos hatékonyságot mutat a végső tesztek alapján, ami jobb, mint az előzetes 90 százalék, és a cég hamarosan be is nyújtja a készítményt gyorsított jóváhagyásra az FDA-hez. Ez pedig azt is jelentheti, hogy már december elején-végén lesz beadható védőoltás, míg korábban azzal számoltunk, hogy csak december végén, január elején jön el ez az időpont. A másik hír New York részleges lezárásáról szól, ahol bezártak az iskolák, de az edzőtermek és éttermek részlegesen nyitva maradhattak. Különben számos államban lezárás van. Ez az azonnali hatással bíró esemény a végén mégis inkább profitrealizálásra késztette a befektetőket. Így az árfolyamok maradtak és egyelőre úgy tűnik, hogy maradnak a korábban kialakított szűk sávban a tető, vagy lokális tető közelében, mind a DAX, a Dow Jones vagy éppen az S&P500 esetében.


Ma a negatív tartományban nyitott a DAX és technikailag is lefelé kellene mennie. A BUX sem tudja ez alól kivonni magát.

Újabb lezárásokat vezettek be

Gyengén teljesített tegnap az amerikai piac, miután New Yorkban ismét bezárják az iskolákat és hazaküldik a tanulókat. Az indexek jelentős veszteségeket szenvedtek: Dow Jones Industrial Average -1,2%, S&P 500 -1,2%, Nasdaq Composite -0,8%.


Ugyanakkor az államok által bevezetett legújabb korlátozásoknak gazdaságra gyakorolt hatása még nem látszik. A JPMorgan&Chase 30 millió betéti és hitelkártya forgalma november 13-án 4%-os csökkenést mutatott az előző évhez képest, ami megegyezik az előző két hónap átlagos értékével.


Piaczárás után 2%-ot estek az Nvidia részvényei, miután a cég alacsonyabb adatközpont keresletről számolt be a jelenlegi negyedév tekintetében. Az elemzők véleménye szerint a Huawei megrendelések kiesése állhat a csökkenés mögött. A teljes bevétel előrejelzés már sokkal pozitívabb képet mutat, a januárban véget érő negyedévben 4,8 milliárd dolláros bevételre számít a társaság, ami meghaladja az elemzők által várt 4,4 milliárd dollárt. A harmadik negyedévben a bevételek 57%-kal 4,73 milliárd dollárra emelkedtek, a non-GAAP EPS pedig 2,91 dollár lett. Az elemzők 4,42 milliárd dolláros bevételre és 2,53 dolláros eredményre számítottak.

Béremelést követelnek Japánban

Vegyes kereskedéssel folytatódik a hét Ázsiában. A Nikkei 225 és Hang Seng indexek 0,4% és 0,5%-os esést mutatnak, a CSI 300 index pedig 0,8%-ot emelkedik a nap végéhez közeledve.


Japán legnagyobb szakszervezete, a több mint 7 millió munkavállalót képviselő JTUC-Rengo szövetség 4%-os béremelést követel jövőre, figyelmen kívül hagyva a vállalati profitabilitás koronavírus miatti csökkenését. A JTUC-Rengo szakszervezet országosan is nagy befolyással bír, a japán foglalkoztatottak több mint 10%-a tagja a szervezetnek. Ugyanakkor a 4% rendkívül magasnak számít egy olyan országban, ahol az alapbérek az elmúlt 20 évben átlagosan évi 0,3%-kal csökkentek, és egyik évben sem emelkedtek 1%-ot meghaladó mértékben. Szakszervezeti mivoltának és méretének köszönhetően a JTUC-Rengo jobban tudott teljesíteni, az elmúlt 7 évben 1,9 és 2,3% közötti béremelést tudott kieszközölni.

Határidős piacok

Vegyes képet mutattak a határidős piacok ma reggel. A Dow és az S&P pluszban, a Nasdaq, a DAX, a FTSE és a CAC pedig mínuszban volt.

70 milliárd forintnyi kötvényt bocsátana ki a Magyar Telekom

Az MTel már korábban is jelezte, hogy részt kíván venni az MNB Növekedési Kötvényprogramjában. A cég 7 éves lejáratú kötvényeket értékesítene aukció keretében november 24-én összesen 70 millirád forint értékben.

A MOL 280.216 darab saját részvényt vásárolt

A MOL 280.216 darab „A” sorozatú saját részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén keresztül 1.989,9 forintos átlagáron november 30-án. A tranzakciót követően a MOL 56.508.994 darab „A” sorozatú és 578 darab „C” sorozatú papírt birtokol. A MOL a program kezdete óta 4.059.994 darab saját részvényt vett, ami a teljes alaptőke 0,5%-a.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben