Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Eddig, és ne tovább!

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. november 16.   10:20

Rosszkor jött karantén Az európai indexek többsége enyhén emelkedett pénteken. A DAX 0,2%-kal, a CAC40 0,3%-kal zárt magasabban, míg a FTSE100 0,4%-ot csökkent. Az EKB múlt héten publikált tanulmánya szerint...

Rosszkor jött karantén

Az európai indexek többsége enyhén emelkedett pénteken. A DAX 0,2%-kal, a CAC40 0,3%-kal zárt magasabban, míg a FTSE100 0,4%-ot csökkent.


Az EKB múlt héten publikált tanulmánya szerint egészen -1%-os kamatig a negatív kamatok haszna meghaladja azok hátrányait. A piaci szereplők egy része azonban úgy értelmezi a jegybanki tanulmányt, hogy a valóságban már megközelíthettük vagy elérhettük ezt a pontot, ugyanis -0,5% után már jelentősen csökken a pozitív hatások hozadéka, ráadásul a modellnek van egy becslési hibája is, emiatt a valóságban nem lehet teljesen kicentizni a költség/haszon elemzést.


Különösen rosszkor kényszerült karanténba vonulni Boris Johnson, miután koronavírusos személlyel találkozott. A héten ugyanis több fontos bejelentést is készült tenni, többek között egy régóta várt zöld tervet, ami egy évtizeden belül megtiltaná a belső égésű motorok forgalomba hozatalát Nagy-Britanniában. Ráadásul a Brexit kapcsán újabb informális határidő jár le a héten, bár a brit tárgyalódelegáció máris jelezte, hogy a tárgyalások túlnyúlhatnak ezen a héten, így újabb határidőből csúszhatnak ki.


A várt 217 milliárd eurónál kevesebb finanszírozást vehet igénybe idén Németország, mivel a segély és hitelgarancia programjai a vártnál kevésbé kihasználtak, így ezek a vártnál kevesebb finanszírozást igényelnek.


Szombaton további szigorításokat jelentettek be Ausztriában. Keddtől egész napos kijárási korlátozás lép életbe, az élelmiszerboltok és a gyógyszertárak kivételével az üzleteknek is be kell zárniuk, de még az általános iskolák, fodrászatok és kozmetikusok is bezárnak december 6-ig. A lezárást követően pedig szlovák mintára az egész országra kiterjedő tesztelést fognak végezni.


Angela Merkel ma találkozik a német tartományok vezetőivel, hogy a járványügyi intézkedésekről egyeztessenek. Várhatóan újabb szigorításokat is bejelenthetnek, valamint megkezdik a felkészülést a tömeges oltásra, melynek érdekében még decemberben több száz oltópontot állíthatnak fel.


Nem okozott meglepetést a pénteken megjelent eurózónás előzetes harmadik negyedéves GDP adat. Negyedév/negyedév alapon 12,6% volt a felpattanás, míg a várakozás 12,7% volt. De év/év alapon még így is 4,4%-kal volt alacsonyabb a gazdaság teljesítménye, mint tavaly, de ez is megfelelt a várakozásnak, ami 4,3%-os visszaesés volt.

Felgyorsult a banki digitalizáció

A spanyol Banco Santander bejelentette, hogy bezár 1.000 fiókot. Ezzel összefüggésben elbocsátanak 4.000 munkavállalót, több mint 1.000 főt pedig áthelyeznek. Ennek oka, hogy a járvány miatt felgyorsult a banki digitalizáció és háttérbe kerültek a bankfiókok.

Eladja amerikai érdekeltségét a Banco Bilbao

A Banco Bilbao 11,6 milliárd dollárért eladja amerikai leányvállalatát a PNC pénzügyi csoportnak. A spanyol bank a befolyó összeget a többi piacon való jelenlétének megerősítésére fordíthatja, valamint növelheti a részvényesi juttatásokat (osztalék és részvényvisszavásárlás) is.

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben