Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Ritkán láthatunk ilyet

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. november 12.   09:38

Erste kommentár Tegnap már inkább a növekedési részvényeket vették újra a fejlett piacokon, és az értékalapú befektetéseket inkább picit kerülték, amit a Nasdaq és a Dow Jones...

Erste kommentár

Tegnap már inkább a növekedési részvényeket vették újra a fejlett piacokon, és az értékalapú befektetéseket inkább picit kerülték, amit a Nasdaq és a Dow Jones ellentétes irányú elmozdulása is mutat. Vagyis egy korrekció kezdődött az értékalapú részvények piacán, ami ma látványosabban lehet jelen a magyar és a német piacon is. Ez nem meglepő azok után, hogy a feltörekvő piaci értékalapú befektetések 8 százalékkal teljesítették felül a növekedési részvényeket ebben a hónapban. Hasonló mértékű felülteljesítést sem a dotcom lufi kipukkanásakor, sem a pénzügyi krízis idején nem láthattunk. Akkor ez a mozgás inkább rendre 7 és 5 százalék volt. Sőt, a magyar piacon a nagyon jó vállalati eredmények is segítették ezt. Ugyanis a négy nagy részvény teljes nyeresége 211 milliárd forint lett a harmadik negyedévben, amire az elmúlt 10 évben csak a tavalyi második félév két negyedévében volt példa. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen az elsősorban érintett MOL és OTP részvények mindegyike több mint 20 százalékot emelkedett nagyon rövid idő, kevesebb, mint két hét alatt. Így talán nem meglepő, hogy megérkezett az értékalapú részvényekben a korrekció, így csökkenést láthatunk a DAX és a BUX indexben is.

Újraszámlálás következik Georgiában

A tegnapi nap vegyes kereskedést láthattunk Amerikában. A ciklikus papírok relatíve gyengén teljesítettek, a technológiai részvények pedig erőre kaptak. A Dow Jones Industrial Average 0,1%-ot csökkent, míg az S&P 500 és a Nasdaq 100 indexek 0,8% és 2,3%-ot emelkedtek.


Georgiában bejelentették, hogy manuálisan újra fogják számlálni az állam közel 5 millió elnökválasztási szavazatát. Amennyiben Trump kampánystábjának Georgia mellett Arizonában és Wisconsinban is sikerülne a szavazatokat újraszámláltatnia, akkor még akár meg is fordulhat az eredmény. Biden 306:232 arányban vezet országosan, az említett három állam pedig 37 elektorral rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy Arizona, Georgia és Wisconsin nélkül az elektori állás 269:269-re módosulna. A három érintett államban összesen több mint 11 millióan szavaztak, Biden azonban csupán 46 ezer szavazattal nyerte meg a három államot. Ez a 46 ezer szavazat nem több, mint az 50 államban az idei elnökválasztás során beérkezett összes szavazat 0,03%-a.

Továbbra is gyengék a gépipari megrendelések Japánban

Vegyes kereskedéssel folytatódik a hét Ázsiában. A Nikkei 225 és CSI 300 indexek 0,7 és 0,1%-os emelkedést, a Hang Seng Index pedig 0,3%-os csökkenést mutat a nap végéhez közeledve.


A szeptemberi 15,2%-os visszaesésről 11,5%-os csökkenésre javult év per év alapon a gépipari megrendelések száma Japánban, ami nagyságrendileg megegyezik az elemzők által várt 12,0%-os értékkel. A megrendelések a beruházások és az ipari termelés előremutató indikátoraként szolgálnak.

Határidős piacok

Mínuszban voltak ma reggel a főbb amerikai és európai határidős indexek.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben