Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Rotáció

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. november 11.   09:53

Erste kommentár Továbbra is a rotáció határozza meg a piacok mozgását, aminek köszönhetően az értékalapú részvényeket veszik, míg a növekedési részvényeket alapvetően adják....

Erste kommentár

Továbbra is a rotáció határozza meg a piacok mozgását, aminek köszönhetően az értékalapú részvényeket veszik, míg a növekedési részvényeket alapvetően adják. Ugyanis az idei évben a Russel 1000 növekedései részvényei 29 százalékot emelkedtek, míg az értéklapú részvények 4 százalékkal csökkentek, még az elmúlt napok nagy emelkedése után is. Így a várható visszarendeződéssel – ami szerintünk nem meglepetés, hiszen azt vártuk, hogy jön a védőoltás – az elemzők az ennek megfelelő részvényeket, mint pl. az olajtársaságok, egészségügyi cégek, bankok, média cégek favorizálták az elmúlt napokban.


Mindeközben a Magyar Telekom örülhet, hiszen a Digi kizárását az 5G tenderről jogosnak találta bíróság. A Digi nem nyugszik bele és a legfelsőbb bírósághoz fordul, de az az érzésünk, hogy nem fog sikerrel járni. Ez előrevetíti azt is, hogy a 900MHz és 1800 MHz-es tendereken sem fog tudni elindulni, ami amúgy a tender kiírásból is kitűnik. Ez pedig (i) a kevesebb szereplő miatt alacsonyabb koncessziós díjakat jelenthet az MTel-nek; (ii) a mobilpiaci verseny nem fog fokozódni a Digi, mint negyedik piaci szereplő belépésével. Értjük ez alatt, hogy marad a jelenlegi limitált szolgáltatás a nem elégséges frekvencia koncesszió miatt. Ez pedig az MTel készpénzállományára és az osztalékfizetésre is pozitív lehet, s ezen keresztül az árfolyamra is.

Tovább folytatódik a rotáció

A tegnapi kereskedés a hétfői mintát folytatta. A Dow Jones Industrial Average 0,9%-ot emelkedett, míg a Nasdaq 100 index 1,7%-ot csökkent. Az S&P 500 nem sokat mozgott, 0,1%-os csökkenéssel fejezte be a kereskedést. Továbbra is a ciklikus és kis kapitalizációjú részvények teljesítenek a legjobban, a Russell 2000 index 1,9%-ot emelkedett.


A vírus egyre tovább terjed, a gazdasági teljesítményben azonban még nem tapasztalható érdemi lassulás. A JP Morgan október végén, november elején mért bankkártya forgalma nagyságrendileg megegyezik a tavalyi év értékével. A március végi mélypontot követően, amikor a költekezés 35%-kal múlta alul az egy évvel korábbi értékét, fokozatosan javult a bankkártya forgalom.

Ázsiában is nyomás alá kerültek a technológiai papírok

Vegyes kereskedéssel folytatódik a hét Ázsiában. A Nikkei 225 és Hang Seng indexek 1,8% és 0,1%-os emelkedést, a CSI 300 index azonban 1,0%-os csökkenést mutat a nap végéhez közeledve.


Az amerikai piachoz hasonlóan Ázsiában is megindult a profitrealizálás a technológiai papírokban. A kínai növekedési részvényekre a gazdasági optimizmus mellett a szabályozói változások is nyomást gyakorolnak. A kínai szabályozók valószínűleg nem véletlenül az Alibaba által kitalált „Singles’ Day” vásárlási esemény kezdetekor jelentették be legújabb szabályozási csomagjukat, nem sokkal az után, hogy felfüggesztették az Ant Financial bevezetését. Az új szabályok a technológiai nagyvállalatok monopol befolyását tervezik korlátozni.

Határidős piacok

Pluszban voltak ma reggel a főbb amerikai és európai határidős indexek.

A MOL 400.000 darab saját részvényt vásárolt

A MOL 400.000 darab „A” sorozatú saját részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén 1.766,6 forintos átlagáron október 30-án. A tranzakciót követően a MOL 55.432.295 darab „A” sorozatú és 578 darab „C” sorozatú papírt birtokol. A MOL a program kezdete óta 2.939.778 darab saját részvényt vett, ami a teljes alaptőke 0,36%-a. A MOL bejelentette azt is, hogy 44.045 darab saját részvényt transzferált a MSOP (munkavállalói részvényprogram) szervezetéhez.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben