Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jön a segítség!

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. november 10.   10:03

Erste kommentár Tegnap a Pfizer bejelentette, hogy 90 százalékban hatásos az oltás, amelynek több mint 43 ezer önkéntes bevonásával jelenleg zajlanak a klinikai harmadik fázisú kísérletei...

Erste kommentár

Tegnap a Pfizer bejelentette, hogy 90 százalékban hatásos az oltás, amelynek több mint 43 ezer önkéntes bevonásával jelenleg zajlanak a klinikai harmadik fázisú kísérletei világszerte. Egyelőre még további minimum cirka 70 megbetegedésre kell várni ahhoz, hogy ez az előzetes adat elfogadható hitelességű legyen. Ugyan ez egy jó hír, de ettől nem változott meg jelentősen a világ, még akkor sem, ha korábban 60-70 százalékos hatásosságot vártak a szertől. Ugyanis továbbra is november vége, december eleje lehet a klinikai kísérletek vége. Utána jöhet a jóváhagyás és kezdődhetnek meg az oltások. Ez igazándiból nem különbözik a korábbi várakozásunktól. Ennek fényében egy kicsit furcsának is tűnik a nagy hurráoptimizmus, ami a hír hallatán kitört a piacokon. Az USA-ban a piacok a kezdeti emelkedést követően – a hírek átgondolása után – vissza is adtak az emelkedésből, de ez egyelőre nem igaz Európára. Itt egyelőre a hasonló emelkedéseket követő szokásos korrekciót sem láthatjuk, pedig kellene jönnie a fentiek alapján, na meg annak alapján, hogy a fejlett piacok például a jövő évi PE-vel számolva az elmúlt 15 év csúcsán vannak jelen pillanatban.

Erős emelkedéssel indult a hét Amerikában

A Pfizer bejelentését követően masszív emelkedésnek indultak a részvénypiacok, nyitásra az S&P 500 Index közel 4%-os pluszban kereskedett a pénteki záróárhoz képest. A nap előrehaladtával konszolidálásnak indult a piac, majd az utolsó fél órában, miután Mitch McConnell bejelentette, hogy támogatja Trump újraszámlálási kezdeményezését, a piacok erős esésnek indultak és az S&P 500 csupán 1,2%-os nyereséggel zárta a napot. Ezzel mondhatni a Pfizer közleménye teljes mértékben kiárazódott a piacból, a futures piac ugyanis lejjebb zárt, mint ahol magyar idő szerint kora délután kereskedett a Pfizer bejelentését megelőzően. A nap legnagyobb vesztesei a koronavírus nyertesei voltak. Az otthonmaradásból profitáló, elsősorban technológiai részvények veszteséget szenvedtek, a Nasdaq 100 Index 2,2%-os mínuszban zárta a napot. A főbb indexek közül a legerősebb teljesítményt a kis kapitalizációjú és ciklikus papírokat reprezentáló Russell 2000 index nyújtotta, ami 3,7%-os emelkedéssel zárta a napot.


A Pfizer bejelentését követően a Federal Reserve kiadta legújabb pénzügyi stabilitási jelentését, amiben arról számolt be, hogy a befektetői hangulat gyorsan változhat, amennyiben nem sikerül megfékezni a vírust, vagy a vártnál lassabban áll helyre a gazdaság.


Az FDA vészhelyzeti keretek között jóváhagyta az Eli Lilly antitest terápiáját, amivel több mindenki számára lesz elérhető az ígéretesnek tűnő kezelés.


A vírus terjedése tovább gyorsul, egyre több államban egyre több esetet regisztrálnak a hatóságok. Az tavaszi hullám csúcsán átlagosan napi 31 ezer beteget és 2200 halottat jegyeztek, a nyári hullám tetőzésekor napi 66 ezer betegre jutott átlagosan 1200 halott, jelenleg pedig közel 120 ezer új fertőzöttről és 900 új halálesetről számolnak be naponta a hatóságok.

Tovább lassul az infláció Kínában

Vegyes kereskedéssel folytatódik a hét Ázsiában. A Nikkei 225 és Hang Seng 0,3% és 0,7%-os emelkedést, a CSI 300 index pedig 0,6%-os csökkenést mutat a nap végéhez közeledve.


Év per év alapon 1,7%-ról 0,5%-ra csökkent októberben az infláció Kínában, am elmaradt az elemzők által várt 0,8%-os emelkedéstől. A maginfláció mértéke az elmúlt négy hónapban változatlanul 0,5% volt. Az alacsony infláció tovább erősíti a dollárral szembeni kamatkülönbözetet és általa a renminbi iránti keresletet.

Határidős piacok

Vegyes képet mutattak a határidős piacok ma reggel. A Dow, az S&P és  a DAX pluszban, a Nasdaq, a FTSE és a CAC mínuszban volt.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben