Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Csatatér

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. november 4.   09:53

Erste kommentár A jelenlegi eredmények alapján Biden vezet az elnökválasztási versenyben, viszont Trump áll nyerésre számos olyan államban, ahol nem dőlt még el a verseny. Ez alapján Trump nyerné a 2020-as...

Erste kommentár

A jelenlegi eredmények alapján Biden vezet az elnökválasztási versenyben, viszont Trump áll nyerésre számos olyan államban, ahol nem dőlt még el a verseny. Ez alapján Trump nyerné a 2020-as választásokat, de itt jönnek be a levélszavazatok, melyeknek az eredménye lassabban épül be a végeredménybe. Így akár át is fordulhat az eredmény ezekben az államokban is. Mindenesetre az látszik, hogy elég szoros a verseny, és ez bizonytalanságot szül, hiszen egy estleges Trump vesztés esetén a jelenlegi elnök a szavazatok újraszámlálását fogja kérni a nagyszámú levélszavazat okozta bizonytalanság miatt. Ez a bizonytalanság rányomja a bélyegét a mai kereskedésre.



Közben itthon a kormány vészhelyzetet hirdetett, és rendeleti kormányzást vezetett be, amit 90 nappal meghosszabbíttat a parlamenttel. Számos intézkedés lép életbe, amelyeknek egyik eleme az éjszakai kijárási tilalom. Az iskolák, éttermek… stb. egyelőre nyitva maradnak. Ez elvileg azt is jelenti, hogy a gazdasági kár kisebb lehet, ha az emberek továbbra is igénybe veszik a szolgáltatásokat. (A tapasztalat az, hogy most kisebb a félelem, mint tavasszal volt.) Ugyanakkor a másik oldalon felmerül a kérdés, hogy ezek az intézkedések elégségesek-e ahhoz, hogy a betegség 1,7 körüli terjedési faktorát 1,2-1,3 alá tudjuk csökkenteni. Szerintünk nem. Valószínűleg további intézkedésekre lesz szükség ahhoz, hogy a terjedési sebesség tovább lassuljon.



A mai napon csökkenéssel kezdett a DAX index, de kapaszkodik fölfelé, míg a BUX emelkedik a kezdeti kis mínuszt követően és a ma kezdődő gyorsjelentési szezon előtt. Számításaink szerint a harmadik negyedévben alapvetően az idei év legjobb negyedéves eredményét láthatjuk majd a vezető cégek többségének esetében

Még nem dőlt el, hogy ki lesz az elnök

Tovább emelkedtek az amerikai indexek. A Dow Jones Industrial Average 2,1%-os, az S&P 500 és Nasdaq 100 pedig 1,8%-os pluszban zárták a keddi kereskedést.


A legfrissebb állás szerint Biden 224, Trump pedig 213 elektori szavazattal rendelkezik, a győzelemhez azonban minimum 270-re van szükség. Pennsylvania és Michigan feldolgozottsága nem éri el a 65%-ot, így továbbra is kérdéses, hogy ki lesz az elnök.


Ma a választási izgalmak mellett az ADP publikálja októberi foglalkoztatottsági jelentését, és ma jelenik meg a szolgáltatóipari ISM index is.

Tovább javul a kínai szolgálatóipar teljesítménye

Ismét erős emelkedést láthatunk az ázsiai tőzsdéken. A Nikkei 225 1,7%, a Hang Seng 0,3%, a CSI 300 index pedig 0,7%-os nyereséget mutat a kereskedés végéhez közeledve.


A Caixin által publikált kínai szolgáltatóipari beszerzési menedzser index a szeptemberi 54,8-ról 56,8-ra emelkedett, ami ismét magasan a várakozásokat felett alakult. A konszenzus 55,0-re számított. Tovább emelkedett a megrendelések száma, am az elmúlt 10 évben csak két hónapban volt magasabb. A vállalati optimizmus 2012 áprilisa óta nem látott szintre emelkedett.

Határidős piacok

Az amerikai határidős indexek közül a Dow mínuszban, az S&P és a Nasdaq pluszban volt ma reggel. A főbb európai indexek mínuszosak.

Ma jelent a Magyar Telekom

Az Mtel ma tőzsdezárás után teszi közzé III. negyedéves eredményét.

A MOL 235.000 darab saját részvényt vásárolt

A MOL 235.000 darab "A" sorozatú saját részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén keresztül 1.560,1 forintos átlagáron október 30-án a szeptember 25-i felhatalmazás alapján. A tranzakciót követően a MOL 54.547.295 darab "A" sorozatú és 578 darab "C" sorozatú papírt birtokol. A MOL a program kezdete óta 2.054.778 darab saját részvényt vett, ami a teljes alaptőke 0,25%-a.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben