Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Kijárási korlátozások, még több is jöhet

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. október 29.   10:18

Decemberben léphet az EKB A járványügyi aggodalmak hatására zuhantak tegnap az európai részvényindexek. A FTSE100 2,6%-kal, a CAC40 3,4%-kal, a DAX 4,2%-kal került lejebb. Ahogy az sejthető volt, tegnap Franciaországban...

Decemberben léphet az EKB

A járványügyi aggodalmak hatására zuhantak tegnap az európai részvényindexek. A FTSE100 2,6%-kal, a CAC40 3,4%-kal, a DAX 4,2%-kal került lejebb.


Ahogy az sejthető volt, tegnap Franciaországban és Németországban is legalább egy hónapra szóló kijárási korlátozást vezettek be. Franciaországban már péntektől, Németországban pedig hétfőtől lépnek életbe az intézkedések. A kormányok mindét esetben a szociális kapcsolatok és az utazás minimalizálását kérik. A tavaszi lezárásokhoz képest két jelentős különbség van. Egyrészt az iskolák és óvodák továbbra is működnek, másrészt a boltok Németországban továbbra is nyitva tarthatnak, de a szociális távolságtartás érdekében létszámkorlátozás mellett, Franciaországban viszont csak az alapvető cikkeket árusító boltok maradhatnak nyitva. A német kormány 10 milliárd eurót is elkülönített a vállalatok kárpótlására a korlátozások miatt. A járvány fékezése érdekében Olaszország egyes tartományaiban is hamarosan lezárásokat és kijárási korlátozásokat vezethetnek be. Nagy-Britanniában is hasonló intézkedésekre kényszerülhetnek nemsokára, a kormányzat számára készített járványügyi modellszámítások alapján.


Kamatdöntő ülést tart ma az EKB, és bár a romló vírushelyzet növelte annak az esélyét, hogy már a mai ülésen lazíthat a jegybank, azonban a piaci várakozás továbbra is az, hogy a decemberi ülésen fog lépni a jegybank, amikor a jelenleg 1.350 milliárd eurós PEPP eszközvásárlási programot 500 milliárd euróval kibővíthetik. Így a mai ülésen elsősorban a jegybank üzeneteit, kommunikációját lesz érdemes figyelni.

Kína támogatta a Volkswagent is

A harmadik negyedévben 3,2 milliárd eurós tisztított üzemi eredményt ért el a Volkswagen csoport. Ahogy több szektortársánál is láttuk, a Volkswagen esetében is a kínai értékesítések növekedése játszott jelentős szerepet az árbevétel és a profit javulásában. Az üzemi eredmény meghaladta az elemzői konszenzus által várt 2,92 milliárd eurót. Az idei évi kilátásokkal kapcsolatban a társaság annyit közölt, hogy jelentősen csökkenhet az árbevétel és a profit is az előző évhez képest. Mivel az első 9 hónap árbevétele 17%-kal marad el a tavalyi szinttől, így az előrejelzés nem számít meglepőnek.

Gyenge kilátások a Nokiánál

A várakozásokat alulmúló negyedéves árbevételről számolt be a Nokia, a várt 5,42 milliárd euró helyett csak 5,29 milliárd eurót ért el. Ugyanakkor az egy részvényre jutó eredmény a várakozásokkal összhangban 5 eurócent lett. Az év egészére vonatkozó operatív eredménymarzs kilátást is rontotta a menedzsment, a korábbi 8-11%-ról 8-10%-ra, miközben a piaci várakozás 9,46% volt. A gyengébb marzs hatására a profitvárakozást is visszavágták, a korábbi 20-30 centes EPS kilátást 20-26 cent közé rontották, melynek most már a felső élében helyezkedik el a 25 centes piaci konszenzus. Ráadásul a 2021-es évet is kihívással telinek nevezték, melyhez a társaság stratégiáját is igazítani kell majd. A borús kilátások miatt az árfolyam csökkenése várható a mai kereskedésben.

Pozitív meglepetés a Fiattól

A Fiat Chrysler csoport 2,28 milliárd eurós korrigált EBIT eredményt ért el, ami még a legoptimistább elemzői várakozást is felülmúlta. Sőt az idei év egészére 3-3,5 milliárd eurós korrigált EBIT-et vár a társaság, bőven felülmúlva az 1,57 milliárd eurós piaci konszenzust. Az elmúlt negyedévekhez hasonlóan ezúttal is az amerikai üzletág termelte a profit jelentős részét. A tegnap napközben érkezett jelentés nem tudta felülírni a negatív piaci hangulatot, a Fiat részvényei több, mint 4%-kal csökkentek.

Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben