Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Magas kockázat

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. október 27.   09:20

Erste kommentár A hétvégén már Amerikában is új csúcsra emelkedett a napi megbetegedések száma, amire a befektetők is felkapták a fejüket. A JP Morgan elemzői szerint a szeptemberben indult hullám 75%-ban a tesztek...

Erste kommentár

A hétvégén már Amerikában is új csúcsra emelkedett a napi megbetegedések száma, amire a befektetők is felkapták a fejüket. A JP Morgan elemzői szerint a szeptemberben indult hullám 75%-ban a tesztek számának növekedésével magyarázható, a pozitív esetek száma továbbra is alacsony az elvégzett tesztekhez viszonyítva. Ez persze tovább romolhat, mint ahogy jelenleg történik Európában, ahol az új esetek csupán 10-30%-a magyarázható a tesztelés bővülésével. Az S&P 500 a nap mélypontján, 2,9%-os minuszban kereskedett, majd 1,9%-os veszteséggel zárta a kereskedést. A magas értékeltségnek, a vírus terjedésének, az elnökválasztás közeledtének, és a mentőcsomag körülötti bizonytalanságnak köszönhetően a korrekció tovább folytatódhat, a 200 napos mozgóátlag tesztelése sem lenne meglepő. Az elnökválasztás és a mentőcsomag körüli bizonytalanság egymást erősíti. Az elnökválasztásig a demokratáknak nem áll érdekebén egy jelentős mentőcsomag bejelentése, az elnökválasztást követően pedig a republikánusok lelkesedése csökkenhet. Rövidtávon a piac szempontjából a vitatott választás és/vagy a demokrata fehérház + republikánus szenátus jelentené a legrosszabb eredményt. Ezen esetekben a mentőcsomag elfogadása tolódhat, 2011 mintájára a republikánus szenátus blokkolhatná a Biden-adminisztráció grandiózus költekezési tervezetét. A piac feltehetően nem örülne.

Megszavazták Trump alkotmánybíró-jelöltjét

Korrekcióval zárták a tegnapi kereskedést a vezető amerikai részvényindexek. A Dow 2,3%-kal, az S&P500 1,9%-kal, a Nasdaq 1,6%-kal esett.


Az Amerikai Szenátus tegnap 52:48 arányban megszavazta Trump jelöltjét, Amy Coney Barrett-et a megüresedett alkotmánybírói posztra, aki ezt követően le is tette esküjét. Ezzel 6:3 arányban a konzervatívabb nézeteket valló alkotmánybírók kerültek többségbe, ami nagy jelentőséggel bírhat olyan fontos ügyek esetében, mint az abortusz vagy az Obamacare.


A San Francisco-i fellebbviteli bíróság elutasította a Trump-adminisztráció fellebbezését a WeChat alkalmazás amerikai betiltásával kapcsolatban, mivel az szerintük a szólásszabadság jogának gyakorlását sértené.


Hiába egyeztett tegnap újra Nancy Pelosi és Steven Mnuchin, továbbra sincs előrelépés az újabb potenciális fiskális stimulussal kapcsolatban. Így nagyjából egy héttel a választások előtt aligha tudnak már közös nevezőre jutni a felek.

Újabb löketet kaphat a renminbi népszerűsítése

Nyugodt kereskedéssel folytatódik a hét Ázsiában. A Nikkei 225 és CSI indexek gyakorlatilag változatlanok a hétfői záróértékükhöz képest, a Hang Seng pedig behozva az ünnepnap okozta lemaradását 0,6%-ot csökken.


A hétvégén nem más, mint a PBOC vezetője beszélt arról, hogy Kínának érdekében áll a renminbi szerepének növelése a nemzetközi tranzakciók tekintetében. Ennek érdekében a döntéshozók tovább liberalizálják a tőkemérleget, növelik a renminbi árfolyamának flexibilitását, és javítják a kötvénypiaci likviditást. Kína már a pénzügyi válságot követően a renminbi nemzetközi szerepének növelésén dolgozott, legalábbis elméletben. A gyakorlatban sokkal fontosabb volt a tőkemozgások és az árfolyam korlátozása, így a renminbi nemzetközi térnyerése még a jövő zenéje. Jelenleg a renminbi részesedése sem a nemzetközi SWIFT tranzakciók esetében, sem pedig a jegybanki tartalékok tekintetében nem haladja meg a 2%-ot. Az amerikai dollár a tranzakciók 39%, a tartalékok pedig 61%-át teszi ki, és mindkét esetben még az angol font részesedése is a duplája a renminbi hányadának.

Határidős piacok

A főbb amerikai és európai határidős piacok is a pozitív tartományban voltak ma reggel.

Ismét 5% fölött a Fidelity a Richterben

A Fidelity Richter részvényekhez kapcsolódó szavazati joga 2020. október 22-én 5,07%-ra növekedett.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben