Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Előrelépések a Brexit kapcsán

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. október 26.   09:47

Nem ragaszkodnak az 50%-os hatékonysági szabályhoz Az európai tőzsdék emelkedtek pénteken. A DAX 0,8%-kal, a CAC40 1,2%-kal, a FTSE100 1,3%-kal zárt magasabban. Előrelépések történtek a Brexit tárgyalások kapcsán....

Nem ragaszkodnak az 50%-os hatékonysági szabályhoz

Az európai tőzsdék emelkedtek pénteken. A DAX 0,8%-kal, a CAC40 1,2%-kal, a FTSE100 1,3%-kal zárt magasabban.


Előrelépések történtek a Brexit tárgyalások kapcsán. A felek megállapodtak abban, hogy október 28-ig folytatják a múlt héten megkezdett tárgyalásokat. Ezen túlmenően pozitívan nyilatkoztak az elmúlt napok tárgyalásairól, valamint elkezdték a konkrét jogi szöveg kidolgozását is, így megnőtt az esélye annak, hogy Nagy-Britanniának és az EU-nak sikerül rendezett kapcsolatot kialakítania.


Olaszországban és Franciaországban is új csúcsra emelkedett az újonnan megbetegedett koronavírusos esetek száma. Spanyolországban rendkívüli állapotot és ezzel együtt kijárási korlátozásokat vezettek be. Olaszországban május óta nem látott intézkedések léptek ismét életbe, melyeket a napokban várhatóan még tovább szigorítanak. Olaszországban korlátozták a vendéglátóhelyek nyitvatartását, a mozikat és a sportlétesítményeket is bezárták, viszont az iskolák továbbra is nyitva vannak.


Az európai gyógyszerfelügyelet illetékese szerint a COVID-19 elleni vakcinát akkor is jóváhagyhatják, ha az egyébként elvárt 50%-os hatékonysági aránynak nem felel meg, de látszik, hogy ettől még hatékonyan működik a szer. Az FDA viszont továbbra is várhatóan 50%-os küszöböt fog szabni. Egyetlen oltás sem tud garantáltan 100%-os védelmet nyújtani, és a hagyományos influenza elleni oltás sem minden esetben éri el az 50%-os hatékonyságot. Ettől még a készítmények biztonságosak, és a biztonsági kritériumokon nem is terveznek változtatni.


A várakozásoknak megfelelően pozitív döntést kapott az AstraZeneca az amerikai FDA-től, így egy hónapos kihagyást követően az USA-ban is folytatódhatnak a fázis 3 kísérletek az oltóanyaggal.


Csütörtökön kamatdöntő ülést tart az Európai Központi Bank, azonban a várakozások szerint most még nem, majd csak a decemberi kamatdöntő ülésen jelentnek be újabb lazító intézkedéseket.

Csökkentette várakozását az SAP

A szeptemberben zárult negyedévében 4%-kal 6,54 milliárd euróra csökkent az SAP bevétele, a működési eredmény pedig 1%-kal 2,07 milliárd euróra esett vissza. Ugyanakkor a felhő üzletág bevétele 10%-kal, 1,98 milliárdra emelkedett. A menedzsment elmondása szerint a gyenge gazdaság és a vírus fellángolásának következtében az ügyfelek óvatosságot tanúsítanak az új beruházásokkal kapcsolatban, ami negatívan érinti a társaság teljesítményét. A gyenge harmadik negyedéves teljesítménynek és a vírushelyzet romlásának köszönhetően a menedzsment csökkentette várakozását a pénzügyi évre vonatkozóan. A várt működési profit 8,7 milliárdról 8,5 milliárd euróra csökkent, a bevétel pedig 27,8 milliárdról 27,5 milliárd euróra.

Megemelte éves célját a Daimler csoport

Pénteken tette közzé negyedéves eredményét a Daimler. Mivel előzetes eredményét már korábban publikálta, így ezúttal a piac inkább a jelentés részleteire és a kilátásokra figyelt. A gyors ázsiai felpattanásnak köszönhetően a Daimler már arra számít, hogy a tavalyihoz hasonló EBIT eredményt fog tudni elérni, míg eddig visszaesésre számított. A Daimler részvények körülbelül 1%-ot emelkedtek pénteken, ami megfelel a piaci hangulatnak.

Tovább csökkenthet a Lufthansa

A német Handelsblatt értesülései szerint a gyenge kereslet miatt még nagyobb csökkentés jöhet a Lufthansánál. A költségcsökkentés érdekében átmenetileg bezárhatják az adminisztratív területek egy részét is.

A VW is támogatja az EU klíma céljait

Elsőre talán meglepő, de a Volkswagen csoport is támogatja az EU új, szigorúbb környezetvédelmi céljait. A társaság vezérigazgatója azzal érvelt, hogy az autóipar sem vonhatja ki magát a klímavédelmi harcból, és hogy erősebb elköteleződésre van szükség az autóipar részéről. A VW csoport nemrég mutatta be ID.3-as modelljét, mellyel új korszakot indít a csoporton belül az elektromos autózás terén.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben