Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Csúcsokat döntő esetszámok

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. október 22.   10:17

Hatalmas csődhullám jöhet A DAX 1,4%-ot, a CAC40 1,5%-ot, a FTSE100 1,9%-ot csökkent a tegnapi kereskedésben. Németországban 12 ezer fő fölé, Olaszországban és Csehországban pedig 15 ezer fölé emelkedett a napi...

Hatalmas csődhullám jöhet

A DAX 1,4%-ot, a CAC40 1,5%-ot, a FTSE100 1,9%-ot csökkent a tegnapi kereskedésben.


Németországban 12 ezer fő fölé, Olaszországban és Csehországban pedig 15 ezer fölé emelkedett a napi új koronavírusos megbetegedések száma. Mindegyik új napi rekordot jelent. Az eddig összesen megbetegedettek száma Európában először Spanyolországban lépte át az 1 milliós küszöböt. Milánóban és Rómában is éjszakai kijárási korlátozás lép életbe, és az olasz miniszterelnök kijelentette, hogy nem zárható ki, hogy további szigorításokra lesz szükség.


Az AstraZeneca brazil vakcina kísérlete során életét vesztette egy, a kísérletben részt vevő önkéntes. A Bloomberg információi szerint az illető nem kapott oltóanyagot a kísérlet során, így gyorsan tisztázhatják az esetet, és az várhatóan nem fog csúszásokat okozni a kísérletben. Ettől függetlenül úgy tűnik, hogy akár már a héten folytatódhat a vakcina kísérlet az USA-ban, ahol körülbelül egy hónappal ezelőtt függesztették fel ,amikor a brit kísérletek során egy személy megbetegedett.


Ma folytatódnak Londonban a Brexit tárgyalások. A cél, hogy november közepére sikerüljön egy kölcsönösen elfogadható kompromisszumot kötnie a feleknek.


A McKinsey&Co. tanácsadócég 2.200 európai KKV megkérdezésével készített felmérést. Ennek eredménye alapján a megkérdezett vállalatok fele jövőre csődbe mehet, ha a bevételek nem indulnak emelkedésnek. Olaszországban és Franciaországban pedig a megkérdezett kis és közepes vállalatok 20%-a már a következő fél éven belül csődöt jelenthet.

Újabb pert vesztett a Bayer

A Bayer ezúttal a francia legfelsőbb bíróságon vesztett pert egy farmerrel szemben a 2018-ban felvásárolt Monsanto által gyártott Lasso nevű növényvédőszer egészségkárosító hatása miatt. A termék forgalmazását Franciaországban már korábban, 2007-ben betiltották. Bár a mostani bírósági döntés nem rendelkezik a kártérítés összegéről, de a sértett 1 millió eurós kártérítésre tart igényt. A hosszú ideje húzódó bírósági döntés hatására újabb perek indulhatnak Franciaországban azért, mert a Monsanto nem megfelelően tüntette fel a kockázatokat a termék értékesítése során.

1 milliárd euró feletti ajánlatot tett az UBER

A német Manager Magazin értesülései szerint az UBER 1 milliárd eurónál magasabb ajánlatot tett a BMW és a Daimler közös vállalatára, a Free Now-ra, ami például Londonban az UBER legnagyobb versenytársa, de összesen több mint 100 városban van jelen.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben