Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Kompromisszumra van szükség

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. október 16.   09:56

További szigorítások A koronavírus második hullámának európai berobbanása miatt zuhantak tegnap az európai részvénypiacok. A FTSE100 1,7%-ot, a CAC40 2,1%-ot, a DAX 2,5%-ot esett. Még mindig nem tudni, hogy Boris...

További szigorítások

A koronavírus második hullámának európai berobbanása miatt zuhantak tegnap az európai részvénypiacok. A FTSE100 1,7%-ot, a CAC40 2,1%-ot, a DAX 2,5%-ot esett.


Még mindig nem tudni, hogy Boris Johnson hogy döntött: az önmaga által szabott határidőt meghosszabbítva is folytatják a Brexit egyeztetéseket, vagy távoznak a tárgyalóasztaltól. Mindenesetre az uniós álláspont az, hogy csak akkor van értelme folytatni a tárgyalásokat, ha a britek hajlandók a kompromisszumra. Ugyanakkor az EU úgy készül, hogy a következő hetekben is folytatódnak a tárgyalások.


Ma is folytatódik az EU csúcs, azonban az európai bizottság elnöke, Ursula Von der Leyen nélkül, ugyanis ismét önkéntes karanténba kellett vonulnia, miután egyik kollégájáról kiderült, hogy koronavírussal fertőzött.


Kompromisszumot javasolt az USA az EU számára a repülőgépgyártók tiltott állami támogatása kapcsán. A javaslat alapján az USA eltörölné az európai borra, whiskyre, és egyéb termékekre kivetett vámot, ha az Airbus visszafizeti a tiltott állami támogatást. A javaslat az után érkezett, hogy a WTO kimondta, hogy az USA tiltott módon támogatta a Boeinget, így az EU 4 milliárd dollárnyi amerikai termékre vethetne ki büntetővámot. Az amerikai javaslat célja egyértelműen az, hogy termékeire ne vessen ki extra vámot az EU.


Klaas Knot, az EKB holland tagja szerint növekedést támogató strukturális reformokra van szükség a gazdaságban, csak ezzel lehet elkerülni, hogy a korai fiskális szigorítás az EKB-ra helyezze át a terhet, és hogy a megugró adósságok szabjanak majd később gátat a jegybanki kamatemelésnek.


Ahogy várható volt, Londonban is szigorítanak a járványügyi intézkedéseken. Hétvégétől kezdve a külön háztartásban élők nem találkozhatnak beltérben egymással. Franciaországban 30 ezer fölé ugrott a napi új koronavírusos megbetegedések száma. A felmérések szerint a francia lakosság jól fogadta az éjszakai kijárási korlátozásokat, és a társasági összejövetelekre vonatkozó korlátozásokat is, sőt a válaszadók jelentős része, 43% szerint további szigorításokra van szükség, mert a kormány nem tesz eleget a járvány megfékezése érdekében.


A tavaszi mélypont óta nem látott szintre esett a 10 éves német államkötvény hozama, ami -60 bázispont alatt is járt tegnap, vagyis a bund hozama jóval az EKB betéti rátája alatt van.


Szeptemberben az év során először emelkedett az európai új autó eladások száma, 3,1%-kal haladta meg a tavaly szeptemberi értéket.

Jelentős nyereség a Daimlernél

Az előzetes számok alapján a Daimler 3,07 milliárd eurós operatív eredménnyel zárta a harmadik negyedévet. Ez nem csak az 1,61 milliárd eurós várakozást haladja meg, de felülmúlja a tavalyi eredményt is. A vártnál jobb eredmény az értékesítések (főként Európán kívüli) javulásának és a költségcsökkentő intézkedéseknek köszönhető. A Daimler azzal számol, hogy jó teljesítménye a negyedik negyedévben is fennmarad, viszont azzal a feltételezéssel élnek, hogy nem lesznek jelentős lezárások. Készpénzáramlás tekintetében a várakozásokat felülmúló eredményről számolt be a társaság, a szabad készpénzáram (free cash flow) 5,14 milliárd euró lett, jócskán felülmúlva a 3 milliárd eurót súroló piaci várakozást. A társaság október 23-án publikálja részletes negyedéves jelentését és frissített 2020-as célkitűzéseit.

Nagy bejelentés jöhet ma a Thyssenkrupp kapcsán

Német lapértesülések szerint a brit Liberty Steel Group már ma több milliárd eurós ajánlatot tehet a Thyssenkrupp acél üzletágának felvásárlására. A lap értesülései szerint a Thyssenkrupp más cégekkel is tárgyal a részleges együttműködésről vagy a partneri viszony létesítéséről.

Tovább csökkenti kapacitásait a Ryanair

A Ryanair bejelentette, hogy a járványügyi korlátozások miatt tovább vágja a téli menetrendet. Így a kapacitást idén a tavalyi 40%-ára csökkentették, míg korábban még 60%-kal terveztek. A csökkentés főleg a belga, német, spanyol, portugál és osztrák járatokat érinti.

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben