Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Hosszabbítás?

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. október 15.   09:56

Éjszakai kijárási korlátozást vezetnek be Párizsban Vegyesen teljesítettek tegnap az európai indexek. A FTSE100 0,6%-ot esett, míg a CAC40 0,1%-ot csökkent, a DAX viszont 0,1%-ot emelkedett. Elvileg ma kéne lezárni a brit-uniós...

Éjszakai kijárási korlátozást vezetnek be Párizsban

Vegyesen teljesítettek tegnap az európai indexek. A FTSE100 0,6%-ot esett, míg a CAC40 0,1%-ot csökkent, a DAX viszont 0,1%-ot emelkedett.


Elvileg ma kéne lezárni a brit-uniós tárgyalásokat, de a kiszivárgott hírek szerint mindkét fél úgy kezeli a helyzetet, mintha a valódi határidő nem a mai nap, hanem október vége, november eleje lenne. Ezzel összhangban a tárgyalások brit vezetője várhatóan a határidő néhány hetes meghosszabbítását fogja javasolni Boris Johnsonnak, aki pedig várhatóan nem váltja be fenyegetését, miszerint ha ma nincs megállapodás, akkor megszakítják a tárgyalásokat és rendezetlen körülmények között távoznak az Európai Unióból. A határidő rugalmas kezeléséről szóló hírekre a font tegnap erősödéssel reagált az euróval szemben.


Emmanuel Macron éjszakai kijárási korlátozást rendelt el Párizsban és annak környékén, valamint több nagyvárosban is. Németországban, Olaszországban és Csehországban is új csúcsra emelkedett az új fertőzöttek száma. Londonban ma döntenek arról, hogy még szigorúbb intézkedéseket léptetnek életbe. A 2021-es költségvetési tervezet alapján az olasz állam 18 hétre növelné a bértámogatási program maximális hosszát, és a hitelmoratóriumot is várhatóan 6 hónappal meghosszabbítanák.


Francois Vileroy, az EKB francia tagja szerint a monetáris politika megfelelő a jelenlegi környezetben, de szükség esetén készen állnak további élénkítő intézkedésekről dönteni. Pablo Hernandez de Cos jegybankár szerint viszont a meglévő eszközök újrakalibrálására, vagy akár új eszközök alkalmazására is szükség lehet az árstabilitás fenntartása érdekében.


Az Európai Bizottság célul tűzte ki, hogy sikerüljön megduplázni az energetikai korszerűsítések arányát. Jelenleg évente mindössze az ingatlanállomány 1%-a esik át energetikai célú felújításon, ami meglehetősen alacsony érték. A felújítások felpörgetésével két legyet üthetne egy csapásra a bizottság. Egyrészt támogatná az építőipart, mint a gazdaság fontos részét, másrészt az energetikai korszerűsítések támogatnák a környezetvédelmi célok elérését.


Eredményesek voltak a francia gazdaságvédelmi intézkedések, hiszen a harmadik negyedévben mindössze 6.702 vállalat jelentett csődöt, ami 35%-kal alacsonyabb a tavalyi értéknél, sőt 1989 óta a legalacsonyabb érték. Azonban kérdéses, hogy a trend meddig lesz még ennyire kedvező.


Az EU hat orosz állampolgárt szankcionálna Alekszej Navalnij mérgezési ügye kapcsán.

Hibrideket hív vissza a BMW

A BMW összesen 27 ezer plug-in (konnektorról is tölthető) hibrid gépjárművet hív vissza az akkumulátorok lehetséges túlmelegedése miatt, ami így tűzveszélyes is lehet. A visszahívás számos modellt érint. A problémát az egyik, a BMW által meg nem nevezett beszállító hibája okozta.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben