Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Tovább romló hangulat

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. október 15.   09:34

Erste kommentár Tovább romlott a hangulat a piacokon. Az ok az új megbetegedések számának megállíthatatlannak látszó növekedése. Miközben számos európai országban egyre közelítenek a...

Erste kommentár

Tovább romlott a hangulat a piacokon. Az ok az új megbetegedések számának megállíthatatlannak látszó növekedése. Miközben számos európai országban egyre közelítenek a lezárásokhoz, egyelőre nem látszik a második hullám teteje. Az USA-ban pedig egyre határozottabb emelkedést mutat a harmadik hullám. Mindeközben már az amerikai pénzügyminiszter is bedobta a törölközőt a gazdaságélénkítő csomag kapcsán, így most már szinte biztosnak látszik, hogy csak a választások után lesz élénkítő csomag. Akkor viszont a demokrata söprés (teljes hatalomátvétel, azaz az elnöki hatalom mellett szenátusi többség is) lenne a kedvező, mert akkor viszonylag gyorsan, akár január 20-án el lehetne fogadni a 2.200 milliárd dolláros csomagot, miközben a republikánusok még mindig az 500 milliárdos csomaggal házalnak.


Miközben napok óta látjuk a feltörekvő, s így a régiós devizák kapcsán a kockázatkerülés növekedését, ez a részvénypiacokon ma kezd igazán szembetűnő lenni, például azzal, hogy a DAX közel 2 százalékos eséssel kezdte a napot. A BUX-ban pedig továbbra is alacsony a forgalom, ahogy azt az elmúlt napokban megszoktuk.

Ebből már nem lesz stimulus

Enyhe lefordulás jellemezte a csúcs-közelből tegnap a vezető amerikai részvényindexeket. A Nasdaq 0,8%-kal, az S&P500 0,7%-kal, a Dow 0,6%-kal került lejjebb.


Már Steven Mnuchin pénzügyminiszter szerint sincs jó esély arra, hogy a választások előtt megszülessen az újabb fiskális stimulus az USA-ban. Szerinte már annyira átpolitizálttá vált a téma a választások előtt, hogy ez ellehetetlenítette a sikeres tárgyalásokat. Mnuchin szerint a demokratáknak sem feltétlen érdeke egy választások előtti stimulus, mert Trump esetlegesen javíthatná esélyeit ezzel a véghajrában. Ezzel szemben a demokraták szerint a republikánusok nem voltak hajlandóak érdemi kompromisszumokat kötni velük.


A Delta Airlines-hoz hasonlóan gyenge negyedévet zárt a United Airlines is. A légitársaság 8,16 dolláros veszteséget ért el a várt 7,47 dollárral szemben. Az árbevétel közel 80%-ot esett év/év alapon a vártnak megfelelő 2,5 milliárd dollárra. Átlagosan napi 25 millió dollárt égettek el a negyedévben a megelőző negyedévi 40 millió dolláros átlaghoz képest, a 19 milliárd dollárnyi likviditás ezzel még jó ideig elegendő a cégnek.


Több mint 100 embert bocsát el a Wells Fargo az USA-ban, azt követően, hogy jogosulatlanul vettek igénybe koronavírussal kapcsolatos támogatásokat.

Lassult az infláció Kínában

Vegyes kereskedéssel folytatódik a hét Ázsiában. A Nikkei 225 és Hang Seng indexek 0,5 és 1,1%-os visszaesést mutatnak, a CSI 300 index azonban 0,2%-ot emelkedik.


Az 1,9%-os konszenzus helyett 1,7%-kal emelkedett év per év alapon a kínai fogyasztói árindex szeptemberben, ami jelentős lassulás az augusztusban mért 2,4%-hoz képest. A csökkenés elsősorban az élelmiszer- és energiaáraknak volt betudható, a maginfláció ugyanis változatlanul 0,5%-os emelkedést mutatott.

Határidős piacok

Negatív hangulat uralkodott az amerikai és az európai határidős piacokon is ma reggel.

A MOL saját részvényt vásárolt

A MOL 100.000 darab saját részvényt vásárolt tegnap 1648,4 forintos átlagáron. A cég 53.287.517 darab “A” sorozatú és 578 darab “C” sorozatú részvénnyel rendelkezik. A MOL a szeptember 25-i bejelentése alapján a saját tőke 5%-ának erejéig vehet saját részvényeket.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben