Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Vámokkal büntetheti az EU Amerikát

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. október 14.   10:45

Ketyeg az óra A FTSE100 0,5%-ot, a CAC40 0,6%-ot, a DAX pedig 0,9%-ot csökkent a tegnapi kereskedésben. A korábbi híreknek megfelelően a WTO döntése értelmében az EU 4 milliárd dollárnyi amerikai termékre vethet ki...

Ketyeg az óra

A FTSE100 0,5%-ot, a CAC40 0,6%-ot, a DAX pedig 0,9%-ot csökkent a tegnapi kereskedésben.


A korábbi híreknek megfelelően a WTO döntése értelmében az EU 4 milliárd dollárnyi amerikai termékre vethet ki büntetővámot, amiért az amerikai állam tiltott állami támogatással segítette a Boeinget. Valószínűnek tűnik, hogy az EU az amerikai elnökválasztásig már nem tesz lépéseket, és ezt követően is inkább tárgyalási alapnak fogja használni a mostani helyzetet, kevésbé tűnik valószínűnek, hogy a kereskedelmi feszültségeket tovább szítanák vámok kivetésével.


Továbbra sincs megállapodás az EU és Nagy-Britannia között. Boris Johnson ismét megerősítette korábbi fenyegetését, miszerint ha 15-ig nincs megállapodás, akkor feláll a tárgyalóasztaltól, és megállapodás nélkül vet véget az EU-val kötött átmeneti időszaknak. Ahogy egyre közelebb érünk a határidőhöz, egyre nagyobb az esélye a rendezetlen Brexitnek, ami súlyos károkat okozhat a gazdaság számára, a pénz- és tőkepiacokon pedig megnövekvő volatilitást okozhat.


Nagy-Britanniában egy új törvénytervezet vétójogot adna a minisztereknek a külföldi befektetőkkel szemben, mellyel a kulcsfontosságú szektorokban, például a védelmi és infrastruktúrával foglalkozó vállalatok külföldiek általi felvásárlását tudnák megakadályozni.


Az EKB soron következő október 28-29-i ülését megelőzően nincs egység a jegybankárok között. A holland Klaas Knot szerint további adatokra van szükség mielőtt további lazításról döntenek, míg a spanyol jegybankelnök, Pablo Hernandez de Cos szerint a kilátásokat nagyfokú bizonytalanság övezi, ezért nem dőlhet az EKB elégedetten hátra, és további élénkítésre van szükség. Legvalószínűbbnek továbbra is a decemberi élénkítés tűnik, amikor is új növekedési előrejelzés is támogatni fogja a jegybankárok döntését.


Emmanuel Macron fontos járványügyi intézkedéseket jelenthet be ma este. Egyes információk szerint még a kijárási korlátozások újabb bevezetése is felmerült, azonban valószínűleg erre még nem kerül sor. A járványügyi intézkedéseken túl várhatóan gazdasági segítséget is bejelent a leginkább érintett vállalatoknak, elsősorban a turizmushoz kötődő ágazatok számára.


Nagyot romlott a német gazdaság kilátása a tegnap megjelent ZEW index alapján. A kilátások ugyanis a vártnál sokkal nagyobb mértékben zuhantak, az index a korábbi 77,4 pontról 56,1 pontra esett. Ugyanakkor a gazdaság jelenlegi állapotának megítélése enyhén javult. Az index -66,2 pontról -59,5 pontra emelkedett, enyhén meghaladva a -60 pontos várakozást.

Eladó a BMW és a Daimler közös vállalata

A BMW és a Daimler megválna közös vállalatuktól a Park Now-tól, ami egy parkolási applikáció, mely már több, mint 1000 városban használható. Az üzletág értéke néhány százmillió euró lehet. Értékesítésének fő szempontja a működés fókuszálása és a társaságok pénzügyi pozíciójának javítása.

Hamarosan jóváhagyhatják a Bayer gyomirtóját

A Bayer gyomirtókért felelős vezetője szerint az amerikai környezetvédelmi hatóság (EPA) akár már a hónap végén jóváhagyhatja a dicamba tartalmú XtendiMax gyomirtó szer további használatát, amely a legnépszerűbb ilyen szer a szója és gyapotültetvényeken. Ezzel a hatóság felülírhatná a bíróság júniusi döntését, mely megtiltotta a szer használatát, mivel bizonyos időjárási körülmények között gőzképződéssel több kilométerre is eljut a szer, és más ültetvényeken károkat okozhat. A döntés azért is lenne fontos a Bayer számára, mert ez az egyik olyan növényvédő szer, mely a Roundup-ot kiválthatja.

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben