Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Romló helyzet

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. október 14.   10:08

Erste kommentár Folyamatosan romlik a járványhelyzet. Az USA-ban újra 50 ezer fölött van a napi új megbetegedések száma. Mindeközben Európában az olasz egészségügyi rendszer megint összeomlani...

Erste kommentár

Folyamatosan romlik a járványhelyzet. Az USA-ban újra 50 ezer fölött van a napi új megbetegedések száma. Mindeközben Európában az olasz egészségügyi rendszer megint összeomlani készül; a csehek és szlovákok is zárnak, a spanyolok részlegesen, a britek három lépcsőben. A franciáknál pedig Macron jelenthet be este szigorításokat. Bécsben pedig a pletykák szerint mostanában - a nemrég tartott önkormányzati választást követően - jöhet a 2-4 hetes lezárás. (Hogy a járvány visszaszorításával kinyithassanak a sípályák a téli szezonban.) Mindeközben ezerrel készülnek a gyógyszergyárak a betegség leküzdésére: hol védőoltással, hol pedig gyógyszeres kezeléssel. Most éppen az Eli Lilly-nél merültek fel biztonságossági problémák. Az FDA felfüggesztette az antitest terápiájának harmadik fázisú kísérleteit biztonsági okokra hivatkozva. Mindeközben a cég továbbra is gyártja a készítményt, hogyha netán szabad utat kap, és sikeresnek bizonyul, akkor legyen elég gyógyszer (minél több) a kezelésekre. Közben a J&J-nél még azt sem tudhatjuk, hogy aki megbetegedett, az placebo-t vagy védőoltást kapott-e. Mindenesetre a cég vezetése optimista, és azt gondolják, hogy néhány napon belül újra indulhatnak a kísérletek. Egy biztos: jelenleg 9 cég védőoltása van a klinikai harmadik fázisú (végső) kísérleti stádiumban, miközben több mint 150 védőoltás van fejlesztés alatt, azaz napról napra közelebb jut mindenki az új terápiához. A gyógyszeres készítményeknél is sok esetben hasonló fejlődési irányt láthatunk. Sőt van olyan cég, amely egyszerre oltást és gyógyszert is fejleszt, s mind a kettőnek jó esélye van. Ez a cég pl. az AstraZeneca.


Ha már gyógyszercégek. A Jeffries megemelte a Richter célárát 8.750 Ft-ra a korábbi 8.150-ről. Az ok -ami miatt 3 helyett 4 milliárd dolláros maximum árbevételt várnak a Vraylar-tól (cariprazine) - az, hogy az elemzők saját kutatásai azt mutatják, hogy ha meg lesz a major depresszióra (MDD) az engedély 2022-2023 környékén, akkor az orvosok inkább ezt a gyógyszert fogják választani, amely bipoláris depresszióra is alkalmazható. Ugyanis a két betegséget nehéz megkülönböztetni, de más terápiákkal kezelik őket általában.


A DAX ugyan a negatív tartományban nyitott, de a technikai képnek engedelmeskedve emelkedni kezdett az árfolyam. A BUX is  pozitív tartományban tartózkodik.

Hozta a kötelezőt az Apple

Hiába a vártnál kedvezőbb banki jelentések, egyelőre lefordultak csúcsközelből a vezető amerikai részvényindexek tegnap. A Dow és az S&P500 0,6%-kal, a Nasdaq 0,1%-kal került lejjebb.


Bemutatta új okostelefonjait az Apple. Az iPhone 12-es szériából négy készüléket mutatott be a cég. Az Apple a vékonyabb, könnyebb és gyorsabb jelzőkkel jellemezte a készülékeket, ami mellett az új dizájn, a jobb kamera és természetesen az 5G volt nagyobb újdonság. Mivel az USA-ban az 5G lefedettség még nem az igazi, ezért Kínában várnak igazán erős eladásokat az új szériától, ahol e tekintetben jobb a helyzet. Az iPhone 12 mini-vel igyekezett ismét egy költséghatékony okostelefont piacra dobni a cég, aminek az ára 699 dollárnál kezdődik. Összességében komoly meglepetés nem érkezett, az árfolyam nem is mutatott érdemi elmozdulást piaczárás után.


Biztonsági okokra hivatkozva felfüggesztette az Eli Lilly egy koronavírus elleni antitest kezelésének kísérleteit.


Egyre kisebb az esélye egy esetleges fiskális stimulusnak a választások előtt, miután a felek továbbra is egymás kritizálásával vannak elfoglalva.

Új mélypont a kínai államkötvények piacán

Vegyes kereskedéssel folytatódik a hét Ázsiában. A Nikkei 0,1%-ot emelkedik, míg a Hang Seng és CSI indexek 0,2%-os és 0,8%-os csökkenést mutatnak a kereskedés végéhez közeledve.


Míg a kínai részvénypiac rendkívül erős teljesítményt mutat az idei évben, addig az állampapír piacon az eladók kerültek fölénybe. A nyugati világgal ellentétben az állampapír hozamok ledolgozták tavaszi csökkenésüket, a 10 éves államkötvény hozama pedig új 2020-as csúcsra emelkedett. A 3,2%-os hozam gyakorlatilag megegyezik a 2019-es év átlagával és közel 2,5%-kal haladja meg az amerikai 10 éves államkötvény hozamszintjét. A kamatkülönbözet az elmúlt 15 évben nem volt ilyen magas, ami szintén támogatja a renminbi iránti keresletet.

Határidős piacok

Pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Saját részvényt vett a MOL

A MOL bejelentette, hogy 100.000 darab saját részvényt vett 1.632,5 forintos átlagáron október 13-án. A cégnek jelenleg 53.187.517 darab “A” sorozatú részvénye és 578 darab “C” sorozatú részvénye van. A MOL a saját tőke 5%-ának erejéig vehet részvényeket a következő 12 hónap során.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben