Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Szigorítások Európa-szerte

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. október 13.   10:39

Késhegyre menő vita a britek és az unió közt A DAX és a CAC40 is 0,7%-ot emelkedett tegnap, míg a FTSE100 0,3%-ot csökkent. Nagy-Britanniában 3 fokozatú járványvédelmi intézkedést vezettek be, különböző...

Késhegyre menő vita a britek és az unió közt

A DAX és a CAC40 is 0,7%-ot emelkedett tegnap, míg a FTSE100 0,3%-ot csökkent.


Nagy-Britanniában 3 fokozatú járványvédelmi intézkedést vezettek be, különböző térségekre különböző fokozat lesz érvényben. Még a legenyhébb fokozat esetében is megmarad a 6 fős gyülekezési korlát, míg a legszigorúbb besorolású területeken nem javasolják a ki- és beutazást, illetve csak egy háztartásban élők tartózkodhatnak együtt. A járványügyi szakemberek aggodalma szerint ugyanakkor még ezek az intézkedések sem lesznek elégségesek a járvány megállítására.


Csehországban november elejéig bezárják az iskolákat, az éttermeket és a bárokat is, valamint szigorítják a szociális távolságtartás egyéb szabályait is.


A brit munkanélküliség a vártnál nagyobb mértékben emelkedett augusztusban. A korábbi 4,1%-ról 4,5%-ra emelkedett, szemben a várt 4,3%-kal. A munkaerő megtartást támogató programok kezdenek kifutni, az új intézkedések csak célzottabb kört érintenek, így a válság hatásai a munkanélküliségi adatban is elkezdtek meglátszani.


Számos jegybanki forrás szerint az EKB döntéshozói vonakodnak attól, hogy a Fed-hez hasonló átlagos inflációs célkitűzésre térjenek át, mert szerintük az irreális várakozásokhoz vezetne, helyette csak flexibilisebb jegybanki célt szeretnének meghatározni.


Az EKB alelnöke, Luis de Guindos szerint az Európai Központi Bank még ráér dönteni a PEPP program kibővítéséről, hiszen eddig még az 1.350 milliárd eurós program felét sem használták ki. Ugyanakkor a decemberi módosítást ő is reálisnak tartja, hiszen akkor fog új előrejelzés a jegybank rendelkezésére állni.


Christine Lagarde, az EKB elnöke a fiskális politikával kapcsolatos aggályait osztotta meg tegnap. Szerinte a különböző állami programok, mint a hitelmoratórium, az állami garanciák és a bértámogatások túlságosan hirtelen futnak ki. Szintén a fiskális élénkítés fontosságát hangsúlyozta ettől függetlenül Luis de Guindos alelnök és Isabel Schnabel jegybankár is. Utóbbi szerint az EKB eszközvásárlási programjai kellő mozgásteret teremtenek a kormányok számára, és a jelentős jegybanki vásárlás, valamint a leszorított hozamok miatt a tagállamoknak nem kell a túlzott eladósodottságtól tartaniuk.


Késhegyre menő vita zajlik az EU és Nagy-Britannia között a csütörtöki határidőt megelőzően, továbbra is jelentős az ellentét köztük. Ezért az EU vezetői elkezdik a felkészülést a rendezetlen brit távozásra is. Könnyen elképzelhető azonban, hogy ez is csak a tárgyalási taktika része, melynek során mindkét fél próbálja növelni a másikra nehezedő nyomást. Az EU egyúttal elhatárolódni látszik attól a javaslattól is, hogy egyes területeket magába foglaló mini megállapodásokat kössön Nagy-Britanniával, helyette továbbra is csak az átfogó megállapodást tartja elfogadhatónak.


Médiaértesülések szerint az Európai Unió miniszterei megállapodtak arról, hogy Alexander Lukasenkot is szankcionálni fogják. Az eddig kivetett szankciók ugyanis a belorusz elnököt nem érintették, csak a hozzá közel álló hivatalnokokat.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben