Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Gyógyszer

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. október 13.   10:26

Erste kommentár A Johnson & Johnson leánya, a Janssen leállította a harmadik fázisú klinikai kísérleteket, ugyanis egy résztvevő megbetegedett. A cég egyébként számított arra, hogy a 60 ezer...

Erste kommentár

A Johnson & Johnson leánya, a Janssen leállította a harmadik fázisú klinikai kísérleteket, ugyanis egy résztvevő megbetegedett. A cég egyébként számított arra, hogy a 60 ezer fő bevonásával zajló kísérletekben ilyen esemény bekövetkezhet, hiszen a kísérletekben résztvevő alanyok száma igen magas. Az AstraZenecánánál a közelmúltban történt hasonló, ott viszonylag gyorsan kiderítették, hogy a betegségnek nem volt köze az oltóanyaghoz. Így az Egyesült Királyságban folytatták is a kísérleteket, míg az FDA már nem volt ilyen jószívű. Lehet, hogy néhány napon belül itt is tisztázódik a helyzet, ugyanakkor nem kell elkeseredni, mert 10 másik készítmény van a klinikai harmadik fázisban. Vagyis ha ez kiesne az nem lenne jó, de nem lenne tragédia. Egyébként ma jön a cég gyorsjelentése, így talán még több információt meg lehet tudni erről az eseményről.


A Világgazdaság szellőztette meg azt a hírt, hogy az ír Alkermes készítményét befogadta az FDA a skizofrénia és az 1-es típusú bipoláris zavarok indikációban. Az ír cég gyógyszere az Eli Lilly szabadalommal már nem védett Zyprexa nevű antipszichotikumának a hatóanyaga, amelyhez valamiféle saját hatóanyagot kever az Alkermes, s ennek hatására nem következik be az a nagymértékű elhízás, ami a Zyprexa mellékhatása. Az orvosok szkeptikusak az új készítmény kapcsán. Ugyanakkor megjegyzendő, hogy az amerikai antipszichotikum piac több 10 milliárd dollárra tehető, amelynek csak egy kis része a Richter cariprazine nevű készítménye. Így ha estelegesen ez, vagy akár egy másik gyógyszer a piacra jön, az okozhat ugyan valamiféle negatív hatást, de nem feltétlenül lesz jelentős. Viszont az, hogy ez hír tud lenni, jól mutatja a Richter sebezhetőségét azzal, hogy a cariprazine termeli a profit nagy részét. Ez az egy lábon állás pedig nem kedvez a cégnek, éppen ezért ezerrel dolgoznak a termékportfólió megújításán, mint ahogy hallhatjuk az újabb és újabb bejelentéseket alkalomadtán.


A DAX és az európai piacok alapvetően délnek vették az irányt a reggeli órákban, azaz engednek a rövidtávú technikai képnek. Ugyanakkor elég jól tartják magukat az indexek, hiszen nagyobb csökkenés is beleférne. A BUX index viszont az elmúlt napok csökkenéseit követően inkább oldalazik.

Trump nem vesztegeti az időt

A nagy technológiai cégek vezetésével raliztak tegnap a vezető amerikai részvényindexek. A Nasdaq 2,6%-kal, a Dow 0,9%-kal, az S&P500 1,6%-kal került feljebb.


Tegnap egymást követő második napon is negatív lett Donald Trump koronavírustesztje, orvosai szerint már biztosan nem fertőz. Így az elnök nem is tétlenkedett és Floridában több ezer ember előtt tartott nyilvános beszédet. A hallgatóság relatíve zsúfolt volt, és sokan nem hordtak maszkot, ami az USA vezető járványügyi szakembere, Dr. Anthony Fauci szerint felelőtlen magatartás. Felhívta a figyelmet arra, hogy az ilyen ismétlődő események szerinte érdemben növelik a vírus terjedésének kockázatát.


Elakadni látszanak a stimulusról szóló tárgyalások, miután sok republikánus szenátornak nem tetszik a Fehér Ház által kidolgozott javaslat. Eközben a Képviselőház tagjait arról tájékoztatták, hogy a héten nem kell egy esetleges szavazásra készülniük.


Átszervezi üzletágait a Disney. Ezzel egy új Média és Szórakoztatás szegmens jön létre, ami a TV csatornákat, a filmstúdiót és a streaming-et foglalja magába. Az átszervezéssel a streaming-szolgáltatások sokkal nagyobb hangsúlyt fognak kapni. A hírekre 5%-kal emelkedett piaczárás után az árfolyam.


Az egyik kísérleti alanynál egy eddig megmagyarázhatatlan egészségügyi probléma lépett fel a Johnson & Johnson koronavírus elleni vakcinájának harmadik fázisú tesztelése során, ezért egyelőre felfüggesztették a folyamatot.

Tovább gyorsul a pénzkínálat növekedése Japánban

Enyhe emelkedéssel folytatják a hetet az ázsiai tőzsdék. A Nikkei 225 és CSI 300 indexek 0,2%-ot emelkednek záráshoz közeledve, a hongkongi tőzsde ma zárva tart.


Japánban tovább gyorsul az M2 pénzkínálat növekedése. Szeptemberben az előző évhez képest 9,0%-kal bővült a pénzkínálat, amire a 80-as évek óta nem volt példa.


Kínában ma reggel érkeztek a szeptemberi kereskedelmi statisztikák. A dollárban mért export 9,9%-ot emelkedett év per év alapon, ami nem volt messze a 10,0%-os konszenzustól. Az import már sokkal nagyobb meglepetést tartogatott, a 13,2%-os emelkedés a legmagasabb várakozást is felülmúlta.

Határidős piacok

Az amerikai határidős indexek közül a Dow és az S&P mínuszban, a Nasdaq pluszban volt ma reggel. A főbb európai határidős indexek is a pozitív tartományban voltak.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben