Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Célegyenesbe ért a brit szabadkereskedelmi tárgyalás

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. október 12.   10:36

Az EKB a következő hetekben dönt az élénkéítésről A FTSE100 és a CAC40 is 0,7%-ot emelkedett pénteken, míg a DAX index csak 0,1%-kal került feljebb. Célegyenesbe érkeztek a Brexit tárgyalások, ugyanis Boris Johnson október...

Az EKB a következő hetekben dönt az élénkéítésről

A FTSE100 és a CAC40 is 0,7%-ot emelkedett pénteken, míg a DAX index csak 0,1%-kal került feljebb.


Célegyenesbe érkeztek a Brexit tárgyalások, ugyanis Boris Johnson október 15-ét szabta végső határidőnek a megállapodásra. A felek között továbbra is jelentős ellentét húzódik, azonban a most csütörtöki határidőnek inkább csak politikai jelentősége van. A határidő elvileg meghosszabbítható, bár Boris Johnson továbbra is elzárkózik ennek lehetőségétől és azzal fenyegetőzik, hogy ha nem jön létre a szabadkereskedelmi megállapodás a héten, akkor anélkül válnak ki az EU-ból. A rendezetlen Brexit jelentős kockázatot hordozna és akár káosz is kialakulhatna az áruk és szolgáltatások szabad áramlásának korlátozása miatt Nagy-Britanniában.


Az EKB vezető közgazdásza, Philip Lane rögös útra számít a gazdaság talpra állásának tekintetében a kezdeti gyors fellendülést követően, miközben az infláció továbbra is jóval a jegybanki cél alatt alakulhat. Lane megerősítette, hogy az EKB is a Fed-hez hasonló új inflációs célra állhat át, mely tolerálja az átmeneti túllövéseket. A piac által várt december 10-ei élénkítéssel kapcsolatban a jegybankár csak annyit árult el, hogy arról a következő hetekben beérkező makroadatok függvényében fog dönteni a monetáris tanács, azonban üzenete inkább a további monetáris lazítás irányába mutat. Szintén a lazítás lehetőségére tett utalást Isabel Schnabel és Ignazio Visco jegybankár is. Az EKB elnökasszonyának véleményét pedig a mai IMF találkozón ismerhetjük majd meg.


Az EKB felügyelőbizottságának tagja, Andrea Enria szerint a jegybanknak meg kell győződnie a bankok tőkehelyzetéről és a gazdasági kilátásokról is, és csak ezt követően lehet csak újra engedélyezni számukra az osztalékfizetést. A Bloomberg információi szerint a döntéshozók többsége arra hajlik, hogy jövőre már újra fizethessenek osztalékot a kereskedelmi bankok.


Az Európai Unió szigorúbb szabályokat léptetne életbe a 20 legnagyobb internetes cégre a Financial Times szerint. A listán elsősorban amerikai óriáscégek szerepelnek, mint a Facebook vagy az Amazon. Az intézkedés célja a verseny növelése lenne, ennek keretében hozzáférést és bizonyos adatokat is biztosítaniuk kéne a kisebb versenytársak számára.

Vegyes számok a BASF-nél

Péntek délután jelent meg a BASF harmadik negyedéves előzetes eredménye és 2020-as várakozása. A tisztított EBIT a harmadik negyedében nagyjából fékeződik, és kicsit jobb a várt 534 millió eurónál. Viszont a publikált EBIT méretes veszteséget mutat, ami miatt a várakozásoknál 2,8 milliárd euróval rosszabb lesz az üzemi eredmény. Ez egy egyszeri, átértékelésből eredő leírás miatt van, ami nincs hatással a cash-flowra. A társaság 57-58 milliárd közötti árbevételi várakozása jobb, mint az elemzők által várt 56,5 milliárd euró körüli érték. A piac 3 milliárd eurós éves tisztított EBIT-et vár, míg a cég 3-3,3 milliárd euró közöttit, ami viszont megint csak jó hír. Az egyszeri leírás hatására negatívan reagáltak befektetők.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben