Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Generációs lehetőség?

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. október 9.   09:30

Erste kommentár A Great Hill Capital fedezeti alap menedzsere szerint nem szabad elszalasztani ezt a generációs lehetőséget, amit a piac kínál. Ő agresszívan vásárolja a részvényeket, azon belül pedig leginkább az ipari,...

Erste kommentár

A Great Hill Capital fedezeti alap menedzsere szerint nem szabad elszalasztani ezt a generációs lehetőséget, amit a piac kínál. Ő agresszívan vásárolja a részvényeket, azon belül pedig leginkább az ipari, a nyersanyag-kapcsolt, a szállítmányozási és a pénzügyi szolgáltatókat. Vagyis egyre inkább a ciklikus szektorok felé fordul, mert szerinte az alacsony hozamkörnyezet által támogatott fellendülés jön, amelyben a bankok fontos szerepet játszanak. Ebben egyet is értünk, de jelen pillanatban még inkább mélyül a járvány, legalábbis Európában, és védőoltásra úgy tűnik januárig nem számíthatunk sem az EU-ban, sem az Egyesült Államokban. Ugyanakkor az esetleg újrainduló tárgyalások a gazdaságélénkítő csomagról pozitív hangulatot hoztak a piacokra.


Így a nap elején a DAX index emelkedik, miközben a BUX enyhén csökken. Ugyanakkor a DAX indexben a technikai kép alapján inkább csökkenést várunk mára.

Újabb nagy felvásárlás készül a félvezetőszektorban

Emelkedéssel zárták a tegnapi kereskedést a vezető amerikai részvényindexek. A Dow 0,4%-kal, a Nasdaq 0,5%-kal, az S&P500 0,8%-kal emelkedett.


Komoly fába vágná a fejszéjét az AMD az ügyhöz közel álló források szerint. Az Intel fő riválisa előrehaladott tárgyalásokat folytat a Xilinx félvezetőgyártóval annak felvásárlásáról, ami nagyjából 30 milliárd dollárjába kerülhetne a cégnek. Ha ez sikerülne, azzal az AMD komoly lépést tenne abba az irányba, hogy hatékonyabban vegye fel a versenyt az Intellel az adatközpontokhoz szükséges chipek piacán.


Mégis nyitott lenne a Trump adminisztráció egy átfogó fiskális csomagra, azt követően, hogy Donald Trump nemrég még elzárkózott ettől. A hírekre némileg nőtt a kockázatvállalási hajlandóság a piacokon.


Elnöki vita helyett személyes felszólalásokkal próbálná növelni esélyét az elnökválasztások előtt Donald Trump. Holnap már Floridában, azt követően pedig Pennsylvania-ban szeretne beszédet tartani.


Komoly létszámleépítésekre készül az AT&T által tulajdonolt Warner Media, ami több ezer alkalmazott elbocsátásával járhat. A cégnél erre azért van szükség, mert a koronavírus hatására komoly mértékben esett a mozijegyekből és a TV-s szolgáltatásokból származó bevétel.

Véget ért az ünnepi hét Kínában

A hét utolsó napján a Nikkei 225 és Hang Seng indexek 0,3%-os és 0,1%-os csökkenést mutatnak, a CSI 300 index pedig 2,0%-ot emelkedik.


Több mint egy hét szünet után újranyitott a tőzsde és újraindult a gazdaság Kínában. Ennek megfelelően mai publikálták a végleges Caixin szolgáltatóipari beszerzési menedzser indexet, ami az augusztusi 54,0-ről 54,8-ra emelkedett. Ismételt és egyre gyorsabb növekedést mutat az új megrendelések komponens, a vállalatok pedig egyre bizakodóbbak a jövővel kapcsolatban.

Határidős piacok

Az amerikai és az európai határidős piacokon is pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben