Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Csökkentettük Magyar Telekom célárunkat

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. október 5.   10:06

Erste kommentár Távközlési szektorelemzőnk 425 forintra csökkentette a Magyar Telekomra vonatkozó célárfolyamát és felhalmozásra ajánlja a részvényt a ma megjelent elemzésében. Az...

Erste kommentár

Távközlési szektorelemzőnk 425 forintra csökkentette a Magyar Telekomra vonatkozó célárfolyamát és felhalmozásra ajánlja a részvényt a ma megjelent elemzésében. Az elmaradó IT projektek, az elmaradó roaming és telefonértékesítések miatt jelentősen csökkentettük idei eredményvárakozásunkat. A 2021-es és 2022-es eredményvárakozásunkat is csökkentettük, rendre 10 és 8 százalékkal. Mindeközben pl. a 900 és 1.800 MHz frekvenciák várható koncessziós díjára vonatkozó 67 milliárd forintos várakozásunkat nem csökkentettük, mert a DIGI kizárása a tenderből még nem tekinthető véglegesnek. Az idei negatív meglepetés az osztalékfizetés kapcsán úgy csapódik le modellünkben, hogy a korábbi 27 forint helyett most már csak 20 forintos osztalékfizetést várunk. Az osztalékpolitika hiánya is szerepet játszik abban, hogy a 10 vizsgált régiós telekommunikációs cég közül az Mtel csak a középmezőnyben helyezkedik el az ESG (Environment, Social and Governance) értékelésünkben. A mezőnyt az Orange Polska vezeti 7,85 ponttal, az Mtel 1,89 pontot kapott, míg a sort a DIGI zárja 1,28 ponttal.


A hírek szerint Donald Trump ma elhagyja a kórházat, ahová a hét végén került, míg gazdaság élénkítésben továbbra sincs egyezség a demokraták és a republikánusok között. A piacok alapvetően örülnek Trump elnök javulásának és emelkedéssel nyitottak Európában. A DAX és a BUX is enyhén emelkedik a nyitásban.

Talán már ma kiengedhetik Trumpot a kórházból

Megmaradtak a kezdeti mínuszok a pénteki kereskedésben az USA-ban. A Nasdaq 2,2%-kal, az S&P500 1%-kal, a Dow 0,5%-kal került lejjebb.


Továbbra sem látott napvilágot egyértelmű információ Donald Trump állapotáról. Az biztos, hogy az elnök többféle kezelést is kapott a hétvégén, köztük olyat is, amit a súlyos állapotban lévő betegeknek szoktak adni. Ennek ellenére Trump vasárnap megjelent a kórház előtt támogatóit köszönteni, és orvosai szerint akár már ma elhagyhatja az intézményt.


Eközben az is kiderült, hogy egy csütörtöki TV-s szereplésében Trump egy gyorsteszt eredményéből már tudta, hogy koronavírusos, ezt azonban akkor még elhallgatta. Joe Biden vasárnapi tesztje ismét negatív lett. Biden kedden pont abban az időszakban vitázott Trumppal, amikor az elnök a leginkább fertőzőképes lehetett.


Továbbra sincs megállapodás az újabb fiskális stimulusról az USA-ban, a tárgyalások azonban továbbra is folynak.


A koronavírus újbóli terjedése miatt szerdától bezárják az iskolákat és az üzleteket New York egyes részein (Brooklyn, Queens).

Érkeznek a végleges szolgáltatóipari beszerzési menedzser indexek

Erős emelkedéssel indul a hét Ázsiában. A Nikkei 225 index 1,3%-ot, a Hang Seng pedig 1,5%-ot emelkedik a nap végéhez közeledve. Kínában nemzeti ünnep miatt továbbra is zárva tartanak a tőzsdék, legközelebb pénteken lesz majd kereskedés.


A japán szolgáltatóipari beszerzési menedzser index 46,9-re emelkedett szeptemberben az augusztusi 45,0-ről. Január óta nem volt ilyen magas a szolgáltatóipar teljesítménye, azonban a pozitív tendencia ellenére továbbra is csökken az aktivitás. Az új megrendelések szintén tovább csökkennek, habár a csökkenés mértéke január óta nem volt ilyen alacsony.


A nemzeti ünnep miatt a kínai Caixin magazin által publikált szolgáltatóipari beszerzési menedzser index csak csütörtökön fog megjelenni.

Határidős piacok

Az amerikai és az európai határidős piacokon is pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

A MOL 120 ezer saját részvényt vásárolt

A MOL hivatalosan bejelentette, hogy 120.000 darab saját részvényt vásárolt 1669,4 forintos átlagáron. A MOL közvetlenül és közvetve 52.927.517 darab saját „A” sorozatú részvényt birtokol a tranzakciót követően. Véleményünk: A MOL maximum 5%-át kívánja megvenni saját részvényeinek a következő 12 hónap során.

Tovább veszi az OTP-t a Sertorius

A Csányi Sándorhoz köthető Sertorius alap újabb 6,000 darab OTP részvényt vett október 1-jén 9.460 forintos átlagáron.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben