Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

További fiskális élénkítést kér az EKB

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. szeptember 28.   10:40

Sűrű nap lesz a mai Csökkenés jellemezte pénteken az európai kereskedést. A CAC40 0,7%-ot, a DAX 1,1%-ot csökkent, míg a FTSE100 0,3%-ot emelkedett. Christine Lagarde és Ignazio Visco olasz jegybankár is a fiskális...

Sűrű nap lesz a mai

Csökkenés jellemezte pénteken az európai kereskedést. A CAC40 0,7%-ot, a DAX 1,1%-ot csökkent, míg a FTSE100 0,3%-ot emelkedett.


Christine Lagarde és Ignazio Visco olasz jegybankár is a fiskális élénkítés fontosságára hívta fel a figyelmet elsősorban a gazdasági bizonytalanság miatt, melyben rövidtávon nem számítanak kedvező változásra.


Az EKB tagjai megosztottak a további monetáris lazítás kérdését illetően. Egyesek, mint Fabio Panetta vagy Philip Lane a további monetáris lazítást támogatják, mondván a monetáris politikai túllövésnek jelentősen kisebb a kockázata, mint az alullövésnek, míg a decemberben leköszönő Yves Mersch szerint a gazdaság gyors felpattanásának köszönhetően már nincs szükség további monetáris lazításra.


A svájci népszavazás 62:38%-os arányban megszavazta, hogy az EU-val kötött, a munkaerő szabad áramlását is lehetővé tevő szabadkereskedelmi megállapodás továbbra is érvényben maradjon. A kérdést a nacionalista-populista Svájci Néppárt tűzte napirendre, míg a svájci kormány ellenezte a javaslatot.


Mozgalmas nap lesz a mai. Németország és Franciaország is ma publikálja frissített állampapír kibocsátási tervét. Christine Lagarde EKB elnököt ma és szerdán is meghallgatja az Európai Parlament. Ezen kívül ma folytatódnak a Brexit tárgyalások is.


Angliában további korlátozások bevezetését készítik elő. Észak-Angliában és Londonban is kijárási korlátozások jöhetnek, melynek keretében 2 hétre bezárnának az összes vendéglátóhelyet és megtiltanák az összes beltéri találkozást.


Teljes katonai mozgósítást rendeltek el Örményországban, miután egy vitatott hovatartozású területen összecsapott az azeri és az örmény haderő.

Megvan a Commerzbank új vezérigazgatója

Január 1-től a Deutsche Bank német lakossági üzletágának korábbi vezetője, Manfred Knof váltja a Commerzbank jelenlegi vezérigazgatóját, Martin Zielke-t. Az új vezérigazgató elsődleges feladata a költségcsökkentési intézkedések meghozatala lesz majd.

További 5000 fős létszámcsökkentés a Lufthansánál

A Lufthansa vezérigazgatója elmondta, hogy a már korábban bejelentett 22 ezer fős létszámcsökkentésen felül nagyságrendileg további 5.000 fős elbocsátásra lesz szükség a Lufthansánál a kapacitások csökkentése miatt. Az újabb kapacitás csökkentést nemrég jelentették be, és jelezték azt is, hogy ez újabb létszámcsökkentést fog eredményezni, de ennek nagyságát csak most hozták nyilvánosságra.

Megválik amerikai érdekeltségétől az ArcelorMittal

A Cleveland-Cliff 1,4 milliárd dollárért megvásárolja az ArcelorMittal USA-t és annak amerikai leányvállalatait.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben