Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

CHART

Erste Trader Hírlevél

ÖTLETGYÁR CHART
ÖTLETGYÁR CHART2013. január 9.   14:03

S&P500: Fontos ellenállás alatt az index Negatív napot zártak tegnap a tengerentúli piacok, fontos makrohírek hiányában kivártak a befektetők, és az esti Alcoa gyorsjelentésre koncentráltak. Az alumíniumipari óriás...

S&P500: Fontos ellenállás alatt az index
Negatív napot zártak tegnap a tengerentúli piacok, fontos makrohírek hiányában kivártak a befektetők, és az esti Alcoa gyorsjelentésre koncentráltak. Az alumíniumipari óriás piaczárás után közölte negyedéves számait, bevétel szintjén a várakozásokat felülmúló, profit tekintetében pedig megegyező eredményeket publikált tegnap az Alcoa, aminek köszönhetően 1,1%-ot emelkedett zárás után az árfolyam. 5,9 milliárd dolláros bevétele volt a cégnek az elmúlt negyedévben, ami jobb mint az 5,6 milliárd dolláros konszenzus, de a bázisnál valamivel kisebb. A részvényenkénti profit a várakozásnak megfelelően 6 cent lett, a tavalyi év azonos időszakának 3 centes veszteségével szemben. A saját 2013-as eredményére nem adott előrejelzést a társaság, de az alumíniumpiacon 7%-os keresletbővülésre számít.
Összességében tehát pozitívan ítélhetjük meg az Alcoa számait, ami emelkedéshez segítheti az árfolyamokat a mai kereskedésben. Az S&P500 árfolyama meglehetősen jól teljesített az elmúlt hetekben, amelynek során az 1.465 pontos maximumig erősödött a kurzus. Napok óta az ellenállás alatt oldalaz az árfolyam, ha sikerülne kitörnie, akkor több éves csúcsra kapaszkodna az index, és ismét nagy tér nyílna felfelé. Persze a következő hetekben rengeteg vállalat fog jelenteni, amelyek befolyásolhatják az alapvetően pozitív hangulatot.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz1. ellenállás
 1.4421.465
DAX30: Erős trendben mozog az index
A német piacon kristálytiszta emelkedő trend uralkodik már november közepe óta. Az árfolyam nem csinál mást, mint megállás nélkül emelkedik, és számos ellenállást is áttört az elmúlt időben. A következő ellenállás 8.100 pontnál látható, ami már közel van a történelmi maximumhoz. A trend továbbra is emelkedő, és fordulós jelzések nincsenek, de nagyobb korrekció már régen volt, és az ellenálláshoz közeledve ennek egyre nő a valószínűsége.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz2. támasz1. ellenállás2. ellenállás
 7.6857.600 7.790 8.100
EUR/USD: Erősödik a dollár
Az EUR/USD devizapár árfolyama látványos korrekción ment keresztül az év elején. 1,316-1,33 között oldalazott a kurzus egy ideig, majd lefordult a csúcsról, és 1,3-ig korrigált vissza. A támaszról visszapattant az árfolyam, de a fordulat egyelőre nem meggyőző, és az emelkedő trend is sokat gyengült az elmúlt hetekben. Ha sikerülne 1,33-ig visszakapaszkodnia az árfolyamnak, akkor talán megerősítést nyerne az emelkedő trend, de jelenleg mind a két iránynak esélyt adnék. Lefelé 1,3 alatt jöhet komolyabb lejtmenet.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz1. ellenállás2. ellenállás
 1,3 1,3141,33
EUR/HUF: Gyengülő pályán a forint
A forint piaca december második hetében erőteljesen megélénkült, az addig 280-282 forint között oldalazó árfolyam kitört felfelé, és a 200 napos mozgóátlagot illetve a korábbi lokális maximumokat áttörve 295-ig száguldott az árfolyam. Innen azért korrigáltunk, de a 200 napos mozgóátlagot sem tudta még visszatesztelni az árfolyam. A grafikon emelkedő trendet mutat, ezért elképzelhető, hogy a közeljövőben ismét megérinti az árfolyam a 295-ös, de akár a 300 forintos ellenállást is. Rövidtávon pedig oldalazás valószínű, 295 forint és a 200 napos mozgóátlag között.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz1. ellenállás
286,5  295
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben