Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megszavazták az olasz parlamenti reformot

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. szeptember 22.   10:03

Tovább szigorítanak a britek Pánikszerűen öntötték tegnap az európai részvényeket a befektetők. A DAX 4,4%-ot, a CAC 40 3,7%-ot, a FTSE100 3,4%-ot zuhant. Az előzetes eredmények alapján megszavazták az olasz parlament...

Tovább szigorítanak a britek

Pánikszerűen öntötték tegnap az európai részvényeket a befektetők. A DAX 4,4%-ot, a CAC 40 3,7%-ot, a FTSE100 3,4%-ot zuhant.


Az előzetes eredmények alapján megszavazták az olasz parlament méretének csökkentését. Az eddigi 945 helyről 600 helyre csökkentik a parlament létszámát részben költségcsökkentési okok, részben pedig a hatékonyabb működés érdekében. Az olasz balközép három tartományban győzedelmeskedett az előzetes eredmények szerint a tartományi választáson, így a jelentős jobbra tolódás elmaradt a hétvégi választásokon. A kormánypártok vártnál jobb választási eredménye megerősítheti a kormányt, és így nem kell tartani egy újabb olasz kormányválságtól, ami pozitív az olasz pénzügyi eszközökre nézve. A koronavírus nem vette el az olasz választók kedvét, az előző választáshoz hasonlóan 53% volt a részvételi arány, igaz idén a távolságtartás érdekében két nap is lehetett voksolni.


Tegnapi parlamenti meghallgatásán Chrisitne Lagarde ismét megerősítette, hogy szükség esetén az EKB készen áll további gazdaságélénkítő lépésekről dönteni, és ezáltal támogatni a gazdaságot. A gazdaság állapotával kapcsolatban kifejtette, hogy a harmadik negyedévi felpattanás ellenére a gazdasági felépülés még továbbra sem teljes.


Nagy-Britanniában újabb járványügyi intézkedéseket léptetnek életbe, pedig Európán belül már eddig is szigorúnak számítottak az ottani szabályok. A vendéglátóhelyeknek este 10-kor be kell zárniuk és tilos a vendégeket a pultnál kiszolgálni.

További megszorítások a Lufthansánál

A Lufthansa közleménye szerint a légiipar kilátásai jelentősen tovább romlottak a koronavírus miatt. Emiatt további flotta- és munkaerő csökkentésre van szükség. Az évtized közepére 150 repülőgéppel csökkentik a flotta méretét, míg a korábbi terv csak 100 repülőgépes csökkentést tartalmazott 2023-ig. A korábban bejelentett 22 ezer főnél több elbocsátására lesz szükség, ami már korábban is kiszivárgott, de pontos számokat most sem közöltek. A menedzsment pozíciók számát 20%-kal csökkentik jövő év elején. Az átalakításokhoz kapcsolódóan a negyedéves eredményt 1,1 milliárd eurós leírás fogja terhelni. A rövidtávú kilátásokat is jelentősen rontotta a társaság. Míg korábban abban bíztak, hogy a negyedik negyedévben félgőzzel működhetnek, most már csak a tavalyi járatszám 20-30%-át tartják reálisnak.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben