Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Brit kompromisszumkészség

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. szeptember 17.   10:25

Weidmann szerint hosszú talpra állás kezdődhet Kisebb emelkedés jellemezte tegnap az európai részvénypiacok többségét. A CAC40 0,1%-ot, a DAX 0,3%-ot emelkedett, miközben a FTSE100 0,4%-ot csökkent. Kamatdöntő ülést...

Weidmann szerint hosszú talpra állás kezdődhet

Kisebb emelkedés jellemezte tegnap az európai részvénypiacok többségét. A CAC40 0,1%-ot, a DAX 0,3%-ot emelkedett, miközben a FTSE100 0,4%-ot csökkent.


Kamatdöntő ülést tart ma a BoE. Bár a jegybank a monetáris kondíciókon várhatóan nem változtat, azonban a szavazatok megoszlása és a kommunikáció utalhat a jegybank következő lépéseire. A piaci várakozások szerint novemberben 100 milliárd fonttal kibővíthetik az eszközvásárlási programot, ennek kommunikációs előkészítése pedig már ma is érezhető lehet.


Kiszivárgott hírek szerint a britek hajlandók engedni az EU-nak a Brexit tárgyalások során. A halászati engedélyek és a tengeri jogok rendezésére tettek kompromisszumos javaslatot, ami előmozdíthatja az EU-val folytatott egyeztetéseket.


Boris Johnson a lázadó Tory képviselőkkel is kompromisszumra jutott. Megállapodtak abban, hogy módosító indítványokat nyújtanak be a belkereskedelemi törvényhez, így annak EU-s megállapodást sértő pontjának tényleges alkalmazásáról a parlamentnek ismételten szavaznia kell majd, vagyis önmagában a törvény elfogadása nem aktiválja annak életbe lépését.


Jens Weidmann, a Bundesbank elnöke szerint a legrosszabbon már túl van a gazdaság és hosszú talpra állás kezdődhet, így 2022 közepére térhet csak vissza a gazdaság a járvány előtti szintre. Az EKB élénkítőcsomagjával kapcsolatban megismételte, hogy a válság elmúltával vissza kell vágni a stimulus nagyságát. Weidmann eddig is ezt az álláspontot képviselte, így üzenete nem tartalmazott meglepetést.


Gyenge autóértékesítési adatok érkeztek augusztusban Európából. Az előzetes adatok alapján 19% volt a csökkenés az Unió területén a tavalyi év azonos hónapjához képest, jóval nagyobb, mint júliusban, amikor 5,7% volt a visszaesés.

Visszavonhatja osztalékjavaslatát a Raiffeisen

A Raiffeisen korábban 1 eurós osztalék kifizetésére tett javaslatot a tavalyi évi eredmény terhére. Az elmúlt hónapokban azonban már látszott, hogy ezt várhatóan nem lesz képes kifizetni a bank, ráadásul az EKB is az osztalékfizetés felfüggesztését kérte a bankoktól. A Raiffeisen mindezidáig formálisan még nem vonta vissza javaslatát.

A Volkswagen 15%-ot szerezhet a Sixt-ben

A német Manager Magazin értesülései szerint a Volkswagen tárgyalásokat folytat arról, hogy 15%-os tulajdonrészt szerezzen a Sixt autókölcsönzőben. A spekulációt egyik vállalat sem kommentálta. A turizmus jelentős visszaesése miatt az autókölcsönzők nehéz pénzügyi helyzetben vannak, új befektetők bevonása esetén pedig logikus lehet az autógyártók bevonása, feléjük ugyanis amúgy is jelentős fizetési kötelezettséggel rendelkeznek.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben