Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Folytassa, nővér!

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. szeptember 10.   09:13

Erste kommentár Gyorsan azonosították a betegséget annál az angol hölgynél, aki miatt le kellett állítani a COVID19 védőoltás kísérleteket. Egy ritka vírusos betegségben szenved, és úgy tűnik,...

Erste kommentár

Gyorsan azonosították a betegséget annál az angol hölgynél, aki miatt le kellett állítani a COVID19 védőoltás kísérleteket. Egy ritka vírusos betegségben szenved, és úgy tűnik, hogy akár már a jövő héten folytatódhatnak a kísérletek. Hiába, az érdek nagy úr, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a fejlesztések folyjanak. Különben, mint korábban is írtuk, a cég azért is fontos, mert van kapacitása arra, hogy évi 3 milliárd adag oltóanyagot legyártson. Ugyanis vannak gyártók, amelyek rendelkeznek ugyan jónak tűnő oltóanyaggal, de nem tudnak rövid idő alatt megfelelő mennyiséget gyártani. Sőt, számunkra úgy tűnik, hogy a kereslet kielégítése lesz még komoly kihívás. Az első oltások (értsd cirka 3 milliárd) egyébként profit mentesen kerül értékesítésre.


A mai napon folytatódhat az az emelkedés, ami tegnap kezdődött a DAX esetében, és a BUX-nak is inkább emelkednie kéne a jó hangulatban.

Trump tudatosan bagatellizálta el a vírust

Az elmúlt pár kereskedési nap komoly korrekcióját követően tegnap megjött a technikai felpattanás az amerikai részvénypiacokon. A Nasdaq 2,7%-kal, az S&P500 2%-kal, a Dow 1,6%-kal került feljebb.


Donald Trump már hetekkel a koronavírus amerikai megjelenése előtt tisztában volt azzal, hogy ez egy veszélyes vírus, azt követően, hogy telefonon egyeztetett erről Hszi Csin-ping kínai elnökkel. Ennek ellenére ezt tudatosan elbagatellizálta, mert nem akart pánikot kelteni, derült ki egy amerikai sztárújságíró frissen megjelentetett könyvéből, amiben Trumppal készült, eddig nyilvánosságra nem került interjúk jelentek meg. Trump riválisa, Joe Biden szerint ezzel több tízezer ember haláláért felelős az elnök, mivel nem hozta meg időben az óvintézkedéseket.


Az ügyhöz közel álló források szerint a TikTok részleges eladásáról tárgyal a ByteDance az amerikai állammal, mivel Kína sem látná jó szemmel az amerikai operáció teljes eladását. Az továbbra is rejtély, hogy végül milyen megoldást találhatnak ki a bonyolult ügyben a felek.

Emelkedtek a gépipari megrendelések Japánban

Az amerikai piacok tegnapi emelkedése határozza meg a mai kereskedést Ázsiában. A Nikkei 225 index 0,8%-os, a Hang Seng 0,2%-os, a CSI 300 index pedig 0,9%-os emelkedést mutat a nap végéhez közeledve.


A vírus második hullámának ellenére a japán gépipari megrendelések 6,3%-kal emelkedtek júliusi szintjükhöz képest, ezzel meghaladva az elemzők által várt 2%-os növekedést. A gépipari megrendelések a következő hónapok vállalati beruházását jelzik előre. Év per év alapon azonban továbbra is gyenge a teljesítmény, a megrendelések 16,2%-kal múlják alul a 2019-es adatot.


A jövő héten kerülhet kiválasztásra Shinzo Abe utódja. Yoshihide Sugo, a jelenlegi kormány kabinettitkára a legnagyobb esélyes. Sugo saját elmondása szerint folytatná Shinzo Abe gazdaságpolitikáját.

Határidős piacok

Pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel, a főbb indexek közül egyedül a FTSE volt mínuszos.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben