Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Felfüggesztették az AstraZeneca vakcina tesztjét

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. szeptember 9.   10:22

A vártnál kevésbé esett vissza az Eurózóna GDP-je Csökkentek tegnap az európai részvénypiacok. A FTSE100 0,1%-kal, a DAX 1%-kal, a CAC40 1,6%-kal zárt alacsonyabban. Az AstraZeneca és az Oxfordi egyetem által...

A vártnál kevésbé esett vissza az Eurózóna GDP-je

Csökkentek tegnap az európai részvénypiacok. A FTSE100 0,1%-kal, a DAX 1%-kal, a CAC40 1,6%-kal zárt alacsonyabban.


Az AstraZeneca és az Oxfordi egyetem által közösen fejlesztett koronavírus vakcina tesztelését felfüggesztették a harmadik fázisban, miután egy esetben súlyos megbetegedést észleltek. Az oltóanyagot több mint 50 ezer emberen tesztelik az USA-ban, Nagy-Britanniában, Oroszországban, Brazíliában és Dél-Afrikában. A megbetegedés a brit teszteknél történt, és a The New York Times értesülései szerint gerincvelő-gyulladást fedeztek fel az egyik alanynál, amit vírusfertőzés is okozhat. A kísérlet felfüggesztése hasonló esetben bevett eljárás, célja, hogy kiderítse, hogy a tömeges tesztelés során történt egyetlen megbetegedést az oltóanyag, vagy attól független tényezők okozták. A részvénypiacok számára negatív a hír, hiszen az AstraZeneca oltóanyaga az egyik legígéreteseb, de a mostani felfüggesztés minimum csúszást fog okozni a vakcina megjelenésében.


A várt és egyben előzetes adatokhoz képest kisebb lett a második negyedévben a GDP visszaesése az Eurózónában. Negyedév/negyedév alapon 11,8%-ot, év/év alapon pedig 14,7%-ot esett vissza a gazdaság. Mindkét érték 3 tized százalékponttal kedvezőbb, mint az előzetes adat volt. Az előző negyedévhez képest 17,0%-kal csökkent a beruházások értéke, 12,4%-kal a háztartások fogyasztása, de még a kormányzati kiadások is csökkentek 2,6%-kal.


Nagy-Britannia a járványügyi védekezés érdekében jövő hét elejétől megtiltja a 6 főnél nagyobb összejöveteleket. A rendelkezés ugyanakkor nem terjed ki az iskolákra, a munkahelyekre, az esküvőkre és a temetésekre sem.


A török pénzügyminiszter szerint legalább 5% lehet a török gazdaság jövő évi növekedése, amennyiben nem lesz erős második hulláma a járványnak. A jövő évi növekedési stratégia fókuszában az export növelése áll, kihasználva a gyenge líra nyújtotta versenyképességet.


Üres kézzel távoztak a német autógyártók vezetői az Angela Merkellel folytatott kétórás megbeszélésről, melyen további állami támogatásokat szerettek volna kiharcolni a szektor számára.

Megerősítette tőkehelyzetét a Commerzbank

A Commerzbank 500 milliárd euró értékben bocsátott ki addicionális tőkeelemet (AT1 kötvényt). A mostani kibocsátásra a májusban bejelentett 3 milliárd eurós keretösszegű kibocsátási program részeként került sor. A kötvény specialitása, hogy jellegét tekintve inkább tőkeként viselkedik, ennek megfelelően a CET1 tőkemegfelelési mutatóba is beszámítható, ami így 27 bázisponttal 9,82%-ra emelkedett. A kötvények a tőkebefektetéshez közelítő kockázatok miatt 6,5%-os kamatot fizetnek.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben