Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Keményfejű britek

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. szeptember 7.   10:31

10 napra csökkent a kötelező karantén az EU-ban A pénteki zárásra ismét negatívba fordultak az európai indexek. A FTSE100 és a CAC40 is 0,9%-ot csökkent, míg a DAX index 1,7%-ot esett. Ma folytatódnak a Brexit...

10 napra csökkent a kötelező karantén az EU-ban

A pénteki zárásra ismét negatívba fordultak az európai indexek. A FTSE100 és a CAC40 is 0,9%-ot csökkent, míg a DAX index 1,7%-ot esett.


Ma folytatódnak a Brexit egyeztetések és kimondottan nehéz találkozó várható, miután a brit tárgyalásvezető kijelentette, hogy kész üres kézzel távozni, illetve készen állnak a rendezetlen szétválásra is. A tárgyalásokat az is nehezíti, hogy a britek a Financial Times értesülései szerint olyan törvénymódosításokat terveznek, amik felülírnák az EU-val már megkötött egyezményeket. Boris Johnson október 15-ig adott határidőt a tárgyalások lezárására, különben rendezetlen körülmények között távoznak. Ez a rendezetlen szétválás viszont sokkal inkább Nagy-Britanniának fájhat majd, és nem az EU-nak.


Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban is a tavaszi járványhullám óta nem látott új megbetegedéseket regisztráltak. A járvány eddigi tanulságait figyelembe véve az EU tagországok csökkentenék a kötelező karantén idejét, az eddigi 14 nap helyett csak 10 napig kell karanténban maradniuk a járványszempontból kockázatos területről visszatérőknek. A francia kormány még ennél is tovább menne, és 7 napra csökkentené a karantén idejét.


A német és a francia pénzügyminisztert követően olasz kollégájuk is jelezte, hogy a vártnál kedvezőbben alakul a gazdaság állapota, ezért az eredetileg várt 9,5%-nál kisebb lehet a GDP visszaesés mértéke. A covid járvány előtti gazdasági szintet pedig várhatóan 2022-ben fogja ismét elérni az ország.


A csütörtöki ülésen várhatóan nem változtat a monetáris kondíciókon az EKB, ugyanakkor jelzést küldhet, hogy a decemberi ülésen további élénkítés várható. Csütörtökön jelenik meg az EKB új inflációs- és GDP előrejelzése is.


A németek álláspontja szerint az Oroszország-ellenes szankciók áldozatává eshet az Északi-Áramlat 2 is, ami az Oroszország és Németország között húzódó gázvezeték lenne.

Már tőkét is emelt a Ryanair

Gyorsított könyvépítéses eljárásban már meg is történt a Ryanair 400 millió eurós tőkeemelése. A tranzakcióra 11,35 eurón került sor, ami enyhe diszkontot jelent a piaci árhoz képest. Összesen 35,2 millió darab részvényt bocsátottak ki, ami a teljes mennyiség 3,2%-át jelenti.

Ennyiért nem kell a Wirecard a Deutsche Banknak

A Deutsche Bank érdeklődött volna ugyan az összeomlott Wirecard egyes németországi eszközei iránt, de a Wirecard felszámolóbiztosa állítólag legalább 100 millió eurót várt volna az eszközökért cserébe, amit a Deutsche Bank túl magasnak tartott, így inkább elállt a vételi szándékától. A német bank nem erősítette meg a Bloomberg információit.

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben