Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megkezdődött

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. szeptember 4.   10:01

Erste kommentár Megkezdődött tegnap az esés. Már az előző napokban volt némi jele az esetleges korrekciónak, de erős volt a momentum. Tegnapelőtt még az S&P500 index részvényeinek hetede ment napon belül történelmi...

Erste kommentár

Megkezdődött tegnap az esés. Már az előző napokban volt némi jele az esetleges korrekciónak, de erős volt a momentum. Tegnapelőtt még az S&P500 index részvényeinek hetede ment napon belül történelmi csúcsra, miközben pl. a Tesla már készült az elmúlt hónapok nagy emelkedésének learatására az új részvények kibocsátásával. Ráadásul jön az elnökválasztás is, ami előtt az utolsó 1-2 hónapban inkább esni szokott a részvénypiac, függetlenül attól, hogy ki áll nyerésre. Ha pedig nem a statisztikákat, hanem a tényeket nézzük, akkor a részvénypiacok magas értékeltsége a várható Biden győzelemmel nem tűnik jó kombinációnak, ugyanis a demokrata jelölt visszacsinálná a Trump-féle vállalati adócsökkentés felét. Ez pedig nem fog kedvezni a piacoknak. Ma háromnapos szünetre kell készülnünk az USA-ban, hiszen hétfőn jön a munka ünnepe, ami hagyományosan munkaszüneti nap. Így maradhat az óvatosság az amerikai piacokon is.


Az európai piacokon meglepő stabilitást láthatunk ma reggel a tegnapi jelentős amerikai esést követően, amiben az is szerepet játszik, hogy tegnap napon belül 2-3 százalékos mozgást is láttunk a tető és a nap végi mélypontok között. A BUX a tegnapi felülteljesítést követőn, ami alacsony forgalom mellett következett be, ma már inkább együtt mozog az európai piacokkal és stagnál.

Derült égből villámcsapás

A túlvettséget illetve túladottságot mérő RSI index alapján már több napja extrém túlvett tartományban mozgott az S&P500 és a Nasdaq index is, ami mellett több szentiment indikátor is extrém optimizmushoz közeli állapotot mutatott. Ez a túlfűtött állapot tegnap ért véget egyelőre, miután különösebb hírek nélkül komoly profitrealizálás indult az utóbbi hónapok sztárpapírjaiban. A Nasdaq végül 5%-ot, az S&P500 3,5%-ot, a Dow 2,8%-ot esett.


A chicagói Fed elnöke, Charles Evans is felhívta a kormány figyelmét arra, hogy a mostani időkben kritikus szerepe van egy újabb, megfelelő fiskális stimulusnak. Evans kifejezetten kemény hangnemet ütött meg és hangsúlyozta, hogy az egyes pártok politikai érdekei komoly lefelé mutató kockázatokat jelenthetnek, ha emiatt nem születik időben egyezség az újabb állami segítségről.


Az amerikai vakcinagyártási program vezető tudósa, Moncef Slaoui szerint extrém kicsi a valószínűsége annak, hogy már november elejére meglegyen a koronavírus elleni első vakcina, ugyanakkor nem teljességgel lehetetlen. Szerinte idénre az USA 20 millió dózissal fog rendelkezni, de a teljes lakosság immunizálásához szükséges mennyiség 2021 közepére lehet majd meg.


Az ügyhöz közel álló források szerint versenyellenes vizsgálatot tervez indítani a Google-lal szemben az Amerikai Igazságügyi Minisztérium, ami az európai vizsgálatok eredményét követően nem meglepő.


A vártnak megfelelően 56,9 pont lett az ISM szolgáltatóipari indexe az USA-ban augusztusra, ami kisebb visszaesés az előző havi 58,1 pont után, de továbbra is relatíve magas érték. Az adat azt mutatja, hogy a felpattanás a szolgáltatószektorban továbbra is tart.

Újabb lépés a TikTok feldarabolásában

Ázsiára is átterjedt a negatív nemzetközi hangulat. A Shanghai index és a Nikkei is 1,2%-ot csökkent, a Hang Seng 1,5%-ot esett.


A japán SoftBank ajánlatot tehet a TikTok indiai eszközeire, melyhez lehetséges helyi partnereket keres. A TikTok feldarabolása az után lett téma, hogy több országban is betiltották, vagy legalábbis az alkalmazás betiltásával fenyegetőznek amiatt, hogy az alkalmazás a kínai állam számára továbbíthat szenzitív adatokat. A SoftBank már jelenleg is rendelkezik részesedéssel a TikTok anyavállalatában, a ByteDance-ben, így ismerős terepen mozognak.

Határidős piacok

Az amerikai és az európai határidős piacokon is negatív hangulat uralkodott ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben