Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Változhat a brit kormány összetétele

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. augusztus 19.   10:16

Ismét szigorítanak Franciaországban A DAX 0,3%-ot, a CAC40 0,7%-ot, a FTSE100 pedig 0,8%-ot csökkent a tegnapi kereskedésben. A Telegraph értesülései szerint idén csak kisebb módosításokat hajtana végre Boris Johnson a...

Ismét szigorítanak Franciaországban

A DAX 0,3%-ot, a CAC40 0,7%-ot, a FTSE100 pedig 0,8%-ot csökkent a tegnapi kereskedésben.


A Telegraph értesülései szerint idén csak kisebb módosításokat hajtana végre Boris Johnson a kabinet összetételén, ami például a védelmi miniszteri és a nemzetközi fejlesztésekért felelős miniszteri posztot érintené. Jövőre viszont már teljesen új kabinetet jelenthet be a miniszterelnök.


A tegnap kezdődött Brexit trágyalásokat megelőzően már elindult a kölcsönös üzengetés. Az EU szerint legkésőbb október végéig meg kell állapodni a Brexitet követő kapcsolatrendszerről, hogy az jogilag is érvénybe léphessen jövő év elejére, a britek viszont már szeptemberben szeretnék lezárni a megállapodást. Érdemi előrelépés ugyanakkor továbbra sem történt.


Egyre szigorúbb szabályokat hoznak Európában a koronavírus megfékezése érdekében. Szeptember elejétől Franciaországban a munkahelyeken is kötelező lesz maszkot viselni például a tárgyalótermekben, előcsarnokokban és az egy légtérű irodákban is, mivel az elmúlt 3 hónapban a vírusgócpontok negyede a munkahelyeken alakult ki. Hollandiában nem javasolják a 6 főnél nagyobb összejövetelek megtartását és szeptember elejétől előnyben részesítik az otthoni munkavégzést.

Kapacitás csökkentés a Lufthansa csoportnál is

A Lufthansa csoporthoz tartozó, fapados működési modellt követő Eurowings is kapacitás csökkentést tervez. Jelenleg a tavalyi kapacitás 40-45%-ával üzemelnek, amit szeptemberben 55-60% közé növeltek volna. Azonban a kialakult helyzetben, a továbbra is gyenge kereslet miatt várhatóan nem növelik tovább a kapacitásokat. Elsősorban a spanyolországi járatok esetében látható erőteljes kereslet csökkenés, így főleg ott várható jelentősebb átalakítás a menetrendben. A fapados légitársaságok többsége már bejelentette szeptemberi járat ritkításait, így a Eurowings lépése sem számít váratlannak.

Pert nyert a Nokia a Daimlerrel szemben

A német bíróság kimondta, hogy a Daimler csoporthoz tartozó Mercedes megsértette a Nokia szabadalmait. Az autógyártó olyan kommunikációs technológiákat épített az autókba, amiket a Nokia szabadalmai védtek. A bírósági döntés értelmében a Daimlernek mostantól meg kell vásárolnia az autók internethez való hozzáféréséhez használt technológiát a Nokiától, ha azt továbbra is alkalmazni szeretné. A jogi csatározásnak ezzel még nincs vége, ugyanis a Daimler fellebbez és piaci erőfölénnyel való visszaéléssel is megvádolta a Nokiát, amiért az nem hajlandó eladni a licenszet, hanem minden egyes eladott gépkocsi után fix díjat követel a szabadalom használatáért. Szélsőséges esetben akár a Mercedes németországi értékesítéseit is felfüggeszttethetné a Nokia, de ez nem valószínű, már csak azért sem, mert ez 4 milliárd eurós fedezetet követelne meg a finn technológiai cégtől. Bár a jogi csatározás még hosszasan elhúzódhat, de a mostani döntés pozitív a Nokia számára, hiszen bevételekre számíthat belőle a Daimlertől.

PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben