Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Bunker

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. augusztus 17.   09:22

Erste kommentár Az omahai bölcs is nagy lépésre szánta el magát. Buffett ugyan közismerten gyűlöli az aranyat, mint befektetést, mert elég haszontalan valaminek tartja, de a pénteki bejelentés szerint 463 millió...

Erste kommentár

Az omahai bölcs is nagy lépésre szánta el magát. Buffett ugyan közismerten gyűlöli az aranyat, mint befektetést, mert elég haszontalan valaminek tartja, de a pénteki bejelentés szerint 463 millió dollárt költött aranybánya részvény (21 millió darab Barrick Gold részvény) vásárlására. Ugyanakkor Wells Fargo és JP Morgan részvényeket adott el. Bár maradt még neki elég amerikai bankrészvénye, a lépés jól jelzi, hogy az arany áremelkedését nem csak rövidtávú dolognak tartja. Ráadásul a lépés az estleges további dollárgyengüléssel szemben is véd. A Barrick Gold árfolyama különben több mint 8 százalékot emelkedett a reguláris kereskedés utáni kereskedésben.


Mindeközben itthon fordulat következett be, vagy fordulat van kialakulóban a Richter befektetők fejében. Míg az elmúlt néhány évben inkább pozíció leépítést láthattunk a nagyobb intézményi befektetők részéről, most a Fidelity jelentette be, hogy 5 százalék fölé növelte tulajdonrészét a cégben, mintegy első fecskeként (szerintünk).


A mai napon a reggeli mozgások és az általános nyári hangulat közepette alacsony forgalomra és oldalazásra lehet számítani a DAX és a BUX piacán is.

A brit TikTok-ra is kivetné hálóját a Microsoft

Minimális elmozdulással zárták a pénteki kereskedést a vezető amerikai részvényindexek. A Dow 0,1%-kal emelkedett, az S&P500 stagnált, míg a Nasdaq 0,2%-kal esett.


Pénteken Donald Trump hivatalosan is felszólította a ByteDance nevű kínai vállalatot, hogy adjon túl amerikai érdekeltségein, köztük a TikTok-on. A Microsoft továbbra is érdeklődik ezen eszközök iránt, sőt a Fox Business információi szerint az amerikai, a kanadai, az ausztrál és az új-zélandi mellett a brit TikTok-ot is szeretné felvásárolni. A ByteDance eközben kínai lapértesülések szerint a britek véleményére vár, hogy ott működhetne-e tovább akadálymentesen az alkalmazás, ráadásul még az sem biztos, hogy Kína támogatná-e az eszközök eladását a Microsoftnak.


Elmaradt az USA és Kína közti kereskedelmi egyezségről szóló megbeszélés a hétvégén, mivel a Reuters információi szerint a felek nem tudtak megállapodni a pontos időpontról.


Minimális mértékben, 72,8 pontra emelkedett a Michigan Egyetem fogyasztói bizalmi indexe az USA-ban augusztusban az előzetes adatok szerint, ami felülmúlta a 72 pontos konszenzust. Ez azonban továbbra is jóval elmarad a koronavírus előtti 90-100 pont közötti értékektől, ami még lassabban felzárkózó belső fogyasztásra utal.

Rekord mértékben esett a japán GDP

Vegyes kereskedéssel indul a hét Ázsiában. A nap végéhez közeledve a japán Nikkei 225 index 0,7%-ot csökken, míg a Shanghai Composite index 2,4%-ot, a Hang Seng pedig 1,2%-ot emelkedik.


Az előző negyedévhez viszonyítva a japán GDP évesítve 27,8%-ot esett a második negyedév során. Ilyen mértékű csökkenésre a statisztika kezdete óta nem volt példa, eddig a rekordot a 2008-as pénzügyi válság tartotta, 2009 első negyedévében évesítve 15,0%-kal csökkent a GDP. Annak ellenére, hogy a japán kormány nem kötelezte a lakosságot otthonmaradásra, illetve nem rendelte el az üzletek bezárását, a bruttó hazai termék esése nem csak a nemzetközi kereskedelem csökkenésének volt köszönhető. A lakossági fogyasztás évesítve 28,9%-kal csökkent az előző negyedévhez képest.

Határidős piacok

Az amerikai határidős indexek a pozitív, míg az európaiak a negatív tartományban voltak ma reggel.

Tovább veszi részvényeit az OTP

Pénteken további 45.000 darab saját részvényt vett az OTP 11.037 forintos átlagáron.

A Fidelity 5% fölé növelte részesedését a Richterben

2020. augusztus 11. napján az FMR LLC (Wilmington, Delaware, USA)
Richter részvényekhez kapcsolódó szavazati joga 5,08%-ra növekedett.

A Fitch és az S&P is megerősítette adósbesorolásunkat

A Fitch és az S&P is megerősítette adósbesorolásunkat (BBB), ami a befektetésre ajánlott kategóriák közül a második legalacsonyabb. A kilátás mindkét hitelminősítőnél stabil.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben