Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Sokkolta a befektetőket a Thyssenkrupp várakozása

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. augusztus 13.   10:34

Nagyobb nyomást helyez az USA a franciákra Ledolgozták a kezdeti mínuszokat tegnap a vezető európai részvényindexek. A DAX 0,9%-kal, az FTSE 100 2%-kal, a CAC 40 0,9%-kal került feljebb. Átcsoportosításokat hajtott végre...

Nagyobb nyomást helyez az USA a franciákra

Ledolgozták a kezdeti mínuszokat tegnap a vezető európai részvényindexek. A DAX 0,9%-kal, az FTSE 100 2%-kal, a CAC 40 0,9%-kal került feljebb.


Átcsoportosításokat hajtott végre az USA bizonyos büntetővámokon belül annak érdekében, hogy nagyobb nyomást helyezzen az EU-ra az Airbus tiltott állami támogatásának felfüggesztése miatt. Bizonyos brit és görög termékek büntetővámját eltörölte, azonban ugyanekkora mértékben vetett ki addicionális vámokat francia és német termékekre. Ennek mértéke 25%, és többek között lekvárokat és késeket érint.

Növekvő veszteség a Thyssenkruppnál

A most közzétett, június végével zárult harmadik negyedéves eredményében növekvő, 678 millió eurós veszteségről adott számot a német acélipari óriás a tavalyi 94 milliós veszteség után. Az egy részvényre jutó veszteség és az EBITDA is gyakorlatilag megyegyezett a piac által várt 1,25 eurós és 415 millió eurós veszteséggel (413 lett), de az sokkolta a befektetőket, hogy a negyedik negyedévre a cég stabil működést vár. A piac ugyanis erőteljes javulást várt, mégpedig 7 eurós egy részvényre jutó eredmény képében. A cég az év egészére 1,7-1,9 milliárd eurós üzemi veszteségre számít, ugyanis a megrendelés állomány 35 százalékkal, 6,7 milliárd euróra csökkent. A cég eredményvárakozását a részvény 5 százalékos csökkenéssel jutalmazza.

A Sprint igen, a járvány nem hatott a Deutsche Telekom eredményére

A Deutsche Telekom 25,5 milliárd euróról 34 milliárdra emelte EBITDA várakozását az évre a Sprint - T-Mobile US összeolvadásnak köszönhetően. A magasabb költségek miatt csökkent a második negyedéves nyereség, de az árbevétel a Sprintnek köszönhetően nőtt. A vállalat árbevétele 27,04 milliárd euró volt a tavalyi 19,66 milliárd euró után, de a nyereség 754 millió euróra csökkent az egy évvel ezelőtti 944 millió euróról. Ez a Sprinttel való egybeolvadás miatt felmerült 700 millió eurós költség miatt alakult így. Ám ugyanennek a tranzakciónak köszönhetően az a szűrt EBITDA, ami az IFRS 16 adaptálásával is számol, 9,83 milliárd euróra nőtt a 8,92 milliárd eurós várakozáshoz és az előző 6,28 milliárd euróhoz képest. A vállalat az évben havi 1,9 millió új ügyféllel számol, továbbá azt is megjegyezték, hogy a koronavírus járványnak korlátozott hatása van a negyedév során. Azonban az üzleti szegmensben és a roaming bevételeknél érezhetőek voltak az utazási korlátozások.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben