Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Feldarabolhatják a Wirecardot

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. július 1.   10:07

Megkezdődött az EU külső határainak megnyitása Nem okozott nagy turbulenciát az európai részvénypiacon az alapok negyedév végi átsúlyozása. A DAX 0,6%-ot emelkedett, míg a CAC40 0,2%-ot, a FTSE100 pedig 0,9%-ot csökkent.

Megkezdődött az EU külső határainak megnyitása

Nem okozott nagy turbulenciát az európai részvénypiacon az alapok negyedév végi átsúlyozása. A DAX 0,6%-ot emelkedett, míg a CAC40 0,2%-ot, a FTSE100 pedig 0,9%-ot csökkent.


Az Európai Unió 14 ország állampolgárai számára nyitotta meg külső határait. A listán egyelőre nem szerepel Kína, azonban a reciprocitás, vagyis a kölcsönösség elve mentén felajánlották számára is a nyitás lehetőségét. Az USA állampolgárai szintén nem szerepelnek azon a listán, mely lehetővé teszi az EU-ba való beutazást.


Az olasz kormány újabb 20 milliárd eurós költségvetést hagyhat jóvá júliusban. Ezzel az idei évre várt költségvetési hiány a korábban várt 10,4%-ról 11,6%-ra emelkedne. Olaszország alapvetően más utat választott mint a legtöbb európai ország a gazdasági károk kezelésére. Míg mások többnyire gyorsan nagyszabású, a bejelentéskor még kidolgozatlan élénkítő csomagokat jelentettek be, addig Olaszország fokozatosan jelenti be az újabb és újabb élénkítéseket, jellemzően 10-20 milliárd euró körüli összeggel.


Az EKB jegybankára, Isabel Schnabel szerint az EKB nem biztos, hogy a PEPP program teljes, 1350 milliárd eurós keretösszegét fel fogja használni. Szerinte ahogy egyre erőteljesebb lesz a gazdaság kilábalása, úgy vághatja majd vissza az EKB a vásárlások tényleges összegét.


Mától Németország tölti be az EU soros elnöki tisztségét, mely pozíció 6 havonta rotálódik a tagállamok között. Elsődleges célként az EU gazdaságának talpra állítását tűzték ki célul.


A francia bankok a BNP Paribas vezetésével az EKB-nál lobbiznak annak érdekében, hogy az átmeneti tiltást követően a negyedik negyedévben már újra fizethessenek osztalékot. Az EKB felügyelőbizottsága állítólag szimpatizál a javaslattal és támogathatónak tartja, hogy egyedi elbírálás alapján kisebb összegű osztalékot fizethessenek már év végén az európai bankok.

Megmenthető a Wirecard?

A Wirecard-hoz előzetesen kinevezett fizetésképtelenségi adminisztrátor (magyarul leginkább a csődbiztosnak felel meg) szerint komoly érdeklődés mutatkozik a Wirecard egyes üzletrészei iránt, így ezek valószínűleg leválasztásra kerülnek majd a cégcsoportról és eladóvá válhatnak. A vállalat feldarabolása és értékesítése pozitív fejlemény lehet a befektetők számára, hiszen befektetésük így legalább részben megtérülhet, illetve az eszközértékesítést követően rendezhető a társaság működése, így akár egy kisebb cégként ugyan, de meg is menekülhet a Wirecard. A kezdeti érdeklődések ellenére továbbra is kockázatos, hogy sikerül-e a cégcsoportot átalakítani és ezáltal megmenteni.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben