Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Tovább lazíthat a török jegybank

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. május 21.   10:13

Már az Európai Bizottság is recessziót vár Emelkedtek tegnap az európai részvénypiacok. A CAC40 0,9%-kal, a FTSE100 1,1%-kal, a DAX pedig 1,3%-kal zárt magasabban. A piaci várakozások alapján tovább lazíthat ma a...

Már az Európai Bizottság is recessziót vár

Emelkedtek tegnap az európai részvénypiacok. A CAC40 0,9%-kal, a FTSE100 1,1%-kal, a DAX pedig 1,3%-kal zárt magasabban.


A piaci várakozások alapján tovább lazíthat ma a török jegybank. A konszenzus szerint 50 bázisponttal 8,25%-ra csökkenthetik az alapkamatot, míg az elemzők egy kisebb csoportja ennél nagyobb kamatvágást is elképzelhetőnek tart. Összességben ez már a 9. kamatcsökkentés lenne Törökországban.


Az Európai Bizottság is csökkentette az EU-ra vonatkozó GDP előrejelzését. Friss előre jelzésükben 7,4%-os visszaesést várnak 2020-ra, ami nagyjából az EKB előrejelzési sávjának közepét jelenti. Az Európai Bizottság előző előrejelzését még ősszel adta, akkor 1,4%-os bővülésre számítottak.


Tegnap a 3 éves brit kötvényaukción eddig példátlan módon negatív hozam alakult ki, igaz csak minimális mértékben. Az elsődleges piacon kialakuló negatív hozam arra utal, hogy a piac egyre jobban árazza a további brit monetáris lazítást.

Hamarosan érkezhet a Lufthansa mentőcsomag

A légitársaság és a német kormány is megerősítette, hogy haladnak a tárgyalások és hamarosan megállapodásra juthatnak a Lufthansának juttatott mentőcsomagról. Egy 9 milliárd eurós tőkeemelés és egy 3 milliárd eurós hitelnyújtás körvonalazódik. Azonban úgy tűnik, hogy a német állam tulajdonszerzésének mértékéről van a legnagyobb vita. A német állam 25%+1 részvénnyi szavazatot szeretne, amivel a stratégiai döntésekben blokkoló erővel bírna, a Lufthansa viszont inkább csak 20%-os részesedést adna át az államnak. A tárgyalásokat nehezíti, hogy az Európai Bizottság engedélyére is szükség van az állami mentőcsomaggal, így velük is folyamatosan zajlanak az egyeztetések. Alapvetően pozitív, hogy haladnak a megállapodások, de már néhány héttel ez előtt is azt nyilatkoztak, hogy már csak napok vannak hátra a megállapodásig.

Leminősítették a Lufthansát

Az S&P befektetésre nem ajánlott kategóriára csökkentette a Lufthansa hitelminőségét. A döntés nem meglepő, hiszen az iparági környezet rendkívül kedvezőtlen és a Lufthansa már hetekkel ez előtt állami segítségért fordult, hogy a működéséhez szükséges likviditást előteremtse, ugyanis arra piaci alapon már nem lett volna képes.

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben