Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Előbújtak a medvék

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. április 28.   09:27

Erste kommentár Az egyik híresen medve elemző illetve elemző ház, a Rosenberg Research szerint az amerikai gazdaság a második negyedévben 30 százalékkal fog esni és a fogyasztói árak öt negyedéven át fognak...

Erste kommentár

Az egyik híresen medve elemző illetve elemző ház, a Rosenberg Research szerint az amerikai gazdaság a második negyedévben 30 százalékkal fog esni és a fogyasztói árak öt negyedéven át fognak csökkenni, azaz komoly defláció lesz az amerikai gazdaságban a 14 százalék körüli munkanélküliségnek köszönhetően. A piac pedig represszióban van, mert nem vesz erről tudomást, de az igazság pillanata el fog jönni, és az S&P500 2.000 pontra fog esni. Még a pozitív forgatókönyvben is esést vár 2.500 pontra. Annyi igazság van az elképzelésében, hogy ha nem jön védőoltás vagy valamiféle gyógyszeres kezelés belátható időn belül, akkor csakugyan nem fenntarthatók a jelenlegi piaci árak, mint ahogy erről tegnap mi is írtunk az árazások kapcsán. Ugyanakkor a piac egyelőre továbbra is hisz a járvány leküzdésben, de a tegnapi emelkedést követően ma inkább stagnálás várható. Az olajár is negatívan hat, ugyanis hatalmasat esett amiatt, hogy egy nagyobb, tőzsdén kereskedett alap (ETF) inkább most kiszórja a kontraktusokat, hogy később ne kerüljön olyan bajba, mint amit a májusi kontraktus lejáratánál láthattunk. Ez pedig nyilván nyomást helyezhet az olajrészvénykere is.


Az MNB ma tartja kamatmeghatározó ülését, ahol a kamaton nagy valószínűséggel nem változtatnak, de döntenek a mennyiségi lazításról, a magyar QE részleteiről.

Texas a kísérleti nyúl

Emelkedéssel zárták a tegnapi kereskedést a vezető amerikai részvényindexek. A Dow és az S&P500 1,5%-kal, a Nasdaq 1,1%-kal került feljebb.


A hét elején több amerikai államban is elkezdték feloldani a gazdasági korlátozásokat. Sőt, Texasban, az USA második legnépesebb államában péntektől 25%-os kapacitás mellett kinyithatnak a kiskereskedelmi üzletek, az éttermek, az áruházak, a mozik, a múzeumok és a könyvtárak is. Így most sokan figyelik árgus szemekkel Texast, hogy miként sikerül az újranyitás közepette megfékezni a koronavírus újbóli fellángolását. Texas mellett Georgia-ban, Oklahoma-ban és Dél-Karolinában is lazítanak a korlátozásokon.


Tovább igyekszik növelni tesztelési kapacitásait az USA annak érdekében, hogy minél hatékonyabban lehessen újranyitni a gazdaságot a koronavírus okozta sokkot követően. A Fehér Házhoz közeli információk szerint minden államnak legalább annyi teszt áll rendelkezésére, hogy a lakosság 2%-át le tudja tesztelni. Ezeket a kapacitásokat igyekszik folyamatosan tovább növelni az állam.


A Fehér Ház egyik gazdasági tanácsadója, Kevin Hassett szerint egy újabb átfogó stimulusra lesz szükség az USA-ban, ugyanis e nélkül valószínűleg nem volna lehetséges egy gyors visszapattanás a gazdasági aktivitásban.


Azt követően, hogy a héten elindult az újabb kisvállalkozásokat segítő, bértámogatást nyújtó állami program az USA-ban, az ezt koordináló rendszerek rögtön lefagytak a túlterheltség miatt.


A Fed kiszélesítette az államoknak és önkormányzatoknak szánt 500 milliárd dolláros hitelkeretet. Ezzel az amerikai megyék immáron 500 ezer főtől, míg a városok 250 ezer főtől vehetik igénybe ezt a programot.


Ma kezdődik a Fed kétnapos kamatdöntő ülése.

Még nem tértek vissza a kínai turisták Makaóba

Vegyesen teljesítettek az ázsiai részvényindexek. A Hang Seng 0,7%-ot emelkedett, míg a Nikkei és a Shanghai index is 0,1%-ot csökkent.


Bár a kínai gazdaság fokozatosan kezd magához térni a korlátozások feloldását követően, azonban a Bloomberg elemzői konszenzusa szerint a makaói kaszinók bevétele áprilisban 94%-kal maradhatott el a tavalyi értéktől.


A korábbi találgatásokat követően úgy tűnik, hogy Kim Dzsongun életben van. Ezt erősítette meg a dél-koreai nemzetbiztonsági főtanácsadó mellett Donald Trump tegnapi nyilatkozata is.


A japán miniszterelnök szerint hamarosan (valószínűleg 1 hónapon belül) jóváhagyhatják Japánban a Gilead Sciences remdesivir készítményét a COVID-19 betegség kezelésére. A remdesivir kezdetek óta az egyik legígéretesebb készítmény, azonban hatékonyságáról és az esetleges mellékhatásairól komoly viták folynak.

Határidős piacok

Vegyes képet mutattak a határidős piacok ma reggel.

Richter közgyűlés

A Richter igazgatósága ma dönt a közgyűlés napirendjén szereplő kérdésekben. A menedzsment osztalékjavaslata 63 forint részvényenként. A részvények legalább 1-%-át birtokló tulajdonosok kérhetik a meghozott határozatok utólagos közgyűlési jóváhagyását. Erre az éves beszámoló és az osztalék esetében május 31-ig van lehetőség, minden más kérdésben a veszélyhelyzet megszűnését követő 30 napon belül.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben