Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Izgalmak az olajpiacon

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. április 3.   10:05

Erste kommentár Továbbra is hatalmas volatilitás jellemezi az olaj piacát. Egyik nap Trump vámokat vetne ki a palaolaj termelők védelmében, akiknek az átlagos kitermelési költsége állítólag 44 dollár...

Erste kommentár

Továbbra is hatalmas volatilitás jellemezi az olaj piacát. Egyik nap Trump vámokat vetne ki a palaolaj termelők védelmében, akiknek az átlagos kitermelési költsége állítólag 44 dollár körül van. Másnap pedig a szaúdiak egyezkednének a G20-akkal termelés visszavágásról. Az egyezség alapja az lehet, hogy ha nincs kitermelés csökkentés (olyan, amit később újra lehet indítani), akkor számos termelő csődbe mehet, vagy olyan kutat lesz kénytelen bezárni, ami esteleg nem indítható újra. Így a járvány elmúltával viszont nem lesz elég a kitermelés, ami hatalmas árrobbanást hozhat és fékezheti a gazdasági kilábalást.


Hogy mennyire volatilis időket élünk, az is jól mutatja, hogy az elmúlt héten több mint 6 millióan jelentkeztek munkanélküli segélyért. Már az előző heti 3 milliós adat is olyan volt, amilyenre korábban nem volt példa a történelemben (1967 óta léteznek ezek az adatok), hiszen még a 2008-2009-es válságban sem haladta meg a néhány százezret ez a heti adat. Ugyanakkor ennél is fontosabb lesz az, hogy mennyi időt töltenek ezek az emberek munkanélküliként. Ha ugyanis az állam jól csinálja a feladatát, akkor gyors csökkenést láthatunk majd a munkanélküliségi adatokban a járvány elmúltával!


A mai napon megint csak kis bizonytalanságot láthatunk mind a BUX, mind a DAX indexben, s ez valószínűleg így is marad a nap végéig.

Újabb gócpontok alakulnak az USA-ban

Egy kisebb hullámvasutat követően végül emelkedéssel zárták a tegnapi kereskedést a vezető amerikai részvényindexek. A Dow 2,2%-kal, az S&P500 2,3%-kal, a Nasdaq 1,7%-kal került feljebb.


A lélegeztetőgépek gyorsabb gyártását rendelte el Donald Trump, miután több állam is a kapacitások szűkösségéről panaszkodott. New York és New Jersey után a legfrissebb tesztekből úgy tűnik, hogy Michigan, Connecticut, Indiana, Georgia, és Illinois lehetnek a következő gócpontok. Naponta már több mint 100 ezer tesztet végeznek az USA-ban. Ezek azt mutatták, hogy New York-ban és New Jersey-ben nagyjából minden harmadik teszt lett pozitív, míg a fent említett többi államban nagyjából minden hetedik. A leginkább érintett területeken elképzelhető, hogy hamarosan kötelezővé teszik a maszkok viselését.


A koronavírus okozta gazdaság nehézségek ellenére az S&P tegnap megerősítette az USA AA+ adósságbesorolását.


18%-kal emelkedtek tegnap a Tesla részvényei piaczárás után, miután 88.400 autót szállított le az első negyedévben a konszenzus által várt 78.100-al szemben. Annak fényében, hogy Kínában a koronavírus már komoly mértékben érintette az első negyedévet, ez kifejezetten jó teljesítménynek számít.


19 milliárd dollár értékben bocsáthat ki kötvényeket a T-Mobile US, amiből a Sprint felvásárlásához felvett átmeneti hitelt váltaná ki a vállalat.


A következő két hétben kezdheti el folyósítani az állam a 2.000 milliárd dolláros fiskális program keretében megítélt adóvisszatérítéseket az embereknek. A kisvállalatok számára megszavazott 350 milliárd dolláros hitelprogram már ma indul.


Hasonló mértékben, mint a megelőző héten, az április 1-ével zárult héten 557 milliárd dollárral nőtt a Fed mérlege, ezzel már 5.800 milliárd dollárra duzzadt.

A kínai szolgáltatószektorban is javulás látható

Kisebb csökkenés volt ma látható az ázsiai részvénypiacokon. A Nikkei 0,1%-ot, a Hang Seng és a Shanghai index 0,6%-ot csökkent.


Márciusban a kínai Caixin szolgáltatóipari beszerzési menedzser index is látványosan emelkedett. A korábbi 26,5 pontról 43 pontra ugrott az index, felülmúlva a 39 pontos várakozást. Ugyanakkor a feldolgozóiparral szemben itt még nincs a növekedést jelző 51 pont fölött az index értéke.


Japánban aggodalmat vált ki a koronavírusos betegek számának újbóli emelkedése. Bár törvény még nem született róla, a szórakozóhelyek és az üzletek egy része önkéntes alapon máris bezárt. Felmerült, hogy több más országhoz hasonlóan Japánban is egészségügyi vészhelyzetet hirdessenek ki, de erre egyelőre még nem került sor.

Határidős piacok

Az amerikai és az európai határidős indexek is mínuszban voltak ma reggel.

Saját részvényt vett az OTP

Az OTP április 2-án újabb 100.000 darab saját részvényt vásárolt 8.685 forintos átlagáron.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben