Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A római bíróság döntése alapján 126 szakszervezeti tagot vissza kell vennie a Fiat-nak.- Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. november 28.   09:47

A római bíróság döntése alapján 126 szakszervezeti tagot vissza kell vennie a Fiat-nak. A lépés jól mutatja, hogy nem olyan könnyű megvalósítani a leépítéseket, amely így extra kockázatokat hordoz magában. Ugyanakkor továbbra is az USA piac a Fiat menedéke. A Chrysler megerősítette, hogy a Fiat Ducato-n alapuló új Van a jövő év harmadik negyedévében...


A római bíróság döntése alapján 126 szakszervezeti tagot vissza kell vennie a Fiat-nak. A lépés jól mutatja, hogy nem olyan könnyű megvalósítani a leépítéseket, amely így extra kockázatokat hordoz magában. Ugyanakkor továbbra is az USA piac a Fiat menedéke. A Chrysler megerősítette, hogy a Fiat Ducato-n alapuló új Van a jövő év harmadik negyedévében debütálhat a piacon. Ráadásul az e heti los angeles-i autó show-n mutatja be a Fiat az „500e”-t az új Fiat 500-asból kialakított első, teljesen elektromos autóját, amelyet az amerikai piacra szán. Az elektromos kocsi 42 százalékkal nagyobb térrel rendelkezik belül, mint a hagyományos 500-as. Az elektromos motor 111 lóerős (bivaly egy ilyen kis kocsihoz), és 80 mérföldet, mintegy 130 kilométert tud megtenni egy töltéssel, amely mintegy 4 órát vesz igénybe a 240 voltos hálózatról. Ettől nem jöttünk izgalomba, de a hibrid verzió 160 lóerős 1,4 literes motorjával már igazán izgalmas opciónak hangzik. Valószínűleg ez a kocsi sem az alacsony jövedelmű vevőket fogja megcélozni. A Chrysler jövőre kezdi meg az elektromos kocsik értékesítést, először Kaliforniában.
Most érdemes NYESZ-R számlát nyitni! - Fizessen be év végéig NYESZ-R számlájára, és erre az évre is igényelhet adóvisszatérítést!
Annak ellenére, hogy esnek a gépjármű értékesítések Európában, s az európai autógyártók jelentős része szenved, a kötvénykibocsátás, mintegy háromszorosára 29 Mrd dollárra növekedett a tavalyi 11 Mrd dollárról. Az ok egyszerű. Tavaly az átlagos kamat, amit a gyártóknak fizetniük kellet 3,2 százalékra rúgott, míg idén 1,43 százalékos hozammal tudnak friss hitelhez jutni. Persze az élenjáró kibocsátók a nagy autógyártók, pl. a BMW. Ráadásul jövőre 41 milliárd dollárnyi hitel jár le, vagyis meg van az oka a hitelfelvételi kedvnek. Hiszen érdemes előre megújítani a hiteleket, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen kimenni a piacra, drága kondíciókkal.
A Nokia bezárja a Bruchsalban működő gyárát, és 650 alkalmazottat kényszerül elbocsátani. A közlemény szerint az ott előállított termékek nem részei többé az alap tevékenységnek. A Bruchsalban található gyár a Nokia-Siemens Network nevű közös vállalathoz tartozik. Ennél a leányvállalatnál egy jelentős átszervezés van folyamatban, amelynek során leépítik a hálózat építéshez és hálózatfejlesztéshez nem közvetlenül kapcsolódó tevékenységeket.
Közben a Lumia eladásai jól állnak, a készletek kifogytak az AT&T-nél, és az Amazon.com-on is csak 1-2 hét várakozási idő után lehet megkapni a fekete Lumia 920-ast.
A Sueddeutsche Zeitung szerint a ThyssenKrupp-nak már 12 milliárd euró veszteséget hozott két üzemének eladása, 2-4 milliárd eurót kaphat a vállalat gyáranként, de az eladások elhúzódhatnak.
A Deutsche Bank tartásra minősítette vissza a ThyssenKruppot. A célár 18 euró.
A Sogefi visszalépett a ThyssenKrupp egységének megvásárlásától, a Federn Auto-t májustól próbálják értékesíteni. A Federn-nek 2800 alkalmazottja van és Németországban, Brazíliában és Kínában is vannak gyárai.
A Deutsche Bank volt vezérigazgatója Josef Ackermann erősen kritizálja utódját Anshu Jaint, mert a menedzser nem vesz részt a Libor botránnyal kapcsolatos parlamenti bizottsági meghallgatáson.
A HSBC egyik leányvállalata beperelte a Deutsche Bankot. A per oka egy jelzálogokból összeállított értékpapír, ahol 1500 jelzálogból 320 esetben hiányos volt a hitelbírálat és kiderült, hogy az ügyfelek nem a valóságnak megfelelő adatokat adtak meg. A per tárgya valószínűleg az lesz, hogy a Deutsche Bank tudott-e arról, hogy sok esetben hiányos a hitelbírálat az általa értékesített portfolió esetében.
A gyanú szerint több nagybankkal együttvéve a Deutsche Bank is 2005-2009 között manipulálta a Libor, illetve az Euribor kamatlábakat azért, hogy a kedvezőbb számítással csökkenthesse költségeit.
A HSBC megemelte az Unicredit célárát 3,21-ről 3,26 euróra.
A Morgan Stanley megemelte a Total célárát 39,6-ról 41,5 euróra. A minősítés továbbra is egyenlő súlyozású.
A Total kenyai leányvállalata 780 millió eurót értékesített az elmúlt 9 hónapban, ezzel 243,6 millió Shilling (2.19 millió euró) veszteséget realizáltak.
A Total elefántcsontparti leányvállalatának a 9 hónapos bevétele 187 milliárd CFA frank (284 millió euró) volt, ez 88%-os növekedést jelent.
Az E.ON-nak kártérítést kell fizetnie a túlszámlázott ügyfeleinek, a tévedés 94 ezer brit ügyfelet érint. A társaság 1.7 millió font (600 millió forint) kompenzációt fizet, aminek részvényenkénti hatása marginális.
A Banco Bilbao értékesítette a mexikói nyugdíjalapját egy helyi vásárló számára. A tranzakció érint egy állami ügynökséget is. A tranzakció teljes értéke 1,6 milliárd dollár (1,23 milliárd dollár euró). A tranzakcióból befolyó pénzből a bank tőkehelyzetét és a lakossági-banki üzletágát kívánja fejleszteni a bank. A tranzakció részvényenkénti értéke 22 euró cent.
Az ArcelorMittal Temirtau a cég kazahszáni leányvállalata bejelentette, hogy novembertől 230 ezer tonna acélterméket fog szállítani és ezzel 22%-al túltesz az októberi teljesítményen. Az éves adatok októberig 15%-al csökkentek az előző év azonos időszakához képest.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben