Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jól fogyhatott a féláras Nokia a tengerentúlon - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. november 26.   09:48

Az E.ON és az osztrák Verbund december elején aláírhatja azt a szerződést, amelynek keretében mintegy 1 milliárd euró értékben kerülhet át 30 vízerőmű (Ausztria, Németország) az E.ON-tól a Verbundhoz, míg cserében az E.ON megkapja a török Enerjisa-ban a Verbund 50 százalékos részesedését. Szerintünk a tranzakciónak valószínűleg nem lesz jelentős hatása az...


Az E.ON és az osztrák Verbund december elején aláírhatja azt a szerződést, amelynek keretében mintegy 1 milliárd euró értékben kerülhet át 30 vízerőmű (Ausztria, Németország) az E.ON-tól a Verbundhoz, míg cserében az E.ON megkapja a török Enerjisa-ban a Verbund 50 százalékos részesedését. Szerintünk a tranzakciónak valószínűleg nem lesz jelentős hatása az árfolyamra. Különben az Enerjisa szél, víz és gáz erőművekkel rendelkezik. Így az E.ON esetében még akár némi szinergia is felmerülhet, amely értéknövelő tényező lenne.

Most érdemes NYESZ-R számlát nyitni!

Még év végéig fizessen be NYESZ-R számlájára, hogy erre az évre is igényelhessen adóvisszatérítést!

Részletek

Jól fogyott az előző hétvégén Németországban a Nokia Lumia 920-as telefonja és jól fogyhatott ezen a hétvégén Amerikában is, ugyanis a kizárólagos forgalmazó az AT&T 50%-os diszkonttal értékesítette a telefonokat. Két éves előfizetéssel a telefon eredeti ára 100 dollár és a hétvége alatt 50 dollárért lehetett beszerezni. Kíváncsian várjuk az értékesítési számokat, amennyiben itt is tarolt a telefon akkor újabb jelentős emelkedési hullám indulhat a Nokia részvények árfolyamában. A múltkori kedvező német értékesítési hírek hatására 20% fölötti emelkedés volt tapasztalható.
A Linde cseppfolyós földgáz fogadására, tárolására és továbbítására alkalmas közepes kapacitású terminált hoz létre a Svédországban található Lysekilben (Göteborgtól 100 km-re Északra). A tengerparti városból fogják ellátni a Skangass vállalat számára. A létesítményhez tartozik egy 30 ezer köbméteres folyékony földgáz raktározására alkalmas tározó is. A beruházás teljes költsége 44 millió euró, ami elhanyagolható méretű.
A Bayer 2017-ig 500 millió euró értékben fektetne be, amitől az értékesítésének a növekedését várja. A vállalat tervei szerint az árbevétel 2017-ig évi 7%-kal 3 milliárd euróra növekedne. A növekedést elsősorban az idősödő társadalom és a növekvő egészségügyi kiadások teszik lehetővé.
A Nomura 20 euróra emelte 19-ról a Thyssenkrupp célárát, a minősítés maradt vételre szóló.
A Credit Suisse felülteljesítőről semlegesre minősítette le a ThyssenKruppot, a megnövekedett amerikai veszteségvárakozásokra hivatkozva.
A Financial Times szerint a ThyssenKrupp 2013 szeptembere előtt nem tudja értékesíteni a Steel Americas-t, a kért 7 milliárd eurós összeg nagysága miatt.
A cég megszorító intézkedéseket tervez, és a következő 3 év alatt 2 milliárd eurót szeretne faragni a költségeiből. A Süddeutsche Zeitung szerint a program munkahelyek megszüntetését nem tartalmazza.
Az Infineon részvényeinek besorolását vételről tartásra csökkentette a DZ Bank.
A BMW az X6-os modell forgalmazását is megkezdte Indiában.
A DZ Bank vételi minősítésen tartva 72 euróra növelte 68-ról az Adidas célárát.
A cég vezérigazgatója Herbert Hainer szerint az Adidas 1 milliárd euró értékű árut fog értékesíteni ebben az évben Oroszországban.
A BMW 1,5 milliárd norvég korona (200 millió euró) értékben bocsátott ki 2015-ben lejáró 2,375%-os kamatozású kötvényeket. A hozamszint nagysága 25 bázisponttal haladta meg a bankközi swapok közepét.
Az ArcelorMittal 400 munkahelyet szüntet meg a Liege-i üzemében.
Az ArcelorMittal dél-afrikai egysége jelentős strukturális átalakításokat tervez a következő évtől.
Az Exane a legjobb választásnak titulálja a Total-t és a BP-t az olaj és gáz szektorban.
A Total célára 48 euró, minősítése felülteljesítő az Exane-nél.
A Total szerint az északi-tengeri Elgin mező újraindítása 2013-ig is elhúzódhat. A területet gázszivárgás miatt állították le még március 25.-én. A Skócia keleti partjainál lévő üzem a Total éves kitermelésének 2%-át biztosította. A hír negatív, de árfolyamhatása minimális.
Az Espirito Santo semlegesről vételre minősítette a Lufthansa-t.
A Lufthansa számításai szerint a német légi irányítási díjak 11,8%-os emelkedése éves szinten az iparágnak 120 millió eurós többletköltséget jelentenek 2013-ban és 2014-ben.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben